آخرین اخبار:
کد خبر:۱۵۷۱۴۵
یامین‌پور در كرسي آزاد انديشي:

صدا و سيما قانون ندارد و به هيچكس پاسخگو نيست / «ديروز امروز فردا» هيچ راهبردي نداشت/ تحقیر چادر، ساختمان پزشکان و اقتدار برنامه نود در رسانه ملي اتفاقی نیست

وحید یامین‌پور مشکل اصلی صدا و سیما را نداشتن نگاه راهبردی و استراتژیک در رسانه دانست و تصریح کرد: مدیران ارشد رسانه‌ ملی نگاه گذران، روزمره و سرگرمی به رسانه دارند.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، وحید یامین پور با حضور در نشست کرسی آزاداندیشی غرفه‌ بسیج دانشجویی خراسان رضوی در نمایشگاه کتاب مشهد اظهار داشت: صدا و سیما قانونی ندارد و به هیچ کس پاسخگو نیست.
 
وی ادامه داد: صدا و سیما تنها سازمانی است که در جمهوری اسلامی بدون قانون اداره می‌شود.
 
اين استاد  دانشگاه با اشاره به شورای نظارت بر صدا و سیما بیان کرد: طبق قانون اساسی نظارت بر صدا و سیما بر عهده شورای شش نفری متشکل از نمایندگان سه قوه است.
 
یامین پور با اشاره به ضعف‌های این شورا بيان کرد: متاسفانه اعضای این شورا متخصص امر رسانه نیستند و اطلاعات زیادی از آن ندارند.
 
وي ضعف دیگر این شورا را عدم همکاری مناسب صدا و سیما با این شورا دانست و گفت: یکی از اعضای شورای نظارت به من می‌گفت صدا و سیما حتی یک اتاق برای حضور این شورا در سازمان اختصاص نداده است و در خیلی از همایش‌ها از این شورا دعوت به عمل نمی‌آورد.
 
این استاد دانشگاه گستردگی صدا و سیما را عامل دیگری در کاهش نظارت بیان و تصریح کرد: شورای نظارت با این ساختار، ظرفیت نظارت بر صدا و سیما را ندارد.
 
یامین پور در ادامه افزود: عده‌ای تصور می‌کنند چون رئیس صدا و سیما منصوب رهبری است، عملکرد صدا و سیما هم مورد تایید ایشان است، در حالی که رهبری گفته‌اند که نسبت من با صدا و سیما همانند نسبت من با وزارت پست است و نظارت بر صدا و سیما وظیفه‌ شورای نظارت است.
 
وي این تصور غلط را توجیهی دانست تا عده‌ای از مدیران صدا و سیما بگویند، چون صدا و سیما منصوب رهبری است، پس نیاز به قانون ندارد و نقد صدا و سیما به نوعي تضعیف رهبری است.
 
اين استاد  دانشگاه در ادامه بیان کرد: مقام معظم رهبری هر از چند گاهی از اقدامات مثبت صدا و سیما تشکر می‌کنند و درست هم همین است که نکات مثبت را هم ببینیم.
 
یامین پور تاکید کرد: اما حجم انتقادات و اعتراضات از طرف رهبری، با تعاریفی که ایشان می‌کنند، قابل قیاس نیست.
 
وي با اشاره به ایجاد نهضت نقد صدا و سیما در دانشگاه‌ها و جامعه اظهار داشت: موج عظیمی از انتقادات به سمت رسانه‌ ملی روانه شده است؛ به طوری که هیچ نخبه‌ای با افتخار نمی‌تواند بگوید که از رسانه‌ ملی دفاع می‌کند.
 
اين استاد  دانشگاه سطح فهم رسانه‌ای مخاطب را متفاوت از گذشته بیان کرد و افزود: زمانی آرایش مجریان و گاف های صوری و ظاهری ملاک نقد صدا و سیما بود، اما امروز علم نقد از صدا و سیما فوق‌العاده پیشرفت کرده است.
 
یامین پور با بيان اينكه مخاطب بی سواد، رسانه‌ بی سواد را به وجود می‌آورد، ادامه داد: گاهی نکات بسیار ظریفی مورد توجه قرار می‌گیرد که نشان دهنده‌ سواد بالای مخاطبان است.
 
وي سطح توقع مخاطبان رسانه ملی در کشور را بالاتر از سطح خود رسانه دانست و گفت: در آینده رشد انتقادات از صدا و سیما را خواهیم داشت.
 
این استاد دانشگاه مشکل اصلی صدا و سیما را نداشتن نگاه راهبردی و استراتژیک در رسانه دانست و تصریح کرد: مدیران ارشد رسانه‌ ملی نگاه گذران، روزمره و سرگرمی به رسانه دارند.
 
یامین پور در ادامه بیان کرد: تا سال 73 تنها دو شبکه تلویزیونی داشتیم، اما در دهه‌ هشتاد با رشد انواع و اقسام شبکه‌های تلویزیونی و رادیویی روبرو شدیم.
 
وی با اشاره به رشد ناگهانی رسانه‌ ملی این سوال را مطرح کرد كه آیا با افزایش و گسترش رسانه‌ ملی، تولیدات محتوایی آن هم افزایش پیدا کرده است؟
 
این استاد دانشگاه در ادامه سوال دیگری را مطرح کرد مبنی بر اینکه آیا سیستم نظارتی را هم به همین میزان افزایش داده‌ایم یا خیر؟
 
یامین پور رشد راهبردی و کیفی صدا و سیما را متناسب با رشد کمی آن نداست و اضافه کرد: این رشد کمی از زمان ریاست لاریجانی شروع شد که با دستور رهبری در دوره جدید متوقف گرديد؛ چون تاکید رهبری بر گسترش کیفیت و محتوای رسانه‌ ملی بود، اما متاسفانه این رشد کمی بدون کیفیت دوباره شروع شده است.
 
وی با اشاره به برنامه «دیروز، امروز، فردا» گفت: این برنامه نیز یک اتفاق بود و رسانه‌ ملی هیچ برنامه راهبردی برای آن نداشت.
 
اين استاد  دانشگاه در ادامه با بیان خاطره‌ای از دیدار با یکی از رهبران حزب الله اظهار داشت: اولین سوالی که وی از من پرسید این بود که ما در برنامه «دیروز، امروز، فردا» چه راهبردی داشتیم و چگونه ساز و کار برنامه را مشخص می‌کردیم كه من در جوابش گفتم، با عده‌ای از دوستان روزنامه نگار تصمیم می‌گرفتیم.
 
یامین پور با کمال تعجب جواب داد که مگر امکان دارد که رسانه‌ انحصاری جمهوری اسلامی ایران در زمان اوج فتنه هیچ راهبردی به شما ندهد؟ چرا كه بدون راهبرد بودن، برای مخاطبان بیرونی غیرقابل باور است.

 

وي با طرح این سوال که مراکز پژوهش‌های صدا و سیما پس چه می‌کنند، گفت: دو حالت محتمل است؛ یک آن که، این مراکز برای توجیه عملکرد مدیران سازمان در اختیار آنها هستند و دوم اینکه، تحقیقات اين مراكز در عمل استفاده نمی‌شود.
 
این استاد دانشگاه و فعال رسانه‌ای با اشاره به قانون جامع صدا و سیما در مجلس گفت: باید نهضت مطالبه گری از مجلس و صدا و سیما، قانون صدا و سیما را پیگیری کنند؛ چرا كه تا وقتی قانون نباشد زمینه‌ دیکتاتوری رسانه‌ای وجود دارد.
 
یامین پور با اشاره به جریانات حاکم در صدا و سیما افزود: اتفاقاتی که در صدا و سیما می‌افتد اتفاقی نیست؛ تحقیر چادر، ساخت سریال ساختمان پزشکان و اقتدار برنامه 90 اتفاقی نیست.
 
وي در پایان تاکید کرد: سهم رسانه‌ ملی در ایجاد فتنه، مدیریت فتنه و حتی عبور از فتنه بسیار مهم است و حتما باید در مقوله جنگ نرم بررسی شود.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار