مدیرکل سازمان میراث فرهنگی مرکزی گفت: باستانشناسی، تعیین تکلیف حریم محوطهها و تپههای تاریخی با اراضی کشاورزی و بایر مجاور و ساماندهی امور حفاظتی از برنامههای این سازمان است.
محمدحسین فراهانی در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در اراک، به ساماندهی محوطههای تاریخی، تعیین حریم، ثبت، گمانهزنی و حفاریهای باستانشناسی در استان اشاره کرد و گفت: در راستای حفظ آثار تاریخی تپهها و محوطههای تاریخی استان مرکزی امسال تمامی محوطههای تاریخی استان ساماندهی می شود.
وی افزود: سال گذشته نیز 400 میلیون ریال اعتبار به حوزه باستانشناسی استان اختصاص داده شد که عمده این اعتبارات در حفاریهای باستانشناسی خورهه محلات و زلفآباد فراهان و ساماندهی محوطههای تاریخی استان صرف، و امسال یک میلیارد ریال برای ساماندهی تپهها و محوطههای تاریخی و باستانی استان پیش بینی شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی استان مركزي با بیان اینکه تا کنون 48 تپه و محوطه باستانشناسی در سطح استان به صورت علمی تعیین حریم شده است، تصريح کرد: در صورت تخصیص اعتبارات، برنامههای حفاری و گمانهزنی در مناطق دیگر استان نیز دنبال میشود.
فراهانی ساماندهی اراضی محوطه تاریخی زلفآباد، ایجاد دیواره حفاظتی و پیگیری سایت موزه اشیای اکتشافی را از دیگر برنامه های در دست اجرا در سال جاری عنوان کرد.
وی به معرفی پرونده 12 اثر استان از جمله خانه خاندان اشتري در شازند، خانه پدري دکتر حسابي و برج قلعه حيدري در تفرش و حمام صفايي در بازار اراک پرداخت و بيان داشت: این آثار معنوی چهار بنايي هستند که پرونده آنها معرفی و ارائه مي شود.
مديرکل سازمان ميراث فرهنگي استان مرکزي همچنين از مراسم «جغجغهزني» و «اهواهو» به عنوان دو اثر معنوي استان که براي ثبت در فهرست ميراث ملي معرفي شدهاند، نام برد.
فراهانی خاطرنشان کرد: مراسم «جغجغهزني» در ماه محرم و در شب شامغريبان در روستاي انجدان و مراسم «اهواهو» در پانزدهم ماه رمضان در خورهه محلات برگزار ميشود./انتهای پیام/