
خسروپناه: دانشگاه آزاد باید شورای گسترش مستقل داشته باشد
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو؛ حجت الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه صبح امروز دوشنبه ۵ خرداد ماه در مراسم سالگرد دانشگاه آزاد اسلامی در محل سازمان مرکزی این دانشگاه با اشاره به دستاوردهای دانشگاه آزاد اسلامی اظهار کرد: یکی از دستاوردهای دانشگاه آزاد اسلامی تربیت دانشجویان بوده است این دانشگاه بدون اینکه باری بر دوش دولت بگذارد هزاران دانشجو را تربیت کرده است البته تسهیلگری دولتها نیز نقش داشته است، اما بار اداری و مالی برای دولت در پی نداشته است.
وی افزود: این دانشگاه هم اکنون یک میلیون و ۴۶۰ هزار دانشجو دارد البته دوره دکتر طهرانچی رشد دانشجو به وقوع پیوسته و حدود ۶۰۰ هزار دانشجو به این دانشگاه اضافه شده است، قطعاً دولت نمیتوانست این تعداد دانشجو را فارغ التحصیل کند این دستاورد بزرگی برای دانشگاه آزاد اسلامی است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی جذب رشد بالندگی اعضای هیات علمی در این دانشگاه را یکی دیگر از دستاوردهای دانشگاه آزاد اسلامی دانست و گفت: هم اکنون ۳۰ هزار هیات علمی در این دانشگاه فعالیت میکنند این دانشگاه ۴ هیئت ممیزه دارد البته این ظرفیت وجود دارد که تعداد هیئتهای ممیزه به ۸ عدد برسد؛ بنابراین جذب و ارتقاء این جوانان دستاورد بزرگی از سوی دانشگاه آزاد اسلامی است.
استاد خسروپناه درباره نقش دانشگاه آزاد اسلامی در ارتقاء رتبه علمی کشور بیان کرد: اگر مقالات محققان دانشگاه آزاد اسلامی را از کل مقالات محققان کشور حذف کنیم، رتبه علمی کشور قطعاً افت خواهد کرد بنابراین استادان این دانشگاه در ارتقا علمی کشور نقش داشتند.
وی با اشاره به نقش دانشگاه آزاد اسلامی در رشد مجلات علمی پژوهشی ادامه داد در سالهای اخیر تعداد مقالات isi و isc در این دانشگاه رشد چشمگیر داشته البته همچنان نسبت تعداد مجلات به تعداد اعضای هیئت علمی کم است و لازم است که در این زمینه اقدامات حمایتی صورت گیرد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی توجه دانشگاه آزاد اسلامی به پژوهشگران جوان را ستود و گفت: باشگاه پژوهشگران جوان در این دانشگاه توانسته پژوهشگران زیادی را جذب کند و این یک دستاورد بزرگ برای دانشگاه است.
استاد خسروپناه به تشکلها و انجمنهای علمی دانشجویی را از دستاوردهای دیگر دانشگاه آزاد اسلامی دانست و تصریح کرد دانشگاه آزاد اسلامی توانسته با توجه به رسانهها شامل روزنامه فرهیختگان خبرگزاری آنا و ایسکانیوز تجربه موفقی در توجه به رسانه بر جای بگذارد که قابل تقدیر است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی فعالیتهای فوق برنامه دانشجویان که از سوی معاونت فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی پیگیری میشود را مورد توجه قرار داد و ادامه داد: امکانات ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی بینظیر است استفاده از اساتید برای طرح استاد همیار فرهنگی توانسته نتایج خوبی را به بار آورد برگزاراند.
وی گفت برگزاری کرسیهای آزاد اندیشی با حضور ۱۱ هزار تیم در دانشگاه آزاد اسلامی دستاورد بزرگی دانست که مقام معظم رهبری در این زمینه از دانشگاه آزاد اسلامی تشکر کردهاند.
استاد خسروپناه پیوند اساتید و دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی را یک فناوری نرم اجتماعی قلمداد کرد و با اشاره به دستاوردهای دانشگاه در حوزه فناوری بیان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی اقدامات خوبی در حوزههای رباتیک، هوش مصنوعی، کوانتوم، لیزر و آب انجام داده است در قزوین و نجف آباد پردیس پارک علم و فناوری راهاندازی شده و همچنین ساختمانهای متعددی برای استقرار هستههای فناور و دانش بنیان در دانشگاه در نظر گرفته شده است این فعالیتها باعث شده دانشگاه آزاد اسلامی به دانشگاه نسل سوم تبدیل شود و دیگر آموزش محور نباشد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به فعالیتهای مدارس سما و سعادت گفت فعالیت این مدارس کمک بزرگی به آموزش و پرورش است و این اقدامات توانسته نتایج خوبی در تربیت فرزندان آینده ایران به دست آید. راهاندازی ۳۲ دفتر تقریب مذاهب دانشگاه آزاد اسلامی در استانهای تقریبی نشان دهنده هوشیاری این دانشگاه است چرا که دشمن همواره به دنبال توطئه و ایجاد نزاع میان شیعه و سنی است، دانشگاه آزاد اسلامی توانسته با ایجاد دفاتر تقریب مذاهب در این استانها توطئههای دشمن را تا حد زیادی خنثی کند.
وی برگزاری جشنواره امامت و مهدویت از سوی این دانشگاه در ایام رجب را مایه خرسندی دانست و افزود دانشگاه آزاد اسلامی نقش موثری در حوزه سلامت نیز داشته است تا جایی که بیمارستان فرهیختگان هم اکنون قطب پیوند کلیه کشور است این دانشگاه در حوزه علوم انسانی نیز اقدامات مناسبی صورت داده و باعث ارتقاء این علوم در کشور شده است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی عنوان کرد دانشگاه آزاد اسلامی یک دولت مردمی است که در همه حوزهها با پشتوانه علمی ورود کرده است.
استاد خسروپناه در پاسخ به این سوال که دانشگاه آزاد چگونه توانسته بماند گفت دولت بسیار فربه و حجیم است تجربه بشریت نشان داده هرچه دولت حجیمتر باشد اجازه رشد به بخشهای غیر دولتی را نمیدهد، چرا اقتصاد موفق نمیشود، چون ۸۵ اقتصاد در دستان دولت است و اقتصاد غیردولتی رشد پیدا نمیکند قطعاً اگر دانشگاه آزاد اسلامی ۴۰ درصد آموزش عالی را در اختیار نداشت زنده نمیماند.
درس حکمرانی از دانشگاه آزاد اسلامی؛ خسروپناه: استقلال شوراهای برنامهریزی و گسترش دانشگاهها ضروری است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، در ادامه سخنان خود در مراسم چهل و سومین سالگرد تاسیس دانشگاه آزاد اسلامی، به درسهای حکمرانی از تجربه این دانشگاه پرداخت و بر لزوم استقلال شوراهای برنامهریزی و گسترش دانشگاهها تاکید کرد.
وی عامل ناترازیها و مشکلات اقتصادی را الگوی غلط اداری در دولت دانست و خواستار تغییر این الگو شد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با الهام از مدل دانشگاه آزاد اسلامی، پیشنهاد تاسیس مجموعههای فناوری گسترده غیردولتی و غیرخصوصی را ارائه کرد و گفت: در کشور به یک مجموعه دانشبنیان غیردولتی و غیرخصوصی نیاز داریم که میدان و امکانات لازم برای فعالیت به آنها داده شود تا بتوانند نیازهای دانشبنیان کشور را تامین کنند.
خسروپناه با اشاره به صنعت فولاد به عنوان یکی از صنایع پیشرفته کشور، از خامفروشی در این صنعت انتقاد کرد و گفت: علت خامفروشی در صنعت فولاد این است که حوزه فناوری دانشبنیان فولاد به اندازه رشد صنعت فولاد رشد نکرده است.
وی همچنین بر لزوم استقلال شورای برنامهریزی و شورای گسترش دانشگاه آزاد اسلامی از وزارت علوم تاکید کرد و گفت: اگر این استقلال شکل نگیرد و همه دانشگاههای کشور در برنامهریزی و گسترش تابع یک شورا در وزارت علوم باشند، فناوری و دانشبنیان در کشور رشد نخواهد کرد.
خسروپناه با مثال زدن از نبود رشته خوشنویسی در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری، محدودیت رشتههای هنر و علوم انسانی در دانشگاهها و نیاز به رشتههای میانرشتهای در حوزه حکمرانی، بر ضرورت استقلال شوراهای برنامهریزی و گسترش دانشگاهها برای پاسخگویی به نیازهای کشور تاکید کرد و گفت: " ایران مهد هنر خوشنویسی است، اما دانشجویان ایرانی برای تحصیل در این رشته باید به کشورهای دیگر بروند. این موضوع نشاندهنده ضعف در برنامهریزی و نیازسنجی در حوزه آموزش عالی است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در پایان سخنان خود، مشارکت حداکثری استادان و اعضای هیئت علمی را عامل اصلی موفقیت دانشگاه آزاد اسلامی در حوزههای مختلف دانست و بر ضرورت تداوم و گسترش این مشارکت در تمام حوزهها تاکید کرد و گفت: هر نوع آوری و بالندگی در حوزههای مختلف دانشگاهی جز با مشارکت حداکثری استادان و اعضای هیئت علمی میسر نخواهد بود.