آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۸۶۸۱۱

خط تولید نانوذرات کربنات کلسیم بومی‌سازی شد

شرکتی دانش‌بنیان با تولید نانوذرات کربنات کلسیم، با اندازه ۵۰ تا ۷۰ نانومتر و خلوص ۹۸/۵ درصد، به خودکفایی صنعتی کمک کرده است. این مواد در صنایع گوناگون مانند پلیمر، رنگ، لاستیک و غیره استفاده می‌شوند و به تولید محصولاتی با کیفیت بالا کمک می‌کنند.
خط تولید نانوذرات کربنات کلسیم بومی‌سازی شد

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، شرکت دانش‌بنیان «هومان شیمی پارس» با بومی‌سازی و راه‌اندازی خط تولید صنعتی نانوذرات کربنات کلسیم، در راستای تامین نیاز صنایع داخلی و دستیابی به خودکفایی صنعتی قدم برداشته است. خط تولید انبوه این نانوذرات در شهریور ماه ۱۳۹۸ به طور رسمی آغاز به کار کرد.

این نانوذرات که در ابعاد ۵۰ تا ۷۰ نانومتر و با خلوص ۹۸/۵ درصد تولید می‌شوند، به دو صورت ساده و آب‌گریز (پوشش‌دار) و با قابلیت تنظیم فرمولاسیون بر اساس نیاز مشتری، به صنایع پلیمر، رنگ، لاستیک، نفت و گاز، کاغذ، چرم مصنوعی، دارو و غذا، خودروسازی، کاشی و سرامیک، شوینده‌ها، مواد ساختمانی و بسیاری حوزه‌های دیگر عرضه می‌شوند.

بر اساس ارزیابی‌ها، ظرفیت بازار داخلی برای نانوکربنات کلسیم، با احتساب صنعت کاغذ سنگی، حدود پنج هزار تن در سال تخمین زده می‌شود. ظرفیت فعلی خط تولید شرکت هومان شیمی پارس ۱۵۰۰ تن در سال است و این شرکت در حال افزایش تولید به حداکثر ظرفیت خود است. همچنین، مذاکراتی با شرکت‌های علاقه‌مند به سرمایه‌گذاری مشترک برای تولید این نانوذرات تحت لیسانس در جریان است که می‌تواند به رفع کامل نیاز بازار داخلی منجر شود.

از دستاورد‌های مهم این پروژه، کاهش وابستگی به واردات است. در ابتدای مسیر، برخی از مواد اولیه مورد نیاز وارداتی بودند، اما با تکیه بر توان داخلی و توسعه فناوری، در حال حاضر بیش از ۹۷درصد مواد اولیه از منابع داخلی، عمدتاً از شهرک صنعتی سمنان و بخشی نیز از تهران، تامین می‌شود.

پیش از این نیز شرکت هومان شیمی پارس با عرضه محلول آب‌گریزکننده شیشه، که با ایجاد لایه‌ای نازک و شفاف بر سطوح شیشه‌ای مانع چسبندگی آب و آلودگی می‌شود، توجهات را به خود جلب کرده بود. این محصول که در کاربرد‌های خودرو، منازل، بیمارستان‌ها و هتل‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد، ضمن ارتقای ایمنی و دید، موجب کاهش دفعات شستشو و صرفه‌جویی در مصرف آب می‌شود.

تجربه موفق شرکت هومان شیمی پارس در تولید نانوذرات کربنات کلسیم، نمونه‌ای برجسته از تجاری‌سازی موثر فناوری و توسعه صنعتی با تکیه بر توان داخلی است و می‌تواند الگویی الهام‌بخش برای سایر فعالان حوزه فناوری در کشور باشد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار