کد خبر:۱۷۰۵۳۳
یک استاد حوزه در قم:
اختلاف در اديان ابراهيمي مبناي توحيدي ندارد
حجت الاسلام باقی با بیان اینکه اختلاف در ادیان ابراهیمی به شبهات و موهوماتی است که در این ادیان وارد شده است نه مبنای توحیدی آن، گفت: دین در نزد خداست و در زمان پیامبران با توجه به شرایط هر عصری و به نسبت درک و فهم مردم وارد میشده است.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از شیراز، حجت الاسلام باقی امروز در جمع دانشجویان بسیجی دانشگاه های فارس و در چهارمین دوره طرح ولایت استانی فارس در مجتمع فرهنگی یاوران مهدی (عج) قم به بیان جریان شناسی فکری، فرهنگی ایران معاصر با نگاه ویژه به عرفان های کاذب و فرقه های انحرافی پرداخت.
وی با ابراز تاسف از اینکه مردم در معنویت به سمت کجا می روند و چه کار می کنند، گفت: فرقه های متفاوتی در شرق وغرب وجود دارد و متاسفانه در اولی ترین موضوعات هم با سایر ادیان و فرق اختلاف داریم.
این استاد حوزه با تصریح بر وحدت در ادیان ابراهیمی بیان کرد: ما دین های الهی را قبول کرده ایم و قائل به ادیان آسمانی هستیم و در حوزه اسلامی و از لحاظ سیاسی و اجتماعی با اهل سنت اتحاد قوی و محکم داریم.
باقی با بیان اینکه اختلاف در ادیان ابراهیمی به شبهات و موهوماتی است که در این ادیان وارد شده است نه مبنای توحیدی آن، گفت: ما یک دین بیشتر نداریم ولاغیر؛ دین در نزد خداست و در زمان پیامبران با توجه به شرایط هر عصری و به نسبت درک و فهم مردم وارد می شده است.
وی ادامه داد: در حدیث آمده است که در عصر ظهور امام زمان (ع) بشر هفت آسمان را تفرج می کند و حدیث دیگری است که بعد از ظهور دنیا پر از علم و دانش می شود به طوریکه تا قبل از ظهور پر ازجهل و نادانی بود.
این مدرس حوزه بیان کرد: در قرآن و احادیث و در تمام ادیان بحث از هفت آسمان مطرح شده است و عدد هفت، عدد خاصی در تمام ادیان است. در حدیث داریم که آسمان اول در مقابل آسمان دوم مانند انگشتری در بیابان است و آسمان دوم هم نسبت به آسمان سوم همین نسبت را دارد تا آسمان هفتم.
باقی تصریح کرد: بعد از آسمان هفتم، عالم اوج است و عالم بعدی، عالم قلم است وبعد عالم کرسی که قرآن فرموده است « وسع الکرسیه السموات والارض».
وی عنوان کرد: عالم بعدی که احاطه کرده است «الرحمن علی العرش سماء»؛ عالم بعدی؛ عالم جبروت و بعد از آن، لاهوت است که پیامبر در معراج تا عالم لاهوت حرکت کرد.
این استاد حوزه با بیان اینکه نظام هستی این نیست که ما فرض می کنیم، گفت: در دعای ابوحمزه ثمالی از امام سجاد (ع) آمده است «انا الذی عصیت جبار السماء؛ من کسی هستم که عصیان کردم در مقابل خداوند» و .. قرآن فرموده است «یا ایها الانسان ما غضک بربک کریم الذی خلقک فسوک و عدلک؛ ای انسان چرا با من کریم درافتادی، من که به این زیبایی خلقت کردم» این تذهبون!! کجا میروی!!
باقی بیان داشت: دانشمندان علوم ریاضی می گویند هر محدودی در برابر نامحدودی است، چون نامحدود هر نقطه ای به هیچ چیز ختم نمی شود؛ در نظام هستی بی نهایت خداست و خداوند بی حد ومرزاست، همه عالم در مقابل خداوند صفر هستند.
وی اضافه کرد: امام خمینی (ره) فرمودند ما همه هیچیم و هر چه هست از اوست؛ به همین دلیل است که گفته اند «من عرف نفسه فقد عرفه ربه؛ اگر کسی خودش را بشناسد خدا را هم می شناسد»؛ به همین دلیل قرآن فرموده است «ونحن الیه من حبل الورید؛ ما از رگ قلب به شما نزدیکتریم»؛ به همین دلیل است که گفته شده است «انا لله وانا الیه راجعون، همه ما از خداییم و به سوی آن بر می گردیم» پس همه عالم خداست و بی نهایت است.
این استاد حوزه با تاکید بر اینکه سوره توحید شناسنامه خدا است، خاطرنشان کرد: این خدایی است که ما داریم ودر مکتبمان قبول کردیم؛ اما متاسفانه ادیان دیگر خدا را محدود می کنند؛ چه برسد به فرقه ها وعرفانهای نوظهور.
بافقي با بیان اینکه این مباحث فلسفی است و بحث تمامی این فرقه ها در مورد همین مبحث است، خاطرنشان کرد: ذات خداوند بی نهایت است؛ نه فقط ذات خداوند بلکه تمامی صفات خداوند بی نهایت است.
وي بیان داشت: از لحاظ فلسفی و عقلی اگر غیر از این باشد خدا دیگر خدا نیست و محال عقلی است، یعنی خدا بی نهایت کریم و بی نهایت انیس است و تمام صفات در خداوند بی نهایت است.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.