آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۶۷۶۲۸
در برنامه ۱۶ آذر مطرح شد؛

موسوی فرد: تلاش آمریکایی ها این است که ایران به سمت غنی ساز صفر درصد برود + فیلم

دبیر اسبق جنبش عدالت‌خواه دانشجویی گفت: سلاح‌های متعارف ایران را باید هدف بگیریم که سلاح متعارف احتمالا در ادبیات آمریکایی‌ها صنعت موشکی ایران بود و تلاش آمریکایی‌ها در مذاکرات این است که ایران به سمت غنی سازی صفر درصد برود.

موسوی فرد: تلاش آمریکایی ها این است که ایران به سمت غنی ساز صفر درصد برود + فیلم

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو؛ سید حسن موسوی فرد دبیر اسبق جنبش عدالت‌خواه دانشجویی گفت: تلاش آمریکایی‌ها این است که ایران به سمت غنی ساز صفر درصد برود.

 

وی افزود: ترامپ یکی از مهمترین انتقاداتش به بایدن این بود که توافقی را امضا کردید که باعث نشد که برنامه غنی سازی ایران برچیده شود و حرف ترامپ این بود که به دنبال توافق بهتر هستم و توافق بهتر ترامپ این بود که بتواند توان موشکی ایران را متوقف کند.

 

موسوی فرد گفت: حتی سلاح‌های متعارف ایران را باید هدف بگیریم که سلاح متعارف احتمالا در ادبیات آمریکایی‌ها صنعت موشکی ایران بود و تلاش آمریکایی‌ها در مذاکرات این است که ایران به سمت غنی سازی صفر درصد برود.

 

کد ویدیو

 

وی در ادامه با بیان اینکه اساساً موضوعی که ما سر آن بحث می‌کنیم فناوری هسته‌ای نیست و هزینه‌ای که می‌پردازیم، هزینه داشتن سلاح اتمی یا فناوری هسته‌ای است، گفت: این موضوع بهانه‌ای برای فشار به ایران است و ماهیت آن ژئوپولتیک و وجودی است، نه ایدئولوژیک.

 

او افزود: ما کشوری با موقعیت ژئوپولتیکی بسیار خاص هستیم؛ در شاهراه جهان قرار داریم و قدرت‌های بزرگ به ما نیاز دارند. اگر بخواهند انرژی خود را تأمین کنند، امنیت پایدار در منطقه غرب آسیا داشته باشند و تجارت مواد خام از شمال به جنوب دنیا اتفاق بیفتد، باید با کشوری مثل ما که دارنده منابع انرژی است همکاری کنند.

 

وی همچنین تأکید کرد که ایران دارای الهام‌بخشی، قدرت علمی و استقلال مشخصی است؛ مولفه‌هایی که در نظم قدیم جهان پذیرفته نشده بودند. او ادامه داد: آمریکایی‌ها مشخصاً از این موضوع ناراضی‌اند و از کشور ما رانده شده‌اند. دعوا اصلاً سر فناوری هسته‌ای نیست. آمریکایی‌ها همین فناوری را به محمدرضا پهلوی می‌دادند، اما بعد از انقلاب دیگر در اختیار ما نگذاشتند. حتی با غنای ۹۰ درصد، پیش از انقلاب برنامه‌های هسته‌ای وجود داشت و نیروگاه‌ها و سایت‌هایی که الان می‌بینید، از قبل انقلاب برنامه‌ریزی و ساخته شده‌اند.

 

وی افزود: مسئله تاریخی‌تر و عمیق‌تر از دعوایی هسته‌ای است. مسئله وجودی و ژئوپولتیکی است؛ ما موقعیت ژئوپولتیک منطقه را به هم زده‌ایم، نه صرفاً یک دعوای ایدئولوژیک.

 

او توضیح داد: طرح آمریکایی‌ها در منطقه خاورمیانه (که درست‌تر آن غرب آسیا است)، بر پایه حضور اسرائیل بود که نظمی برقرار کنند که اسرائیل آقای منطقه باشد؛ کشوری دارنده سلاح اتمی که بر کشورهای دیگر مسلط است، دولتی یهودی که با دیگران در منطقه تفاوت‌های قومیتی و دینی دارد و نمی‌تواند با جوامع مسلمان و عرب قاطی شود. آنها با قدرتی که به اسرائیل می‌دهند، حکومتی در منطقه تشکیل داده و منطقه را کنترل می‌کنند و از مزایای ژئوپولیتیکی آن بهره می‌برند، هم در حوزه انرژی و هم امنیت.

 

موسوی فرد گفت: اما این بازی را انقلاب اسلامی به هم زد. با شکل‌گیری جمهوری اسلامی، موقعیت ژئوپولیتیک اسرائیل در منطقه به خطر افتاد و پس از انقلاب، اسرائیل با چالش‌های جدی در حفظ این موقعیت روبه‌رو شده است.

 

کد ویدیو
 

دبیر اسبق جنبش عدالت‌خواه دانشجویی گفت: مسئله غنی‌سازی از ابعاد مختلف برای ما حیاتی است و نباید از آن کوتاه بیاییم. این یک مسئله راهبردی است؛ بخواهیم یا نخواهیم، داشتن فناوری غنی‌سازی برای ما دستاورد‌های راهبردی ایجاد می‌کند و این انتخاب ما نیست؛ کشور به این نیاز دارد. ما به‌راحتی نمی‌توانیم از این حق راهبردی خود بگذریم، زیرا این حق مردم ما و حق آیندگان ماست که به رسمیت شناخته شده است.

 

وی افزود: اگر در پیمان منع گسترش تسلیحات هسته‌ای (NPT) پذیرفته شده که کشور‌ها می‌توانند دانش غنی‌سازی برای اهداف صلح‌آمیز داشته باشند، و ما نیز به آن نیاز داریم و بار‌ها این موضوع را اعلام کرده‌ایم، پس اساساً نباید محدودیتی وجود داشته باشد. هر مقدار که عقب‌نشینی کنیم، از حقوق ملت ایران عقب‌نشینی کرده‌ایم. هر درصدی که عقب‌نشینی کنیم، ما را با چالش‌های بیشتری مواجه خواهد کرد و ما را از لحاظ ژئوپولتیک و راهبردی متزلزل‌تر خواهد ساخت. هر مقداری که در غنی‌سازی پیش برویم، ما را از فشار‌ها دورتر خواهد کرد. این موضوعی است که دوستانی که استاد علوم سیاسی هستند، به خوبی می‌توانند توضیح دهند. فارغ از اینکه ما بخواهیم بمب داشته باشیم یا نداشته باشیم، این یک مسئله است.

 

وی ادامه داد: اینکه تصور میشود ما نفت و گاز زیادی داریم و با آن می‌توانیم کشور را اداره کنیم اشتباه است، وضعیت ما اینگونه نیست. حتی اگر نفت و گاز داریم، نیاز داریم که این منابع را به عنوان سوخت نسوزانیم بلکه به عنوان مواد اولیه یا برای تولید انرژی استفاده کنیم.

 

وی تاصریح کرد: فناوری هسته‌ای جایگزین بسیار خوبی برای این منابع است، زیرا با سرمایه‌گذاری اولیه می‌توانیم تا چندین دهه، حتی تا ۱۰۰ سال، از انرژی ارزان و پایدار بهره‌مند شویم؛ انرژی‌ای که همچنان ارزان‌ترین انرژی در دنیاست. هر چقدر نفت و گاز خود را به پالایشگاه‌ها و پتروشیمی‌ها ببریم و این منابع را به جای سوختن و تولید گرما و سرما در منازل، به عنوان ابزار تولید استفاده کنیم، این دوراندیشی است که مقام معظم رهبری از آن دفاع می‌کند. چرا باید حق آیندگانمان را بسوزانیم و فقط برای رفاه لحظه‌ای از منابع انرژی استفاده کنیم، در حالی که می‌توانیم از آن برای تولید و توسعه کشور بهره ببریم.

 
کد ویدیو
 

موسوی فرد گفت: رآکتور تحقیقاتی تهران که توسط آمریکایی‌ها ساخته و سوخت آن تأمین شده بود، به مرحله‌ای رسید که سوخت آن رو به اتمام بود. ایران به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درخواست تامین سوخت داد تا بتواند به تولید رادیودارو ادامه دهد؛ دارویی حیاتی که تا کنون به‌طور گسترده استفاده می‌شد. 

 

وی بیان کرد: با وجود سهم ایران در شرکت فرانسوی مرتبط با تامین اورانیوم و پرداخت ۲۰۰ میلیون دلار در دوره حکومت آمریکایی‌ها برای خرید مواد غنی‌سازی، کشور‌های دارنده اورانیوم از تحویل این مواد به ایران خودداری کردند. این کار حتی برای بیماران سرطانی که نیازمند این دارو‌ها بودند، مانع ایجاد کرد. در این میان، ترکیه و برزیل واسطه شدند تا توافقی میان ایران و طرف‌های بین‌المللی صورت گیرد که مواد غنی شده با غنای پایین از کشور خارج شده و مواد غنی شده با درصد بالاتر به ایران تحویل داده شود؛ توافقی مشابه با مکانیسم‌هایی که امروزه نیز مطرح است.

 

وی ادامه گفت: با این حال، دولت اوباما با این توافق مخالفت کرد و از بیماران سرطانی به عنوان ابزاری برای فشار بر جمهوری اسلامی استفاده نمود. تنها پس از تلاش‌های دانشمندان ایرانی از جمله شهید شهریاری و شهید احمدی روشن که موفق به انجام غنی‌سازی ۲۰ درصد در سایت نطنز شدند، ایران توانست به این فناوری دست یابد و جایگاه خود را در این زمینه تثبیت کند. این اتفاقات نشان می‌دهد که توانمندی و قدرت علمی، کلید به رسمیت شناخته شدن حقوق کشور است و پیشرفت در سایه قدرت حاصل می‌شود.

 

کد ویدیو
 

وی در ادامه با اشاره به نقش بازدارندگی فناوری هسته‌ای گفت: اگرچه ایران به دنبال ساخت بمب اتم نیست، اما برخورداری از توان غنی‌سازی و فناوری هسته‌ای این پیام را به غرب منتقل می‌کند که ایران ممکن است در آینده راهبرد خود را تغییر دهد؛ همین امر موجب بازنگری در رفتار کشورهای غربی می‌شود.

 

موسوی‌فرد تأکید کرد: در تصمیم‌گیری‌های مرتبط با تعاملات اقتصادی و امتیازدهی باید بررسی شود که آیا موقعیت راهبردی کشور حفظ خواهد شد یا خیر؛ زیرا در قبال کنار گذاشتن بخشی از قدرت، باید امتیاز واقعی دریافت شود.

 

وی با اشاره به وضعیت دیگر کشورها گفت: کشورهایی مانند هند و پاکستان پس از جنگ جهانی دوم به بمب اتم دست یافتند، اما تحت فشار قرار نگرفتند. این در حالی است که ایران تنها به دلیل احتمال استفاده نظامی از فناوری هسته‌ای با اتهام مواجه است.

 

کد ویدیو

 

موسوی‌فرد: اعتمادسازی اصلاً مسئله غرب نیست؛ آن‌ها تنها به دنبال غنی‌سازی صفر هستند، از نظر غربی‌ها، چیزی به نام اعتمادسازی وجود ندارد و تنها خواسته آن‌ها توقف کامل غنی‌سازی یا پذیرش نظارت‌های گسترده است.

 

وی افزود: آن‌ها صراحتاً اعلام کرده‌اند که مسئله اعتماد مطرح نیست، بلکه تنها معیارشان راستی‌آزمایی است و تعریفشان از راستی‌آزمایی نیز چیزی جز غنی‌سازی صفر نیست.

 

موسوی‌فرد با اشاره به همکاری‌های ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اظهار داشت: ایران سال‌ها با آژانس همکاری داشته، به سؤالات پاسخ داده، پروتکل الحاقی را داوطلبانه اجرا کرده، تعلیق غنی‌سازی را پذیرفته و حتی اجازه بازدیدهای گسترده را داده است، اما در نهایت، پرونده ایران از آژانس به شورای امنیت ارجاع شد.

 

وی همچنین تأکید کرد: آژانس در گزارش‌های متعدد خود اعلام کرده که هیچ نشانه‌ای از انحراف نظامی در برنامه هسته‌ای ایران، از یک تاریخ مشخص به بعد، دیده نمی‌شود. اگر نهادهای بین‌المللی رفتار غیرسیاسی داشتند، این پرونده تاکنون باید بسته می‌شد، اما اصل موضوع، فشار سیاسی است.

 

کد ویدیو

 

دبیر اسبق جنبش عدالت‌خواه دانشجویی با تأکید بر نقش عملیات رسانه‌ای غرب در تخریب چهره ایران گفت: درست است که در حوزه رسانه و روابط بین‌الملل ضعف‌هایی داریم و باید محکم‌کاری‌های بیشتری می‌کردیم، اما نمی‌توان همه تقصیرها را صرفاً بر گردن ایران انداخت. در دنیایی که این‌همه دروغ و اتهام علیه مسلمانان منتشر می‌شود، با منطق برخی منتقدان، لابد حالا فلسطینی‌ها هم محکوم‌اند!

 

وی گفت: بزرگ‌ترین سردار ما، که در عمل بزرگ‌ترین مدافع صلح و ثبات در منطقه بود، از سوی آمریکایی‌ها تروریست معرفی شد و در یک اقدام غیرقانونی ترور شد.

 

موسوی فرد تأکید کرد: نمی‌توان نقش دشمنی‌ها، فضاسازی‌های سیاسی، و ماشین دروغ‌پردازی رسانه‌ای غرب را نادیده گرفت. ما ضعف‌هایی داشته‌ایم، اما بخش زیادی از تصویری که از ایران ساخته شده، نه نتیجه عملکرد ما، بلکه محصول روایت‌سازی خصمانه دیگران است.

 

کد ویدیو
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار