کد خبر:۱۵۹۱۷۱
استاد دانشگاه علوم پزشكي بيرجند:

آمار مبتلایان به ایدز در سطح جهان طی سال گذشته كاهش يافت

استاد دانشگاه علوم پزشكي بيرجند گفت: سال گذشته كه 30 سال از زمان شناسايي ويروس ايدز در جهان مي‌گذشت، براي نخستين‌بار شاهد كاهش آمار مبتلايان به اين بيماري در سطح جهاني بوديم.
 به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از بیرجند، محمد ضياء امروز در سمينار بزرگداشت روز جهاني ايدز كه در دانشگاه بيرجند برگزار شد، گفت: تا كنون در سطح جهان 25 ميليون نفر بر اثر ابتلاي به بيماري ايدز جان خود را از دست داده‌اند و اين يك هشدار جدي است.
 
وي با بيان اينكه بيماري ايدز عاقبتي جز مرگ ندارد، افزود: تا كنون 33 ميليون فرد آلوده به ايدز در سطح كشورهاي جهان شناسايي شدند كه از اين تعداد 25 ميليون نفر تا كنون جان خود را از دست داده‌اند.
 
استاد دانشگاه علوم پزشكي بيرجند تصريح كرد: سال گذشته كه 30 سال از زمان شناسايي ويروس ايدز در جهان مي‌گذشت، براي نخستين‌بار شاهد كاهش آمار مبتلايان به اين بيماري در سطح جهاني بوديم و اين مسئله راه اميدي مقابل چشمان محققان و پزشكان باز كرد تا آمار مبتلايان جديد به اين ويروس به صفر برسد.
 
ضياء به نقش آموزش در پيشگيري از ابتلاي به اين بيماري اشاره كرد و بيان داشت: سازمان بهداشت جهاني تا كنون تلاش هاي بي‌وقفه‌اي را در راستاي آموزش افراد جهت پيشگيري از ابتلا به اين بيماري انجام داده است.
 
وي ادامه داد: ابتلا به ويروس مولد ايدز تنها از طريق آزمايش خون مشخص مي‌شود و از زماني كه ويروس وارد بدن فرد مي‌شود تا زماني كه در آزمايش خون مشخص شود ممكن است چند ماه به طول بيانجامد.
 
استاد دانشگاه علوم پزشكي بيرجند اظهار داشت: در خراسان جنوبي مركز مشاوره بيماري‌هاي رفتاري وابسته به دانشگاه علوم پزشكي بيرجند واقع در مركز بهداشت، خدمات مشاوره‌اي بيماري‌هاي رفتاري را انجام مي‌دهد.
 
ضياء گفت: در اين مركز كار مشاوره و ارائه وسايل پيشگيري و آزمايش اين ويروس با حفظ رازداري انجام مي شود.
 
وي شايع‌ترين راه ابتلا به اين بيماري در سطح جهان را از راه تماس جنسي نامطمئن عنوان كرد و بيان داشت: رفتارهاي پرخطر، افراد را در معرض ابتلاي به اين بيماري قرار مي‌دهد.
 
استاد دانشگاه علوم پزشكي بيرجند مهم‌ترين راه شيوع اين بيماري در كشور ايران را از طريق استفاده از وسايل تزريق در افراد معتاد عنوان كرد و گفت: در اين راستا آموزش افراد و ترغيب اين افراد به ترك اعتياد مي‌تواند در كاهش آمار ابتلا به ايدز موثر باشد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار