آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۶۷۰۱۵
طاهری نیا مطرح کرد

تاکید بر ضرورت حمایت از فرصت‌های مطالعاتی در دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها

دبیر ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت:اعضای شورای ستاد با اشاره به نقش مهم فرصت‌های مطالعاتی در دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها، بر ضرورت حمایت از استفاده از این فرصت‌ها تأکید کردند.
تاکید بر ضرورت حمایت از فرصت‌های مطالعاتی در دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، طاهری نیا، دبیر ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی در حاشیه جلسه این ستاد در جمع خبرنگاران گفت: در ابتدای جلسه، اعضای شورای ستاد بر اهمیت فرصت‌های مطالعاتی اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها تأکید کردند و ضرورت حمایت از بهره‌مندی آن‌ها از این فرصت‌ها را یادآور شدند.

وی افزود: در همین راستا پیشنهاد شد با معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری همکاری داشته باشیم تا از ظرفیت‌های این حوزه برای تقویت فرصت‌های مطالعاتی اعضای هیئت علمی استفاده شود.

طاهری‌نیا با اشاره به بخش دیگری از جلسه گفت: گزارشی درباره کلان‌روندهای جهانی و سیاست‌گذاری‌های کشورهای رقیب و پیشرو در حوزه‌های اولویت‌دار ارائه شد. در این گزارش، سیاست‌های یکی از کشورهای مهم دنیا در سال ۲۰۲۴ بررسی شد که تمرکز اصلی آن بر حوزه‌های زیست‌فناوری، انرژی‌های پاک، هوش مصنوعی، مواد پیشرفته و دیگر حوزه‌های اولویت‌دار بود.

وی ادامه داد: نکته جالب این بود که جهت‌گیری‌های کلان سیاست‌گذاری شورای عالی انقلاب فرهنگی در حوزه علم و فناوری، هماهنگی قابل توجهی با روندهای جهانی دارد؛ البته آگاهی از این روندها به معنای پیروی صرف نیست و ما بر اقتضائات زیست‌بوم علم و فناوری کشور اولویت می‌دهیم، ضمن اینکه رقابت با کشورهای پیشرو نیز در نظر گرفته می‌شود.

دبیر ستاد علم و فناوری درباره موضوع اصلی دستور جلسه گفت: مطالعه تقسیم کار ملی در حوزه فناوری‌های اولویت‌دار بود که در این بخش، تجربه موفق ستاد زیست‌فناوری معاونت علمی و فناوری کشور ارائه شد. این تجربه که از افتخارات حوزه علم و فناوری کشور است، نکات مهمی را درباره تقسیم کار ملی در زیست‌فناوری بیان کرد.

وی افزود: یکی از نکات کلیدی این الگو، تمرکز بر زیست‌بوم به جای متمرکز شدن صرف بر یک نقطه خاص است. همچنین تأکید بر هم‌افزایی ذی‌نفعان در تحقق یک سند و سیاست واحد، از دیگر ویژگی‌های مهم بود.

طاهری‌نیا ادامه داد: در تقسیم کار ملی باید بیشتر بر توانمندی‌های واقعی دستگاه‌ها، افراد، گروه‌ها، انجمن‌ها و مجامع علمی تمرکز شود، نه صرفاً اعلام آمادگی آن‌ها. یعنی کسانی که عملکرد و توانمندی‌شان اثبات شده فراخوانده شوند تا در این تقسیم کار حضور داشته باشند.

وی همچنین به موضوع تأمین منابع مالی اشاره کرد و گفت: تجربه ستاد زیست‌فناوری نشان می‌دهد که برای تحقق اسناد و سیاست‌های حوزه‌های اولویت‌دار، باید از ظرفیت‌های مردمی و خیرین بهره برد و منابع مالی دولتی را بهینه مدیریت کرد. کمک به حوزه برنامه و بودجه برای تخصیص بهینه منابع بسیار مهم است تا منابع مورد نیاز برای تحقق اسناد اختصاص یابد.

در پایان، طاهری‌نیا گفت: الگوی تقسیم کار ملی در حوزه زیست‌فناوری الگوی موفق و قابل اعتنایی است، اما برای تعمیم آن به سایر حوزه‌ها لازم است پیشنهادی که در جلسه مطرح شد در تعامل با سایر ستادها تبدیل به چارچوبی قابل تعمیم شود. به عبارت دیگر، مقرر شد چارچوب تقسیم کار ملی برای فناوری‌های اولویت‌دار به گونه‌ای طراحی شود که در حوزه‌های مختلف و حتی در علوم اجتماعی و انسانی نیز قابلیت استفاده داشته باشد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار