آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۸۵۷۹۸

بزرگ‌ترین سنگ مریخی روی زمین با قیمت ۵.۳ میلیون دلار فروخته شد / اسکلت کامل دایناسو با قیمتی بیش از 30 میلیون دلار

بزرگ‌ترین سنگ مریخی کشف‌شده روی زمین با قیمت ۵.۳ میلیون دلار فروخته شد و در همین حراجی، اسکلت کامل و تنها نمونه شناخته‌شده از یک دایناسور نوجوان با قیمتی بالغ‌بر ۳۰ میلیون دلار فروخته شده است.
بزرگ‌ترین سنگ مریخی روی زمین با قیمت ۵.۳ میلیون دلار فروخته شد / اسکلت کامل دایناسو با قیمتی بیش از 30 میلیون دلار

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در جریان حراجی آثار زمین‌شناسی و باستان‌شناسی در نیویورک، بزرگ‌ترین سنگ مریخی کشف‌شده روی زمین به قیمت ۵.۳ میلیون دلار فروخته شد. همچنین در همین رویداد، اسکلت یک دایناسور نوجوان با قیمتی بالغ‌بر ۳۰ میلیون دلار توجه‌ها را به خود جلب کرد.

طبق گزارش‌های منتشر شده، در این حراجی که توسط ساتبیز برگزار شده، سنگ مریخی NWA ۱۶۷۸۸ با وزن ۲۵ کیلوگرم به‌عنوان بزرگ‌ترین تکه شناخته‌شده از سیاره مریخ روی زمین با قیمت نهایی ۵.۳ میلیون دلار به فروش رفت.

کشف و تایید علمی سنگ مریخی

این سنگ در نوامبر ۲۰۲۳ توسط یک شکارچی شهاب‌سنگ در صحرای بزرگ آفریقا کشف شد و گفته می‌شود در اثر برخورد یک سیارک بزرگ از سطح مریخ جدا و پس از طی کردن مسافت ۲۲۵ میلیون کیلومتری به زمین رسیده است.

پیش از حراج، پیش‌بینی شده بود که این سنگ با قیمتی بین ۲ تا ۴ میلیون دلار به فروش خواهد رسید، اما رقابت محدود بین خریداران و ارائه بسیار آهسته پیشنهاد جدید باعث شد تا نهایتاً با قیمت ۴.۳ میلیون دلار به فروش برسد. پس از اضافه شدن هزینه‌های جانی نیز قیمت رسمی آن به ۵.۳ میلیون دلار افزایش یافته است. هویت خریدار سنگ اعلام نشده است.

این سنگ که با رنگ‌های قرمز، قهوه‌ای و خاکستری دیده می‌شود، حدود ۷۰ درصد بزرگ‌تر از دومین قطعه بزرگ مریخی شناخته‌شده در زمین است و به‌تنهایی تقریباً ۷ درصد از تمام سنگ‌های مریخی کشف‌شده روی زمین را تشکیل می‌دهد. ابعاد آن نیز حدود ۳۷ در ۲۸ در ۱۵ سانتی‌متر اعلام شده است.

به گفته ساتبیز، تاکنون بیش از ۷۷ هزار شهاب‌سنگ روی زمین به ثبت رسیده، اما فقط ۴۰۰ عدد از آنها منشأ مریخی دارند. گفته می‌شود این نمونه خاص از سرد شدن آهسته ماگمای مریخی تشکیل شده و بافتی دانه‌درشت دارد. ترکیبات آن شامل کانی‌هایی، چون پیروکسن، الیوین و نوعی شیشه فضایی به نام ماسکلینیت است.

دانشمندان با بررسی‌های آزمایشگاهی این نمونه در یک مرکز تخصصی و مقایسه ترکیب شیمیایی آن با داده‌های مأموریت وایکینگ ناسا در سال ۱۹۷۶، مریخی بودن سنگ را تأیید کرده‌اند. سطح سنگ نیز به‌دلیل حرارت شدید هنگام ورود به جو زمین حالت شیشه‌ای پیدا کرده که یکی از سرنخ‌های اولیه برای تشخیص منشأ غیرزمینی آن بوده است.

همچنین در همین حراجی، اسکلت کامل یک دایناسور نوجوان از گونه Ceratosaurus nasicornis با قیمتی قابل‌توجه به فروش رسید. این فسیل که تنها نمونه شناخته‌شده از یک دایناسور جوان این گونه محسوب می‌شود، بیش از ۴ فوت ارتفاع، ۳ متر طول و حدود ۱۵۰ میلیون سال قدمت دارد. قیمت نهایی این اسکلت پس از رقابت شدید میان شش خریدار، به ۳۰.۵ میلیون دلار رسید و سومین رکورد فروش فسیل دایناسور در تاریخ حراجی‌ها را ثبت کرد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار