ابوذر حیدری: غیر از ما کسی دلسوز وطن نیست/ هنرمندانی که کنار گود ایستادند
آخرین اخبار:
کد خبر:۱۳۹۲۴۹۰
در گفت‌و‌گو با SNNTV؛

ابوذر حیدری: غیر از ما کسی دلسوز وطن نیست/ هنرمندانی که کنار گود ایستادند

ابوذر حیدری کارگردان اپیزود «من و شادی» از سریال «سرو، سپید، سرخ» گفت: ایران وطن ماست و غیر از ما دلسوز آن نخواهند بود. این جنگ یک تجاوز آشکار بود و هنرمندان نباید کنار میدان می‌ایستادند.
ابوذر حیدری: غیر از ما کسی دلسوز وطن نیست/ هنرمندانی که کنار گود ایستادند

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری دانشجو، ابوذر حیدری کارگردان اپیزود «من و شادی» از سریال «سرو، سپید، سرخ» که با محوریت جنگ رمضان از شبکه یک سیما پخش می‌شود، درباره شکل‌گیری ایده ساخت این اثر گفت: در روز‌های اولیه جنگ رمضان به دعوت آقای آذرپندار در سازمان اوج جلساتی را برگزار کردیم که طرح‌ها و ایده‌های توسط هر کارگردان ارائه شد. همه بر اساس تجارب خود از جنگ قصه‌هایی را مطرح می‌کردند. برخی ایده‌ها مربوط به جنگ ۱۲ روزه بود و ایده "من و شادی" نیز همینطور پرداخته شد.

او ادامه داد: این اپیزود ماجرای مردی است که اختلالی در زندگی‌اش ایجاد شده، از خانه رفته و دختر کوچکش از او دلخور است و به واسطه جنگ پیوند دوباره‌ای در این خانواده اتفاق می‌افتد. اساسا یکی از نتایج جنگ همین نزدیکی دل‌ها به هم است که کینه‌ها و کدورت‌ها کنار گذاشته می‌شود. فیلمنامه کار را هم طی یکی دو روز نوشتم. زمان تولید هم کوتاه بود و به طور کلی از روز نگارش فیلمنامه تا کمتر از یک هفته بعد به تولید رسیدیم. فیلمبرداری هم در ۴ جلسه انجام شد. به دلیل قرار داشتن در دوران عید و همزمانی جنگ پیدا کردن عوامل کار سختی بود.

حیدری تصریح کرد: ضمن اینکه خیلی از عوامل درگیر پروژه‌های دیگری هم بودند؛ بنابراین چند اپیزود از سریال نیز به سایر شهر‌ها رفت تا شرایط جنگی هم مدیریت شود و عوامل امنیت بیشتری در آن مناطق داشته باشند. البته ما خود دفتری داریم که امور پست پروداکشن را همیشه در آنجا انجام می‌دهیم و این بخش از کار درباره نیمی از سریال هم در دفتر ما انجام شد و همین ماجرا به سرعت کار کمک کرد.

این کارگردان بیان کرد: شتاب در تولید باعث نشده است که کیفیت کار کم شود و به نظرم همه اپیزود‌ها کیفیت استاندارد و بالایی دارند. خوشبختانه تیم‌هایی تشکیل شد که همه نسبت به هم آشنایی و رفاقت داشتند.

او درباره همکاری با بازیگران خود گفت: در اپیزود «من و شادی» صادق برقعی، ماه تیسا پسندیده ستاره قطبی بازیگری می‌کنند. صادق برقعی شب قبل از شروع ضبط یعنی یکم فروردین به ما اضافه شد. او مشهد بود و وقتی فیلمنامه را برایش فرستادم دوست داشت و گفت حالم خوب نبود و دلم می‌خواست کاری کنم و اتفاقا در مشهد باران خوبی گرفت و مصمم شدم که در این پروژه حضور پیدا کنم. او به فاصله ۱۰ ساعت در شب سال تحویل خود را به ما رساند و همدلی‌اش برایم بسیار لذت‌بخش و ارزشمند بود.

حیدری با اشاره به وقوع چند انفجار در زمان فیلمبرداری اثر گفت: انفجار‌هایی در نزدیکی لوکیشن ما در جریان فیلمبرداری اتفاق افتاد، اما در آن روز‌ها حالمان کنار هم خوب بود، چون کاری برای ایران می‌کردیم. یکبار در مدرسه‌ای ضبط داشتیم و کاملا صدای پدافند می‌شنیدیم، اما همه همدل کنار هم ایستادیم. با اینکه زمان تولید کوتاه بود، اما در این روز‌ها تجربه مثبتی رقم خورد.

او درباره سکوت برخی از هنرمندان در برابر جنایات رژیم صهیونی آمریکایی عنوان کرد: واقعیت این است که این دودستگی‌ها از قبل هم وجود داشت. اکنون که زمان سخن گفتن از ایران است این سکوت اشتباه است. ما مملکتی به نام ایران داریم و برای این پرچم باید هر کاری کنیم؛ زیرا همه داشته‌مان است. این مرز هویت ما را شکل داده. ممکن است گاهی به دلیل مشکلات اقتصادی دلخور باشیم، اما مثل یک خانواده باید آن را در داخل حل کنیم و مقابل نیات شوم دشمنان بایستیم. مساله من با هنرمندان ساکت این است که می‌خواهند خود را جدا از گود نگه دارند. در مواقع بحران باید دلگیری‌ها و نقد‌ها کنار گذاشته شود. ایران وطن ماست و غیر از ما دلسوز آن نخواهند بود. این جنگ یک تجاوز آشکار است و نباید کنار میدان بایستیم.

«سرو، سپید، سرخ» به‌عنوان نخستین سریال با موضوع جنگ رمضان، در ۱۴ قسمت و ساختاری اپیزودیک تولید شده است.

این اثر به تهیه‌کنندگی محمدرضا شفاه، محمدجواد موحد و حبیب والی‌نژاد محصول سازمان هنری رسانه‌ای اوج، سیمافیلم و موسسه فرهنگی هنری اندیشه شهید آوینی است.

پربازدیدترین آخرین اخبار