کد خبر:۱۷۹۵۹۱
با سفر زرداری به هند
آیا تنش ها میان دهلی نو و اسلام آباد کاهش خواهد یافت؟
با اعلام سفر آصف علی زرداری به هند، کارشناسان به تشریح چرایی این سفر و تاثیر آن بر روابط فی مابین پرداخته اند، روابطی که با وقوع حوادث بمبئی بشدت رو به سردی گرائید.
گروه بین الملل «خبرگزاری دانشجو»: آصف علی زرداری رئیس جمهور پاکستان امروز نخستین رئیس جمهور این کشور خواهد بود که از سال دو هزار و پنج تاکنون به هند رقیب دیرینه پاکستان سفر می کند. این سفر زرداری با استقبال محتاطانه تحلیلگران روبرو شده است که می گویند نشان دهنده بهبود در روابط بین دو کشور از حملات سال دو هزار و هشت بمبئی تاکنون است.
بااین حال تحلیلگران هشدار می دهند نمی توان پیشرفت چندان دو کشور را در این سفر در موضوعات مهم ازجمله منطقه مورد مناقشه کشمیر و فعالیت شبه نظامیان پاکستانی علیه هند انتظار داشت، مسائلی که باعث شده است روابط فرا مرزی هند و پاکستان به یکی از خطرناکترین روابط فرا مرزی در جهان تبدیل شود.
جی . پارتاساراتی دیپلمات بازنشسته هندی و کمیسر عالی سابق هند در پاکستان در این ارتباط می گوید: « زرداری ابتدا اعلام کرد قصد دارد برای زیارت به هند سفر کند و این طبیعی است که ما از او در پایتخت استقبال کنیم.»
وی افزود: « بدون شک مذاکراتی انجام خواهد شد و پیش بینی می شود مانموهان سینگ نخست وزیر هند در دیدار با زرداری درباره نگرانی های ما درمورد تروریسم گفتگو کند. روابط بین دهلی نو و اسلام آباد پس از سال دو هزارو هشت به شدت تیره شد اما می توان این روابط را بهبود بخشید.»
مقامات هند و پاکستان هر دو می گویند زرداری سفر یک روزه محرمانه ای به هند انجام خواهد داد و در این سفر با مانموهان سینگ دیدار خواهد کرد. وی سپس برای زیارت عازم زیارتگاه مهم مسلمانان در « آجمر » خواهد شد.
حادثه روز گذشته فرود آمدن بهمن در پاکستان بر روی یک اردوگاه ارتش این کشور، سفر زرداری را تحت الشعاع قرار داده است. در این حادثه صد و سی و پنج نفر در زیر بهمن مدفون شده اند که اکثر آنها سربازان ارتش پاکستان هستند.
مقامات پاکستان اعلام کردند رحمان مالک وزیر کشور پاکستان از مقاماتی است که زرداری را در این سفر به هند همراهی می کند. در این سفر چهل نفر ازجمله اعضای خانواده و کارکنان دولت، زرداری را همراهی می کنند و همین مسئله باعث تضعیف محرمانه بودن سفر رئیس جمهور پاکستان به هند می شود.
روزنامه تایمز هند نوشت بلاوال بوتو زرداری پسر بیست و سه ساله زرداری نیز او را در این سفر همراهی می کند.
براهما چلانی تحلیلگر مسائل سیاسی در یک مرکز تحقیقاتی در دهلی نو گفت این سفر تا حد زیادی نمادین است و تلاش خواهد شد از مطرح کردن بحث های جنجالی پرهیز شد. وی افزود بااین حال سیاست خارجی در دست ارتش قدرتمند پاکستان است و زرداری از قدرت واقعی کمی در این کشور برخوردار است.
چلانی تصریح کرد: « شما نمی توانید مذاکراتی واقعی را با کسی انجام دهید که چیزی را تحت کنترل ندارد.»
هند و پاکستان از زمان استقلال خود از حاکمیت انگلیس در سال هزار و نهصد و چهل و هفت تاکنون سه جنگ با یکدیگر داشته اند. این دو کشور سال هزار و نهصد و نود و هشت نیز آزمایش هایی هسته ای را در واکنش به یکدیگر انجام دادند.
این دو کشور سال دو هزار و یک نیز بار دیگر در آستانه جنگ با یکدیگر قرار گرفتند و تنش ها بین آنها بار دیگر پس از حملات بمبئی به اوج رسید. در حملات بمبئی صد و شصت و شش نفر کشته شدند و هند لشکر طیبه را که یک گروه تروریستی پاکستانی است عامل این حملات معرفی کرد.
سفر زرداری همچنین کمی پس از آن صورت می گیرد که آمریکا جایزه ای ده میلیون دلاری برای سر حافظ سعید بنیانگذار لشکر طیبه تعیین کرد که آزادانه در پاکستان زندگی می کند.
تجارت یکی از مسائل مهمی است که پیش بینی می شود زرداری و سینگ درباره آن گفتگ کنند زیرا پاکستان با حذف تدریجی محدودیت های مهم درزمینه واردات از هند تا پایان امسال تلاش برای عادی سازی روابط تجاری را با هند آغاز کرده است.
با این حال، اختلافنظر و تنش بین هند و پاکستان بر سر مسایلی که حساسیت بیشتری دارند، از جمله اختلافنظر آنها بر سر حاکمیت کشمیر همچنان به قوت خود باقی است.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.