کد خبر:۱۵۹۴۲۸
رئيس سازمان زندان‌هاي كشور خبرداد:

كاهش روند شيوع بيماري ايدز در بين زندانيان كشور

رئيس سازمان زندان‌هاي كشور در خصوص شيوع آلودگي زندانيان به ويروس ايدز در كشور گفت: براساس گزارش پايگاه‌هاي ديده‌وري، روند شيوع بيماري ايدز در بين زندانيان از 3.8 درصد در سال 80 به 1.1 درصد در سال 90 كاهش پيدا كرده است.
به گزارش خبرنگار علمي «خبرگزاري دانشجو»، غلامحسين اسماعيلي امروز در مراسم روز جهاني ايدز در ساختمان مركزي دانشگاه علوم پزشكي تهران، گفت: در حال حاضر 254 مركز شامل 173 زندان، 30 بازداشتگاه، 23 اردوگاه محكومان مواد مخدر و 28 كانون اصلاح و تربيت در كشور وجود دارد.

وي در خصوص درصد موجودي زندانيان كشور براساس جرم افزود: در درجه اول متهمان مواد مخدر قرار دارند كه 45 درصد جمعيت زندانيان كشور را به خود اختصاص مي دهند و پس از آنها نيز متهمان سرقت و ربودن مال غير با 23 درصد جمعيت قرار مي گيرند.

رئيس سازمان زندان‌هاي كشور با بيان اينكه اقدامات بسياري در حوزه بهداشت و درمان اين جمعيت آسيب پذير انجام گرفته است، گفت: راه اندازي و گسترش واحدهاي مراقبت سلامت زندانيان در بدو ورود از جمله اقامت زندانيان تازه وارد در هر دوره زماني3 تا 7 روزه، معاينه و بيماريابي، استحمام و تعويض لباس و جلوگيري از ورود آلودگي به داخل زندان، از جمله اين اقدامات است.

اسماعيلي حفظ و توسعه بهداشت فردي و عمومي شامل توزيع لوازم بهداشتي و شست و شوي مرتب پتوها و البسه را از ديگر اقدامات صورت گرفته در جهت حفظ سلامتي زندانيان عنوان و تصريح كرد: ارتقاي بهداشت محيط زندان‌ها، آموزش بهداشت به زندانيان، خانواده آنها، سربازان و كاركنان، راه اندازي و گسترش اتاق‌هاي ويژه بستري بيماري سل و تهيه و توزيع اقلام بهداشتي همچون مسواك، حوله و دمپايي در بدو ورود از ديگر اقدامات در اين حوزه است.

وي در خصوص برنامه‌هاي تشخيصي و درماني در زندان‌ها اضافه كرد: به اين منظور مراكز درماني و پاراكلينيك، در 250 مركز در قالب 54 طب، 174 درمانگاه، 7 بيمارستان، 543 تخت بستري، 29 تخت جراحي، 31 مركز راديولوژي، 36 آزمايشگاه و 202 يونيت دندانپزشكي، ايجاد شده است.

ارائه خدمات مشاوره‌اي و روان درماني به بيش از 50 هزار زنداني در كشور
 
رئيس سازمان زندان‌هاي كشور در ادامه در خصوص خدمات مشاوره‌اي و روان درماني اقامتي در زندان‌ها، بيان داشت: در نيمسال اول سال 90 بيش از 40 هزار نفر از مددجويان تحت پوشش خدمات مشاوره سرپايي و حدود 17 هزار نفر تحت پوشش خدمات روان درماني اقامتي قرار گرفتند.
 
اسماعيلي درمان اعتياد و كاهش آسيب در اين زمينه را از ديگر برنامه‌هاي مورد توجه در زندان‌هاي كشور دانست و افزود: در همين راستا آموزش و اطلاع رساني‌هاي لازم به زندانيان، مسئولان و خانواده‌هاي آنها ارائه مي شود.

وي با اشاره به راه اندازي كلينيك‌هاي مثلثي (مشاوره بيماري‌هاي رفتاري در زندان‌ها) در زمينه ايدز، اعتياد و بيماري‌هاي آميزشي گفت: هدف از راه اندازي اين كلينيك‌ها، ارتقاي آگاهي، تغيير نگرش زندانيان و اجراي مداخلات براي كاهش آسيب‌ها، بوده است.

رئيس سازمان زندان‌هاي كشوروي با بيان اينكه در حال حاضر حدود 133 كلينيك مثلثي در زندان‌هاي كشور وجود دارد، بيان داشت: هدف نهايي، ايجاد اين كلينيك‌ها در زندان‌هاي با جمعيت بيش از 300 نفر است.

اسماعيلي با اشاره به بررسي صورت گرفته در 9 زندان بزرگ كشور در بدو ورود اشخاص به زندان گفت: براساس اين بررسي معدل تست اعتياد در 57 درصد زندانيان در بدو ورود مثبت بوده است و اين امر مسئله بسيار مهمي است كه بايد مورد توجه ويژه قرار گيرد.

وي برنامه سم زدايي، روان درماني بدون استفاده از دارو و درمان نگهدارنده با متادون را از ديگر برنامه‌هاي مورد توجه در زمينه زندانيان معتاد دانست و گفت: در حال حاضر بيش از 182 هزار نفر از زندانيان تحت درمان متادون قرار دارند.

رئيس سازمان زندان‌هاي كشور ادامه داد: همچنين پيشگيري و كنترل رفتارهاي جنسي محافظت نشده از ديگر برنامه‌هايي است كه مورد توجه زندان‌ها قرار دارد كه در اين راستا اتاق‌هاي ملاقات شرعي براي زندانيان، قراردادن لوازم محافظتي در اختيار آنها و آموزش به زندانيان و همسران آنها، از جمله اقدامات در اين خصوص است.

اسماعيلي در خصوص شيوع آلودگي زندانيان به ويروس ايدز در كشور گفت: براساس گزارش پايگاه‌هاي ديده‌وري، روند شيوع بيماري ايدز در بين زندانيان از 3.8 درصد در سال 80 به 1.1 درصد در سال 90 كاهش پيدا كرده است.

وي در پايان با بيان اينكه در حال حاضر با افزايش جمعيت زندانيان با فضاهاي محدود مواجه هستيم، خاطرنشان كرد: در صورتي كه متناسب با اين افزايش جمعيت كادر درماني مناسب در اختيار زندان‌ها قرار نگيرد قطعاً در آينده با فاجعه‌اي مواجه خواهيم بود.
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار