
فاجعه خاموش در ارتش اسرائیل / ۳۵ خودکشی نظامی در سال ۲۰۲۴

به گزارش خبرنگار بین الملل خبرگزاری دانشجو، از زمان آغاز جنگ هفت اکتبر، منابع و روزنامههای بسیاری فاش کردند که ارتش اسرائیل در کمترین حالت تعداد زخمیها از سربازانش درون نوار غزه را پنهان مینمود تا اینکه روزنامه هاآرتص فاش میکند که این ارتش تعداد سربازانی که در پی مشارکت خود در این عملیات نظامی خودکشی میکنند را نیز پنهان مینماید.
این روزنامه تلاش بسیاری کرد تا به برخی از واقعیتها درباره این موضوع دست یابد و آنچه که باعث افشای این موضوع شد، در نظرگرفتن این امر توسط مردم بود که ارتش اسرائیل بسیاری از افراد را بدون مراسم نظامی و بدون خبردادن به جامعه اسرائیل از طریق بیانیههای صادر شده خاکسپاری میکند و این موضوع قابل توجه بود.
هاآرتص بسیار تلاش کرد تا به اعداد و ارقام رسمی در خصوص این خودکشیها دست یابد که ارتش اسرائیل با این روزنامه همکاری نکرد؛ اما منابع وزارت دفاع اسرائیل اشاره داشتند که از زمان آغاز جنگ ۳۴ نفر از سربازان ارتش خودکشی کردهاند و این موضوع فقط طی سال ۲۰۲۴ است. این روزنامه اذعان دارد که از زمان آغاز سال جاری یعنی سال ۲۰۲۵ تعداد ۷ سرباز اسرائیلی خودکشی کردهاند.
روزنامه هاآرتص در تحقیق خود اشاره دارد، ارتش اسرائیل اخیرا هزاران سرباز را پذیرش کرده است که دچار بیماریهای روانی هستند و یا از اضطراب پس از حادثه رنج میبرند که باعث شد ارتش به بسیاری از آنان اعتراف کند و بعنوان بیماران ارتش اسرائیل معرفی کند تا آنان را به سمت میدان جنگ در نوار غزه بفرستد.
منابع نظامی و به ویژه فرماندهانی بسیار در واحدهای نظامی ارتش اسرائیل به ویژه در گردانهای زرهی اشاره کردند که به این سربازان نیاز دارند، حتی اگر مبتلا به اختلالهای روانی بوده و از بیماری اضطراب پس از حادثه رنج میبرند و این مسئله به رغم اعتراف آنان به بیماری این سربازان است، زیرا کمبود شدیدی در خصوص نیروی نظامی در ارتش وجود دارد.
با این تفاسیر بیشترین موضوعی که این تحقیق آن را افشا کرد این است که ارتش رژیم هم اکنون از کمبود شدید از نظر سربازان هجومی رنج میبرد.
فرماندهان ارتش اسرائیل بعضا گفتهاند سربازانی که دستور ابلاغ مبنی بر خدمت نظامی برای آنان ارسال میشود، دیگر به خدمت نظامی - به ویژه از زمان آغاز عملیات نظامی اخیر در نوار غزه – متعهد و پایبند نیستند و این امر همزمان با قصد و تصمیم دولت و ارتش برای گسترش این عملیات طی روزهای پیش رو بر پایه گفته اسرائیل است.
میتوان گفت که روشن است اسرائیل طی تلاش هایش برای گسترش عملیات نظامی و اشاره ضمنی به این فشار بر علیه جنبش حماس، با بسیاری از مشکلات رو به روست که مهمترین آنها کمبود شدید در تعداد سربازان و نیز خودکشی برخی از آنان است.
۹ هزار سرباز اسرائیلی به اضطراب و تنشهای روانی و بیماریهای شدید ذهنی از زمان جنگ رژیم علیه غزه مبتلا شدهاند و به غیر از اینها ارتش اسرائیل با اعتراضات خانوادههای گروگانها نیز رو به روست. ادامه عملیات نظامی ارتش اسرائیل میتواند منجر به کشته شدن اسرای بیشتر در بند حماس بشود و بصورت جد جان سربازان اسرائیلی نیز مورد تهدید باشد. این دو مسئله بزرگ بازتاب منفی زیادی بر اراده و تمایل سربازان ذخیره دارد که طی گزارشی مهم روزنامه هاآرتص، این سربازان ابراز کرده بودند که دیگر میلی برای بازگشت به جنگ در نوار غزه ندارند.