آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۸۵۷۲۳

ثبت لحظه تولد یک منظومه شمسی برای اولین بار

دانشمندان می‌گویند این یک تصویر لحظه‌ای بی‌سابقه از «زمان صفر» است؛ یعنی زمانی که جهان‌های جدید شروع به تشکیل شدن می‌کنند.
ثبت لحظه تولد یک منظومه شمسی برای اولین بار

 به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، ستاره‌شناسان اولین بذر‌های سیارات سنگی را که در گاز اطراف یک ستاره نوزاد خورشید مانند تشکیل می‌شوند، کشف کرده‌اند که نگاهی ارزشمند به طلوع منظومه شمسی خودمان ارائه می‌دهد.

به نقل از ان‌بی‌سی، دانشمندان روز چهارشنبه گزارش دادند که این یک تصویر لحظه‌ای بی‌سابقه از «زمان صفر» است یعنی زمانی که جهان‌های جدید شروع به تشکیل شدن می‌کنند.

ملیسا مک‌کلور از رصدخانه لیدن از هلند، که رهبری یک گروه تحقیقاتی بین‌المللی را بر عهده داشت، می‌گوید: ما نگاهی مستقیم به منطقه داغی که سیارات سنگی مانند زمین در اطراف پیش‌ستاره‌های جوان در آن متولد می‌شوند، انداختیم و آن را ثبت کردیم. برای اولین بار، می‌توانیم به طور قطعی بگوییم که اولین مراحل تشکیل سیاره همین الان در حال وقوع است.

فرد سیسلا از دانشگاه شیکاگو، که در مطالعه شرکت نداشت، می‌گوید: این مشاهدات، نگاهی منحصر‌به‌فرد به سازوکار درونی یک منظومه سیاره‌ای در حال ظهور ارائه می‌دهد. این یکی از چیز‌هایی است که منتظرش بوده‌ایم. ستاره‌شناسان مدت‌هاست که به چگونگی شکل‌گیری منظومه‌های سیاره‌ای فکر می‌کنند. اینجا یک فرصت غنی وجود دارد.

تلسکوپ فضایی جیمز وب ناسا و رصدخانه جنوبی اروپا در شیلی با همکاری یکدیگر، این قطعات اولیه تشکیل سیاره در اطراف ستاره جوان معروف به HOPS-۳۱۵ را آشکار کردند. این یک کوتوله زرد در حال شکل‌گیری مانند خورشید است، اما بسیار جوان‌تر با سن ۱۰۰ هزار تا ۲۰۰ هزار سال و فاصله حدود ۱۳۷۰ سال نوری از زمین.

در یک اقدام کیهانی، مک‌کلور و گروهش به اعماق دیسک گازی اطراف ستاره نوزاد خیره شدند و لکه‌های جامدی را که در حال متراکم شدن بودند، شناسایی کردند که نشانه‌هایی از تشکیل اولیه سیاره است. شکافی در قسمت بیرونی دیسک به آنها اجازه داد تا به لطف نحوه انحراف ستاره به سمت زمین، به درون آن نگاه کنند.

آنها گاز مونوکسید سیلیکون و همچنین مواد معدنی سیلیکات بلوری را شناسایی کردند، موادی که گمان می‌رود اولین مواد جامدی باشند که بیش از ۴.۵ میلیارد سال پیش در منظومه شمسی ما شکل گرفته‌اند. این رویداد در مکانی قابل مقایسه با کمربند سیارکی بین مریخ و مشتری که حاوی بقایای بلوک‌های سازنده سیارات منظومه شمسی ما است، در حال وقوع است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار