کد خبر:۱۶۵۰۳۹
فناوري‌هاي روز دنيا در «خبرگزاري دانشجو» - 8

نانو طلا؛ مامور جديد دارو رساني به تومور سرطاني

محققان ايراني براي نخستين بار در دنيا سيستمي را طراحي كردند كه بر اساس آن داروهاي ضد سرطان از طريق نوررساني به نانو ذرات طلا كه بسيار با بدن سازگار هستند به تومور سرطاني در بدن مي‌رسد.
گروه علمي «خبرگزاري دانشجو»؛ محققان ايراني دانشگاه لرستان سيستم هاي دارورساني ضد سرطان بر پايه نانو مواد هيبريدي طلا- پلي روتاكسان را معرفي كردند تا از اين طريق داروهاي ضد سرطان با نوررساني به نانو ذرات طلا كه بسيار با بدن سازگاري دارند به تومور سرطاني برسد.
 
دكتر محسن عادلي، مجري اين طرح در گفت‌وگو با خبرنگار علمي «خبرگزاري دانشجو»، با اشاره به اينكه اين طرح براي نخستين بار در دنيا اجرا شده و در گذشته دارورساني به تومور سرطاني از راه هاي ديگري انجام مي گرفت، مي گويد: در اين طرح پلي روتاكسان را به دور نانو ذرات ايجاد مي كنند و داروها را همراه با نانوذرات به تومور سرطاني مي رسانند، نانو ذرات خصلتي دارند كه نور معمولي را به گرما تبديل مي كنند و با توجه به اينكه نور معمولي براي بدن ضرري ندارد پس از رسيدن نانوذرات به تومور نور را به آن وارد مي كنند تا به گرما تبديل شده و سبب تركيدن پلي روتاكسان ها و آزاد شدن داروها شود.
 
وي مي افزايد: براي نخستين بار است كه از نور در آزاد سازي دارو استفاده مي شود و پيش از اين با تغيير ph بدن بيمار و يا با استفاده از سيستم گرمايي اين كار صورت مي گرفت.
 
مجري اين طرح مي گويد: نانو ذرات طلا سازگاري بسياري با بدن بيمار داشته و هيچگونه عوارضي نيز به همراه ندارد.
 
عادلي اظهار مي دارد: كار مطالعاتي اين طرح 2 سال به طول انجاميده و در حال حاضر كارهاي تحقيقاتي و آزمايشگاهي اين طرح انجام شده و پس از فراهم شدن امكانات به زودي ارائه مي شود. 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار