دكتر محمدعلي مولوي، چهره ماندگار سال 88 كشور نخستين كسي است كه ايران را با علم ژنتيك آشنا كرد.
گروه علمي «خبرگزاري دانشجو»؛ دكتر محمدعلي مولوي در سال 1300 شمسي در شهر تبريز متولد شد و چهار سال ابتدايي را در شهر تبريز گذراند ولي بقيه دوران دبستان، دبيرستان و دانشگاه را در تهران ادامه داد.
دكتر مولوي بعد از گذراندن دوره عمومي در دانشكده پزشكي براي مدت چهار سال عازم پاريس شد و به عنوان آسيستان خارجي اين مدت را در بيمارستان كودكان پاريس در بخش پرفسور لامي، استاد كودكان و ژنتيك گذراند.
وي در سال 1332 پس از بازگشت به تهران وارد كادر هيئت علمي دانشگاه تهران شد و تدريس دروس پزشكي را آغاز كرد.
دكتر مولوي در سال 1962 از سوي سازمان بهداشت جهاني براي تكميل دوران ژنتيك به دانمارك سفر كرد و در سال 1964 نيز از طرف WHO براي گذراندن دوره يك ماهه عازم امريكا شد كه پس از آن از طرف سازمان بهداشت جهاني به عنوان كارشناس ژنتيك شناخته شد.
مولوي ايران را با علم ژنتيك آشنا كرد
دكتر مولوي نخستين كسي است كه علم ژنتيك انساني را در سال 1932 به ايران آورد و آن را بصورت رايگان به مدت سي سال در دانشكده پزشكي تدريس كرد.
وي همچنين سه مركز ژنتيك بيمارستان اكبرآبادي، دانشكده توانبخشي و بهزيستي را در ايران راه اندازي كرده است.
از پژوهش تا ماندگاري
فعاليت هاي پژوهشي دكتر مولوي سبب شد تا او در علم ژنتيك بدرخشد و امروز چهره ماندگار كشور ما باشد.
دكتر مولوي راهنمايي رساله هاي متعددي را در مورد بيماري هايي ارثي كودكان و عفوني به عهده داشته به طوريكه دانشجويانش او را آقاي ژنتيك مي نامند.
در سال 1336 در كنگره بين المللي كودكان، دو بيمار مبتلا به نشانگان فرياد گربه را معرفي كرد. در سال 1340 يك انجمن ژنتيك با شركت تمام كاردانان ژنتيك انساني دامي و گياهي تشكيل داد. وي در پژوهشي اختلالات ژنتيكي سيتولوژي را بررسي كرده است.
اصول بيماري هاي ارثي انسان در دو جلد، امراض كروموزومي و متابوليك يك جلد، ديابت و راهنماي بيماران ديابتي يك جلد، ژنيتك عمومي در دوجلد، بهبود نسل بشر در يك جلد، بيماري هاي عفوني دو جلد، مسائل گوناگون پزشكي در هفت جلد، رساله به زبان فرانسه راجع به كمبود ويتامين A درايران، سوال هاي انترن هاي بيمارستان هاي تهران با ياري دكتر مژدهي در سه جلد، سؤال و جواب در طب داخلي يك جلد، نگارش بخش عفوني طب داخلي دكتر اردوبادي و همكاران دانشگاهي بخش ژنيتك خون شناسي دكتر پويا، ترجمه جراحي صغير در سه جلد در دوران آخر تحصيلي، بيماري هاي عفوني كودكان و داخلي رشته كودكياري در دو جلد، بهداشت عمومي در دو جلد، مقاله به زبان انگليسي در مجله Gynecology and obstetric با همكاري دكتر كريمي نژاد، مقالات متعدد در تمامي مجلات پزشكي روز ايران، بيماري هاي شايع ارثي و مادرزادي يك جلد از تاليفات دكتر مولوي است.
دكتر مولوي در حال حاضر روزي 7-8 ساعت مطالعه مي كند و هنوز هم خود را يك دانشجو مي داند.
وي كار با اينترنت و پژوهش از طريق اينترنت و پياده روي را به عنوان تفريح روزانه خود در نظر گرفته است.