کد خبر:۱۳۷۴۶۸
يك کارشناس مسائل سياسي:

دولت هاشمی در صدد ادغام ایران در نظام بین‌المللی و سرمایه‌داری بود

يك کارشناس مسائل اقتصادی و سياسي با اشاره به اجرای نسخه بانک جهانی و صندوق بین‌المللی پول توسط دولت هاشمی، هدف از اجرای آن را ادغام ایران در نظام بین‌المللی و سرمایه‌داری عنوان كرد.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از اصفهان، عبدالرضا داوری روز گذشته با حضور در ميان دانشجویان شرکت کننده در سومین دوره طرح ولایت استان اصفهان به بررسی سیاست های کلان اقتصادی کشور طی سه دهه گذشته پرداخت و گفت: سال 68 یکی از مهمترین سال ها از نظر تاریخی برای کشور است؛ چرا که در کنار اتفاقات مهم از جمله رحلت امام خمینی (ره)، به رهبری رسیدن حضرت آیت الله خامنه ای و اصلاح قانون اساسی، اولین برنامه توسعه اقتصادی کشور در مجلس مورد تصویب قرار گرفت.

 

وی با بیان اینکه دولت هاشمی در این سال فعالیت خود را با شعار دولت کار آغاز كرد، افزود: در سال 69نمایندگان بانک جهانی که جمشید آموزگار نيز جزو آنها بود به ایران آمدند و دادن وام ها و تسهیلات این نهاد بین المللی را به اصلاحات در هفت حوزه کشور مشروط کردند.

 

اين کارشناس مسائل اقتصادی و سياسي تصريح كرد: دولت هاشمی بر خلاف قانون، به راحتی برنامه توسعه کشور را کنار گذاشت و سیاست بانک جهانی را در پیش گرفت؛ بدون اینکه اعلام کند این سیاست جدید به کجا وابسته است.

 

داوری هدف دولت هاشمی را ادغام ایران در نظام بین المللی و سرمایه داران عنوان كرد و بیان داشت: مفهوم واقعی برنامه تعدیل اقتصادی که هاشمی اجرا کرد، تطبیق اقتصاد محلی در اقتصاد جهانی و نظام سرمایه داری بود که این مسئله به ساختارهای سیاسی نیز احتیاج داشت.

 

وي افزود: هاشمی اعتبار و آبروی خود را بر سر این برنامه ها تباه کرد؛ چراکه در سال 73 بزرگترین تورم بعد از جنگ جهانی اتفاق، و بیشترین فشار بر مردم وارد شد.

 

اين کارشناس مسائل اقتصادی و سياسي دولت خاتمی را ادامه منطقی دولت هاشمی دانست و تصریح كرد: دولت خاتمی همان رویکرد اقتصادی دولت هاشمی را با سرعت و شتاب بیشتر دنبال کرد، اما در عین حال بدنبال اعمال یک تغییر ساختار سیاسی در کشور به منظور ادغام در نظام بین المللی نیز بود.

 

داوری دولت خاتمی را از نظر اقتصادی گروگان گرفته شده توسط دولت هاشمی معرفی کرد و گفت: تمامی پروژهایی که دولت هاشمی در سال آخر فعالیت خود آغاز كرد معادل تمام پروژه های شش سال قبل از آن بود تا بتوانند از این طریق دولت خاتمی را در ریل فعالیت های خود قرار دهند.

 

وی ادامه داد: برخی در 16 سال اصلاحات و سازندگی سعی می کردند که رهبری را به حاشیه برند؛ هر چند که فضا را در ظاهر حفظ كردند، اما تمام مطالبات رهبری را زمین گذاشتند که فائزه هاشمی در جریان فتنه 88 بر این مسئله اذعان داشت.

 

این کارشناس مسائل اقتصادی با اشاره به واقعه سوم تیر سال 84 بیان داشت: در دولت احمدی نژاد سیاست کلی و ریل اقتصادی کشور تغییر کرد و احمدی نژاد با انحلال سازمان مدیریت و برنامه ریزی و آغاز سفرهای استانی، ثروت را بر اساس استعدادها در کشور توزیع كرد.

 

داوری هدف قرار گرفتن نظام توزیع ثروت توسط احمدی نژاد را یکی از دلایل مورد هجمه و حمله گرفتن وی ذکر کرد و گفت: احمدی نژاد بر خلاف هاشمی نسخه اقتصادی خود را از خارج وارد نکرد؛ بلکه با نگاه مهندسی به اقتصاد، کار کرد و تحول اقتصادی را سال 84 تأسیس، و هفت محور آسیب زای اقتصاد کشور را استخراج كرد که حاصل آن طرح تحول اقتصادی شد.

 

وي با بيان اینکه در 70 ماه عمر دولت های نهم و دهم گام های بزرگی در عرصه اقتصاد برداشته شده است، خاطرنشان كرد: امیدوارم در این فرصت باقی مانده ذهن دولت از حواشی خارج شود تا بتواند در مسائل اقتصادی با سرعت به پیش رود.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار