آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۸۲۳۴۵
درخواست ۱۲ اتحادیه و انجمن علمی ایرانی؛

جامعه علمی جهانی نسبت به مرگ همکاران و تسلیحاتی شدن فناوری بی‌تفاوت نباشد

۱۲ اتحادیه‌ و انجمن‌ علمی ایران با اعلام اینکه سکوت در برابر خشونت، بی‌طرفی نیست؛ بلکه همدستی در جرم است، تاکید کردند که جامعه علمی بین‌الملل نباید نسبت به مرگ همکاران، تخریب اکوسیستم‌های دانش و تسلیحاتی شدن فناوری بی‌تفاوت بماند.
جامعه علمی جهانی نسبت به مرگ همکاران و تسلیحاتی شدن فناوری بی‌تفاوت نباشد

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو به دنبال حملات رژیم صهیونیستی به خاک کشورمان و به خاک و خون کشیدن شماری از دانشمندان، استادان دانشگاه، شخصیتهای نظامی و شهروندان غیر نظامی، ۱۲ اتحادیه و انجمن علمی ایرانی، بیانیه‌ای با عنوان «فراخوان همبستگی علمی جهانی علیه جنگ، در دفاع از صلح، اخلاق و رسالت مدنی دانش» صادر کردند.

در این بیانیه خطاب به همه فعالان عرصه علم و فناوری، پژوهشگران و رؤسای سازمان‌های علمی و فرهنگی بین‌المللی آمده است: با نهایت احترام، ما، اتحادیه‌ها، فدراسیون‌ها و انجمن‌های علمی امضاکننده زیر، نگرانی عمیق خود را در مورد تجاوز نظامی اخیر اسرائیل و ایالات متحده به خاک ایران ابراز می‌کنیم.

این حملات نه تنها منجر به رنج انسانی و تلفات غیرنظامیان شده است، بلکه اصول اساسی صلح، همکاری بین‌المللی و مبانی اخلاقی کار علمی را نیز به خطر انداخته است.

اگرچه بحران به طور موقت تحت یک آتش‌بس شکننده و ناپایدار متوقف شده است، اما شواهد معتبر سیاسی و امنیتی نشان‌دهنده خطر فزاینده تشدید مجدد به یک جنگ منطقه‌ای یا حتی فرامنطقه‌ای گسترده‌تر است. ما به ویژه نسبت به هدف قرار گرفتن دانشمندان غیرنظامی ایرانی، دانشگاهیان و زیرساخت‌های تحقیقاتی و دانشگاهی نگران و ابراز اندوه و اعتراض می‌کنیم.

این اقدام‌ها نقض قوانین بین‌المللی بشردوستانه، کنوانسیون‌های اخلاقی و یافته‌های مستند ناظران مستقل است. چنین اقدام‌هایی نه تنها تهدیدی برای جان انسان‌ها، بلکه تهدیدی برای آزادی علمی و میراث علمی جهانی است.

همچنین در ادامه این بیانیه با اشاره به لحظات حساس فعلی از جامعه جهانی علم، فناوری و آموزش درخواست شده که صراحتا اقدام‌های نظامی علیه نهادهای علمی، مراکز دانش و دانشمندان غیرنظامی را محکوم و بیانیه‌ای مشترک در دفاع از رسالت انسانی، اخلاقی و صلح‌طلبانه علم منتشر کنند و از پژوهشگران و مؤسسات علمی در مناطق بحران‌زده، از جمله ایران، در برابر طرد، انزوا یا تحریم حمایت کنند؛ و ترویج دیپلماسی علمی و شکل‌گیری ائتلافی جهانی برای صلح، گفتگو و همکاری علمی میان ملت‌ها را تقویت کنند.

ما از طرف اعضای خود معتقدیم که علم یک زبان جهانی انسانی است که از مرزهای سیاسی فراتر می‌رود و تنها در شرایط صلح، آزادی و اعتماد متقابل می‌تواند شکوفا شود. سکوت در برابر خشونت، بی‌طرفی نیست؛ بلکه همدستی در جرم است و جامعه علمی نباید نسبت به مرگ همکاران، تخریب اکوسیستم‌های دانش و تسلیحاتی شدن فناوری بی‌تفاوت بماند.

این ۱۲ اتحادیه و انجمن علمی ایران از طرف اعضای خود، دست همبستگی به سوی همه دانشمندان مستقل، نهادهای دانشگاهی و نهادهای اخلاقی در سراسر جهان که در این اعتقاد مشترک هستند که دانش باید در خدمت بشریت باشد، نه جنگ، دراز کرده و از طرف بخش‌هایی از جامعه علمی ایران، از همه فعالان عرصه علم و فناوری، پژوهشگران و رؤسای سازمان‌های علمی و فرهنگی بین‌المللی درخواست داریم تا به این صدا بپیوندند، نه به خاطر کشوری که در بحران است، بلکه برای حفظ شان دانش، امنیت و آینده‌ای صلح‌آمیز برای علم در جهان.

اسامی اتحادیه‌ها و انجمن‌های علمی امضا کننده بیانیه:

۱- اتحادیه انجمن‌های ایرانی علوم ریاضی

۲- اتحادیه انجمن‌های علمی فناوری، نوآوری و تجاری‌سازی

۳- اتحادیه انجمن‌های علوم کشاورزی ایران

۴- اتحادیه انجمن‌های علوم زیستی ایران

۵- اتحادیه انجمن‌های علوم اجتماعی ایران

۶- اتحادیه گیاهان دارویی ایران

۷- فدراسیون مدیران و مشاوران کسب و کار ایران

۸- انجمن فناوری‌های بومی ایران

۹- جمعیت توسعه علمی ایران

۱۰- انجمن مهندسی بهره‌وری صنعت برق ایران

۱۱- انجمن مدیریت ایران

۱۲- انجمن مدیریت فناوری و نوآوری ایران

بامداد روز جمعه ۲۳ خردادماه، با آغاز حمله تروریستی رژیم صهیونیستی به تهران و تعدادی از شهرهای ایران، شماری از فرماندهان نظامی، دانشمندان و مردم غیرنظامی به شهادت رسیدند و به این ترتیب جنگ تحمیلی آغاز شد.

در روز نخست حملات رژیم صهیونیستی به تهران، چندین دانشمند هسته‌ای و استاد دانشگاه از جمله محمدمهدی طهرانچی، فریدون عباسی، احمدرضا ذوالفقاری، سید امیرحسین فقهی، عبدالحمید مینوچهر و مطلبی‌زاده به شهادت رسیدند.

سرلشکر پاسدار محمد باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، سرلشکر پاسدار حسین سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، سرلشکر پاسدار امیرعلی حاجی‌زاده فرمانده هوافضای سپاه پاسداران، سرلشکر پاسدار غلامعلی رشید فرمانده قرارگاه مرکزی خاتم الانبیا، سردار کاظمی رئیس سازمان اطلاعات سپاه، سردار علی شادمانی، سردار محمد سعید ایزدی، سردار داوود شیخیان فرمانده پدافند هوایی نیروی هوافضای سپاه پاسداران، نیز از شهدای نظامی روز نخست این تهاجم ناجوانمردانه بودند.

ایالات متحده آمریکا هم بامداد روز یکشنبه (یکم تیرماه) به سه مرکز هسته‌ای فردو، نطنز و اصفهان تجاوز کرد و بعد از ۱۲ روز تجاوز دشمن به کشورمان و پاسخ‌های کوبنده نیروی مسلح ایران به شرارت‌های آن، از صبح سه‌شنبه (سوم تیرماه) رژیم صهیونی مجبور به پذیرش آتش‌بس شد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار