مديركل برنامهريزي و سياستگذاري پژوهشي وزارت علوم با بيان اينكه نيازهاي صنعت در كشور بهدرستي استخراج نشده است، گفت: در حال حاضر، پژوهشهاي دانشگاهي هم راستا با نيازهاي جامعه نيست.
به گزارش خبرنگار علمي «خبرگزاري دانشجو»، دكتر شريفي صبح امروز در همايش ملي «ويژگيهاي آموزش در دانشگاه فني و حرفهاي» كه با حضور دكتر رضايي، سرپرست دانشگاه فني وحرفهاي در هتل المپيك برگزار مي شود، گفت: نيازهاي صنعت به صورت روشن استخراج نشده و سرمشق پژوهش در كشور قرار نگرفته است كه اين امر موجب شده پژوهشهاي دانشگاهي با نيازهاي جامعه هم راستا نباشد.
وي با بيان اينكه رويكرد وزارت علوم حركت به سمت پژوهشهاي كاربردي است، افزود: اسناد بالادستي مانند سندچشمانداز و نقشه جامعه علمي كشور اولويتهاي پژوهشي كشور را به خوبي رصد كرده اند كه براي كاربردي سازي پژوهشها بايد اين اولويتها در كشور از طريق وزارت علوم پيادهسازي شود.
مدير كل برنامهريزي و سياستگذاري پژوهشي وزارت علوم بيان داشت: طي چند سال اخير، وضعيت پژوهش و ايجاد تفكر پژوهش در كشور صورت گرفته كه بر اين اساس، در سال 2011 حدود 24 هزار مقاله علمي به زبان انگليسي از طرف پژوهشگران كشور در مجلات بينالمللي منتشر شده است.
شريفي خاطرنشان كرد: در حال حاضر، 700 نشريه علمي - پژوهشي و علمي - ترويجي در كشور وجود دارد كه اين امر نشان ميدهد كه توجه به انجام پژوهش و فرهنگ سازي در امر پژوهش در كشور ايجاد شده است، اما بايد پژوهشهاي انجام شده در كشور به صورت كاربردي و براساس نيازهاي كشور باشد.
وي بيان داشت: ايران در رشته شيمي از نظر توليدات علمي مقام اول را در كشورهاي منطقه دارد كه اين امر نشان دهنده توانايي دانشمندان كشور است.