رسانههاي انحرافي و ماجراي «7صبح»
گروه سياسي «خبرگزاري دانشجو»؛ فعاليت گروهي در دولت دهم كه امروز از آنها به عنوان «جريان انحرافي» در محافل سياسي كشور ياد ميشود، بيشك بدون برنامهريزي و هدفگذاريهاي بلندمدت در حوزه رسانه خصوصاً رسانههاي مكتوب، امكانپذير نبود.
بررسي اين برنامهها و اعمال و اخبار پيرامون آن تا برهه كنوني ميتواند به تبيين بسياري از واقعيات و روشن كردن نقاط تاريك پيرامون اين جريان كمك كند.
در اين ميان چهرههايي مانند «م.ح.ن» نقشي فعال در اجراي نقشههاي از پيش طراحي شده خواص پشت پرده در جريان انحرافي داشتند.
خط شروع، «نظام آباد»، «تايتانيك» و رانت دولتي
«نظام آباد» در قالب يك سايت خبري با ظاهری جذاب به تاريخ 22تير 1388 آغاز به کار كرد. رويكرد اين سايت به نحوي بود كه ظاهراً بیشتر به مسائل مورد علاقه جوانان میپرداخت. البته اين مسئله تاكنون نيز در اين سايت كم مخاطب ادامه يافته است.
جالب آنجاست كه خبر آغاز به كار «نظامآباد» حتي در سايتهايي مانند «فردا» نيز منعكس شد. «فردا» تنها يكي از رسانههاي گوناگون و پرشمار نزديك به «قاليباف» شهردار فعلي تهران است.
اين سايت كه كار خود را از وبلاگي با همين نام شروع كرده بود، اكنون نيز هر چند در حالت ركود و با بازديدكننده بسيار اندك اما كماكان در حال فعاليت است.
نكته جالبي كه در اين سايت به چشم ميخورد، تبليغات بعضي ارگانهاي دولتي است كه با وجود رتبه فوقالعاده پايين آن، توجيهي جز تأمين بودجه «نظامآباد» از بيتالمال ندارد؛ به عنوان مثال اخيراً به بهانه معرفي فيلمهاي ماندگار اقدام به درج پوستر فيلم «تايتانيك» با همان وضع زننده بازيگران اصلي مرد و زن آن كرده است.
«نوسازي» در خدمت جريان انحرافي
بهمنماه سال 1386 بود كه سايت نوسازي مطلبي درباره «سيدحسن خميني» منتشر كرد. اين نوشته كه با واكنش شديدي از سوي اصولگرايان همراه بود منجر به فيلتر شدن آن گرديد.
انتشار اين مطلب از سوي «نوسازي» همزمان با سخنراني فرمانده كل سپاه در مورد انتخابات و پاسخ «سيد حسن خميني» به آن مبني برآنكه دخالت نظاميان در سياست نشانهاي از انحراف انقلاب از خط امام است. البته در همين زمان بود كه «سيد حسن خميني» از رد صلاحيت نامزدهاي انتخابات مجلس هفتم، سايت «نوسازي» به انتشار مطلب توهينآميزي عليه ايشان دست زد.
روزنامهها و «نوسازي»
روزنامه «كيهان» دراين مورد نوشت: اطلاعات به دست آمده حاكي از آن است كه سايت مزبور علي رغم ادعاهاي موجود مبني بر حمايت از دولت احمدي نژاد نه تنها هيچ نسبتي با دولت ندارد بلكه آقاي حسين نوبختي، مدير سايت نوسازي در مصاحبه با خبرگزاري ايرنا ضمن تكذيب هرگونه نسبت اين سايت با دولت نهم، خود را از منتقدان جدي احمدي نژاد نيز معرفي كرده است.
«كيهان» همچنين افزوده بود: مطلب موهن سايت «نوسازي» عليه نوه حضرت امام(ره) با تحريك شخصي به نام «ع-الف» كه از عناصر دوم خردادي شاغل در يكي از خبرگزاري هاست نوشته شده است.
روزنامه «جام جم» نيز در اين مورد نوشت: «جوانفكر» و «كلهر» دو تن از مشاوران رسانهاي رئيسجمهور نيز در نامهاي به وزير ارشاد اعلام كردند دولت هيچ سايتي جز سايت رياستجمهوري ندارد.
روزنامههاي «ايران» نيز مطالب مشابهي منتشر كرد اما «رسالت» و «تهران امروز» خواستار افزايش نظارت بر فعاليت سايتهاي اينترنتي شدند و «جمهوري اسلامي» نيز به بهانه اين مطلب «نوسازي» به محكوميت توهين به بيت امام از سوي «صانعي» پرداخت تا حداكثر بهرهبرداري از اعمال جريان انحرافي را در جهت خواسته حاميان خود داشته باشد.
جنجال از كجا آغاز شد؟
اما اصل قضيه چه بود؟ داستان از آنجا آغاز شد كه «سيدحسن خميني»، در نشستي عليه رد صلاحيت بعضي از افراد كه قانوناً نميتوانستند در انتخابات مجلس شوراي اسلامي شركت كنند، سخن گفته بود. او همچنين مصاحبه با يك هفتهنامه نيز بر عدم دخالت نظاميان در سياست تأكيد كرده بود.
بعد از اين بود كه «نوسازي» مطلبي در مورد «سيدحسن خميني» منتشر كرد. مطلبي مشتمل بر اهانت به چهره او تا ادعاي دريافت اتومبيل بيامو از دولت خاتمي.
چندی بعد یک فایل صوتی منتشر شد که در آن فردی در قالب تحلیل مسائل روز سخنانی درباره «م،. ح.ن» مدیرمسئول سایت نوسازی بيان كرده بود.
در همين رابطه جوابيهاي از سوي تحريه «نوسازي» در سايت «عصرايران» منتشر شد. «عصرايران» همان سايتي است كه تبليغات چندين سايت جريان فتنه را در صفحات خود قرار داده بود.
طي اين جوابيه آمده بود: ادعای (مطرح شده در اين فايل صوتي) درباره بازجویی از آقای «م، ح، ن» مدیرمسئول سایت نوسازی کذب است. مدیرمسئول سایت «نوسازی» توسط شعبه 12 دادسرای کارکنان دولت احضار و دفاعیات و اسناد و مدارک موجود درباره خبرهای منتشره به صورت کتبی تقدیم بازپرس شعبه مذکور گردید و در نهایت با توجه به مستندات ارائه شده و با تشخیص بازپرس محترم، پرونده در مرحله بازپرسی مختومه و حتی به دادگاه نیز ارائه نگردید.
اتصال «تاجزاده» به «نوسازي»
در ادامه اين مطلب آمده بود: ادعای تاثیرگذاری آقای «مصطفی تاج زاده» درباره افشاگری رسانه ای صورت گرفته درخصوص آقای «سیدحسن مصطفوی» در سایت «نوسازی»، کذب بوده و ساخته و پرداخته اذهان متوهم است. لازم به ذکر است مدیرمسئول سایت «نوسازی» با شرکت در دو جلسه مناظره با آقای مصطفی تاج زاده با موضوع احتمال حمله آمریکا به ایران و مسائل پیرامون، به دفاع از نقطه نظرات خود در این زمینه پرداختهاند.
به نام «همت» به كام «قدرت»
قبل از برگزاري انتخابات دور دهم رياست جمهوري،نشريه «همت» با تيتر «احممدينژاد كشون» خبرساز و براي 6 ماه لغو امتياز شد.
در اواسط ديماه 1388، نشریه همت به صاحب امتیازی موسسه حفظ و بسط ارزش ها و سردبیری علی سیناییان بعد از انتشار مجدد با تیتر همه یاران هاشمی و چاپ تصویری از اکبر هاشمی رفسنجانی و تعدادی از مسئولان، شخصیت های سیاسی و ديني و همچنين سران فتنه، دردکههای روزنامهفروشی عرضه شد.
سیدحسن خمینی، آیت الله واعظ طبسی، حجت الاسلام ری شهری، آیت الله جوادی آملی، آیت الله امینی، سیدرضا اکرمی، محمدباقر قالیباف، علی اکبر ناطق نوری، علی مطهری، محمدرضا باهنر، عماد افروغ، محمدجواد فاضل لنکرانی(فرزند آیت الله العظمی فاضل لنکرانی)، علی شمخانی، محسن رضایی و علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی از جمله افرادی هستند که تصاویرشان با عنوان یاران هاشمی چاپ شده ابود.
در این نشریه ضمن نسبت دادن برخی اتهامات به مسئولان کشور از جمله علی لاریجانی، رئیس قوه مقننه، نسبت به اتخاذ برخی مواضع ایشان اعتراض کرد. در صفحات این روزنامه تصاویری از اغتشاشات روز عاشورا نیز به طور کامل چاپ شد كه نتيجه اين عملكرد «همت»، لغو امتياز آن بود.
«موج انديشه» ناگهان حزباللهي شد!
چهار شماره از نشريه «موج انديشه» با مطالبي زرد، انتقاداتي به اركان نظام همچون سپاه پاسداران و سازمانهايي مانند صدا و سيما نگذشته بود كه ويژهنامهاي به ياد «شهيد همت» منتشر كرد!
در اين ويژهنامه ديگر از ظاهر فريبنده و «سبز»رنگ «موج انديشه» خبري نبود و ذيل تيتري به نام «همه ياران امام خامنهاي» تلاش براي ايجاد دوقطبي در فضاي كشور ادامه يافت.
نتيجه انتشار اين ويژهنامه نيز لغو امتياز اين نشريه و حتي تعطيلي موقت چاپخانهاي بود كه نسخههاي آن را به دستگاه چاپ سپرده بود.
«هفت صبح»، «تماشا»، «يكشنبه»
اكنون روزنامه «هفت صبح»، هفتهنامه ورزشي «تماشا»، و هفتهنامه زرد «يكشنبه» از سوي اين جريان در مقياس وسيع و با تبليغات فراوان منتشر ميشود.
روزنامه «هفت صبح» در 24 صفحه تمام رنگي به مبلغ 200 تومان منتشر ميشود. استفاده افراطي از تصاوير اينترنتي، صفحهبندي ساختارشكنانه، اختصاص تيتر يك به سريالهاي طنز و تصاوير بازيگران خصوصاً بازيگران زن به همراه تبليغات هفتهنامههاي «تماشا» و «يكشنبه» آش شلهقلمكاري است كه تحويل خوانندگان «7صبح ميشود.»
«هفت صبح» به روايت «هفت صبح»
در سايت روزنامه «هفت صبح» آمده است:
«هفت صبح» روزنامه فرهنگی، اجتماعی، شهری و اقتصادی است که به صاحب امتیاز موسسه فرهنگی - هنری ارتباط پویا از ابتدای اردیبهشت ماه 1390 منتشر می شود. اولین قدم از حضور هفت صبح در فضای وب انتشار الکترونیکی روزنامه چاپی است که در ابتدا با عضویت رایگان و سپس به صورت اشتراک امکان پذیر خواهد بود. با گذشت کوتاهی از انتشار روزنامه چاپی گام بزعدی «هفت صبح» شروع رویکردی جدید به روزنامه نگاری آنلاین است که در فضای وب فارسی تاکنون تجربه نشده است.»
جستجوي منابع مالي «هفت صبح»
20 ارديبهشت 89، مصطفی كواكبیان، نماینده مردم سمنان در مجلس شورای اسلامی طی تذكری در صحن علنی مجلس اظهار داشت: اخیرا روزنامهای به اسم «هفت صبح» منتشر میشود كه از طرف دفتر رئیس جمهور حمایت مالی میشود از سوی دیگر چهار میلیارد تومان از طرف رئیس دفتر رئیسجمهور به خانه سینما كمك شده كه ما باید بدانیم منابع مالی این كمكها كجاست.
در همین راستا صدر، نایب رئیس مجلس كه ریاست جلسه را بر عهده داشت، از میرتاجالدینی معاون پارلمانی رئیس جمهور خواست تا موضوع كمك مالی به روزنامه هفت صبح و خانه سینما را پیگیری كرده و گزارش آن را به مجلس ارائه دهد.
باز هم ردپاي «عصر ايران»
از سوي ديگر با آغاز تبلیغات خیابانی «هفت صبح» و انتشار اخباری مبنی بر این که این روزنامه متعلق به جريان انحرافي است، یکی از اعضای تحريريه اين روزنامه ضمن یادداشتی که در اختیار «عصرایران» گذاشت، کوشیده است تا در اينباره توضيحاتي ارائه دهد.
در اين نوشته آمده بود: «هفت صبح»، روزنامهاي است كه اين روزها به اندازه «مكتب ايراني» به نام اسفنديار رحيممشايي گره خورده و به عنوان بخشي از پازلي كه رئيسدفتر رئيسجمهور براي نشستن بر كرسي رياستجمهوري يازدهم و در كنار آن، تصاحب 150 كرسي مجلس نهم طراحي كرده، شناخته ميشود. اما آيا واقعا «هفت صبح» همين جانور عجيب و غريب است كه سياسيون ميگويند و اساسا در فضاي كنوني ميتوان چنين نقشآفرينياي را براي اين روزنامه قائل بود؟
همه دلشان روزنامه ميخواهد
در بخش ديگري از اين ياداشت آمده بود: «محمدباقر قاليباف، مدتهاست مجوز حزب دلخواهش را دارد ولي ترجيح ميدهد حرفش را در «تهرانامروز» بزند، علي لاريجاني، به جاي حزب، پشت «خبرآنلاين» ميايستد، احمد توكلي كه ميخواست «دولت پاك» تاسيس كند، به اداره «الف» بسنده ميكند، مصطفي كواكبيان، بيش از آنكه در دفتر حزبش باشد، در تحريريه «مردمسالاري» است، محسن رضايي كه 15 سال است ميخواهد رئيسجمهور شود، به جاي حزب، روزنامه «ملت» راه مياندازد، ياران احمدينژاد سر روزنامه «ايران» دعوا ميكنند، حميد رسايي به جاي اينكه دستي به سر فراكسيون نيمهجانش بكشد، تابلوي «9دي» را به همه نشان ميدهد و بر و بچههاي ايثارگران، همه وجود حزبشان را در «پنجره» به ديگران نشان ميدهند. و به همين قاعده، بعيد نيست كه مشايي نيز هوس كرده باشد، روزنامهاي داشته باشد، حالا هفتصبح يا روزنامهاي ديگر!
رسانههاي منحرف يا انحراف رسانهاي؟
حضور گسترده و حجم انبوه رسانههاي جريان انحرافي كه در اين نوشتار تنها به تعدادي از آنها اشاره شد سبب ميشود تا همه آنان كه از نفوذ انحراف در ميان رسانهها به منظور مديريت افكار عمومي بيمناك بوده و در تلاش جهت كاهش آثار سوء اين حضور هستند، خود را براي مقابله با گامهاي بعدي اين جريان انحرافي آماده كنند./انتهاي پيام/