کد خبر:۱۷۳۷۲۱

آغاز به کار دومین کنگره اخلاق پزشکی کشور در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان

دومین کنگره سالیانه اخلاق پزشکی کشور با عنوان «اخلاق پزشکی در نظام سلامت» روز گذشته در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان افتتاح شد.    
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از اصفهان، افتتاحیه دومین کنگره سالیانه «اخلاق پزشکی کشور» روز گذشته با عنوان «اخلاق پزشکی در نظام سلامت» با حضور رئیس دانشگاه، پروفسور عبدالعزیز ساشادینا، استاد اخلاق دانشگاه تورنتوی کانادا، جمعی از مسئولان دانشگاه، اساتید، پژوهشگران و دانشجویان سراسر کشور برگزار شد.
 
حجت الاسلام مومنی، دبیر علمی این کنگره در ابتداي مراسم، گزارشی از روند برگزاری دومین کنگره سالیانه اخلاق پزشکی در کشور به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ارائه كرد و افزود: ما مسلمانان معتقدیم که پیرو پیغمبری هستیم که خداوند حکیم، آن بزرگوار را به عنوان برجسته ترین شخصیت اخلاقی عالم امکان و هستی معرفی كرده و در مقام و منزلت وی تجلیل ها و صفات پسندیده بسیاری را بکار برده است.
 
وی افزود: مادر قرآن از پیامبران اولی العظم تعاریف زیادی را شنیده ایم، بخش مهمی از این تعریف و تمجیدها مربوط به شخصیت اخلاقی آنها می شود و علت ماندگاری نام آنها، خالص و ناب بودن وجود و اخلاق آنها است.
 
دبیرعلمی کنگره «اخلاق پزشکی کشور» بيان داشت: بر همین اساس در کنگره های اخلاق پزشکی باید به این پیشنه ها، اعتقادات و باورها توجه شود و با اتکا به آنها اصول اخلاقی را تدوین كنیم.
 
شیرانی، رئیس دانشگاه علوم پزشكي اصفهان به بیان اهمیت موضوع اخلاق در حوزه سلامت در ابعاد نظری و عملی پرداخت و گفت: این کنگره یکی از ارزنده ترین کنگره های برگزار شده در این دانشگاه است.
 
وي افزود: مبحث اخلاق حیطه بسیار وسیعی دارد که دین و شرع ما براساس همین اصول بنا نهاده شده است و همچنین حرمت و جایگاه انسان به عنوان خلیفه الله با این اصول تجلی پیدا می کند.
 
رئیس دانشگاه علوم پزشكي اصفهان تصریح کرد: در حوزه سلامت از زمان پیدایش علم طب در جوامع، مسایل اخلاقی نیز در کنار آن شکل گرفته و در زمان بعد از اسلام نیز پیوند عمیقی ميان آموزه های دینی، شرعی و اصول اخلاقی ایجاد شده است.
 
پروفسور عبدالعزیز ساشادینا، استاد اخلاق دانشگاه تورنتوی کانادا نیز در ادامه اين مراسم پیرامون اختلاف نحوه نگرش اخلاقیات پزشکی در نظام های سکولار و نظام های اعتقادی به مبانی الهی مطالبی عنوان كرد.
 
وی در خصوص فضایل اخلاقی افزود: اخلاق به عنوان یک فضیلت است که انسان ها باید آن را کسب و در تمام حرفه ها و فنون بکار گیرند، مانند فضایل اخلاقی راستگویی و راز نگه داری.
 
استاد اخلاق دانشگاه تورنتوی کانادا گفت: زیر بنای اخلاقیات، استدلال هاي بشری است و هیچ کار انسان بدون نیت و استدلال انجام نمی شود.
 
لازم به ذكر است، در این مراسم پيام حضرت آیت الله مظاهری يكي از مراجع به دومین کنگره سالیانه اخلاق پزشکی توسط پسر وي قرائت شد.
 
خاطر نشان مي شود، بررسی مقایسه‌ای پایه‌های اخلاقیات پزشکی در اندیشه سکولار و معارف اسلامی، بررسی مبانی اخلاقی پزشکی از دیدگاه اسلام، اخلاق پزشکی در آموزه‌های قرآن، استقرار یک نظام اخلاق پزشکی اسلامی در ایران با الگوگیری از سیره و فرمایشات حضرت علی(ع)، مبانی اسلامی اخلاق پزشکی، تدوین استراتژی‌های توسعه آموزش اخلاق پزشکی در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و موانع استراتژیک در تحقق اخلاق پزشکی از جمله مباحث مورد بحث در روز اول برگزاری این کنگره است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار