کد خبر:۱۸۰۰۵۳
نقض حقوق بشر در عربستان - 5
اعمال تبعيض هاي گسترده ديني عليه شيعيان در عربستان
گزارش كميته حقوق بشر عربستان از وضعيت حقوق بشر در اين كشور در سال گذشته ميلادي حاكي از نقض حقوق بشر از طريق اعمال تبيعيض هاي ديني عليه اقليت هاي مذهبي به ويژه شيعيان است.
گروه بين الملل «خبرگزاري دانشجو»: اعمال تبعيض عليه اقليت هاي ديني به ويژه شيعيان از مهم ترين موارد نقض حقوق بشر توسط مقامات سعودي است.
در حالي كه ماده 18 اعلاميه جهاني حقوق بشر اعلام مي دارد: هركسي حق دارد كه از آزادي فكر، وجدان و مذهب بهره مند شود و اين حق متضمن آزادي تغيير مذهب يا عقيده و ايمان مي باشد و نيز شامل تعليمات مذهبي و اجراي مراسم ديني است و هركسي مي تواند از اين حقوق به طور خصوصي يا به طور عمومي برخوردا باشد، اما اقدامات تبعيض آميز سعودي عليه شيعيان به قدري است كه توجه برخي محافل سياسي، اجتماعي جهاني را به خود جلب كرده است.
به عنوان مثال: مدتي است رژيم سعودي با بستن مساجد و حسينيههاي شيعيان اين كشور سياست شيعه ستيزي را در پيش گرفته است و از اعطاي مجوز رسمي ساخت مساجد شيعه در خارج مناطق احساء، القطيف و نجران كه داراي اكثريت شيعه هستند بدون ارائه هيچ دليل روشني، خودداري ميكند.
يك فوريه 2011 نيروهاي امنيتي عربستان سعودي، گذرنامههاي هموطنان شيعهاي كه از زيارت عتبات عاليات بازگشتهاند را توقيف نمود.
منابع آگاه در اين باره اعلام كردند: مقامات اداره گذرنامه مستقر در پل ملك فهد حد فاصل بين دو كشور بحرين و عربستان، زائراني كه از عتبات مقدسه وارد اين كشور شدهاند را به شدت تحت بازجوئي و تفتيش قرار دادهاند.
29 نوامبر 2011 مقامات سلطنتي عربستان سعودي، اقدام به پلمپ حسينيه تازه تاسيس بو حليقه واقع در استان شيعه نشين الاحساء كردند.
گفتني است؛ اين حسينيه، يكي از بزرگترين حسينيههاي منطقه به شمار ميرود.
نيروهاي امنيتي همچنين اقدام به بازداشت يكي از شهروندان ساكن در جوار اين حسينيه به نام «مرتضي علي عايش» 15 ساله نيز كردند.
آنان همچنين مجلس عزاداري كه در منزل شهروند شيعي«ادريس احمد عبدالله الوايل» 55 ساله در حال برگزاري بود را متوقف و حاج ادريس الوائل را مجبور كردند تا با امضاي تعهدنامهاي متعهد شود كه هرگز در خانهاش مراسم و عزاداري برگزار نكند.
جلوگيري از برگزاري اعياد اسلامي، منبع برگزاري آئينهاي ديني و تخريب مساجد به بهانه در طرح قرار گرفتن و بازداشت نمازگزاران و عزاداران حسيني از جمله اقدامات رژيم عربستان در مورد شيعيان در سال گذشته بوده است.
لازم به ذكر است؛ نيروهاي امنيتي از سال 1429هجري قمري تمامي مساجد و نمازخانههاي شيعيان شهر الخبر را به عمد پلمپ و بسته است.
گفتني است؛ شهروند شيعي جاسم محمد آل ابراهيم اولين بازداشتي سال جديد ميلادي است و گوئي وزير كشور نايف بن عبدالعزيز كماكان برحرف سابق خود استوار است.
وزير كشور سال گذشته طي نشستي با چند تن از شيعيان اسماعيلي اعلام كرده بود هرگز اجازه بازگشايي مجدد مساجد شيعيان را نخواهد داد.
11 دسامبر2011 تعدادي از عناصر حفاظت اطلاعات و پليس آگاهي شهر الاوجام با يورش به حسينيهاي شيعي در اين شهر عزاداران حاضر را مورد بازرسي و تفتيش قرار دادند.
گفتني است است: امارت منطقه شرقيه با ارسال ابلاغيهاي به حفاظت اطلاعات و پليس آگاهي عربستان به آنان اعلام كرد كه در اين حسينيه عكسهاي شهداي راهپيمائيهاي اخير استان القطيف به صورت گسترده در حال پخش است و اين حسينيه به جايگاه تحركات مشكوك و انقلابي منطقه تبديل شده است و از اين دو نهاد خواست تا فوراً به اين حسينيه يورش برده و جلو اينگونه اقدامات را بگيرند.
شهروندان شيعي علاوه برموارد فوق از تبعيض در حوزه آموزش و پرورش از طريق توسعه محدوديتهاي دولتي نيز رنج ميبرند.
به عنوان مثال: تبعيض در، درصد قبولي شيعيان براي ورود به دانشگاه و تبعيض در برنامه ريزي درسي نسبت به ساير مذاهب رايج در كشور پايينتر از ساير مذاهب رايج در عربستان است.
كما اينكه در كتابهاي درسي دانش آموزان و دانشجويان موضوعاتي مغاير با عقايد مذهب شيعه وجود دارد كه در همين كتابها شيعيان را به كفار و يا مرتد از اسلام معرفي ميكنند اين امر باعث ميشود تنش ميان دانش آموزان و معلماني كه اغلب افكار و عقايد افراطي دارند زيادتر شود.
8 ژانويه 2011 تعداد 250 تن از فارغ التحصيلان دانشگاههاي سراسر عربستان با تجمع در الرياض پايتخت كشور، انزجار خود را از سياستهاي آموزشي كشور اعلام كردند.
گفتني است با گذشت ساعتي نيروهاي امنيتي به شدت اقدام به سركوب اين تجمع مسالمت آميز كرد.
20 سپتامبر 2011 دانشجويان شيعي دانشگاه «ملك فيصل» واقع در استان شيعه نشين احساء از تبعيضهاي اعمال شده عليه آنان و عدم رعايت مساوات ميان دانشجويان اين دانشگاه شكايت كردند.
دانشجويان اين واحد آموزشي با انتقاد از وضعيت برتري جوئيهاي فرقهاي و تبعيض عليه دانشجويان شيعي گفتند: برخي از اين دانشجويان عليرغم شركت موفق در كلاسهاي تئوري و عملي دانشكده پزشكي ليك نتوانستند نمرههاي قبولي را دريافت كنند.
پزشكان دانشكده پزشكي كه به عنوان اساتيد اين دانشجويان مشغول به فعاليت هستند به اين دانشجويان اطلاع دادند كه آنها نتوانستهاند اين مرحله را با موفقيت پشت سر بگذارند و فقط بايد نتايج امتحان را از طريق وب سايت دانشكده دريافت كنند.
ولي با مراجعه اين تعداد از دانشجويان به وب سايت دانشگاه دريافتند كه نمره لازم را براي قبولي كسب نكردهاند امري كه بيانگر دست بردن مسئولان دانشكده در نمرات امتحاني براي انتخاب دانشجويان بر اساس معيارهاي تبعيضآميز و فرقهاي است.
يكي از اين دانشجويان در اين باره گفت:طبق بررسيهاي صورت گرفته مشخص شد همه هم دورهايهاي آنها در سال 2011 توانستهاند امتحانات را با نمره قبولي پشت سر بگذارند و فقط تعداد اندكي از آنان رد شدهاند كه اتفاقا تمامي اين افراد از دانشجويان شيعي اين دانشگاه به شمار ميروند.
در 16 آوريل 2011 وزارت آموزش و پرورش استان شيعهنشين القطيف معلم شيعي «فوزي شنر» آموزگار مدرسه ابتدايي «صهيب رومي» واقع در شهر سيهات به اتهام اهداي كتاب آموزش نماز و آموزش شيوه صحيح نماز به شيوه شيعيان از سوي همكاران سني خود تحت فشار قرار گرفته و سرانجام با شكايت آنان و با حكم وزير آموزش و پرورش از كار بركنار شده بود كه با فشارهاي مستمر علما و چهره هاي برجسته منطقه شرقيه و نيز با فشار نهادهاي حقوق بشري فوزي به كار خود بازگشت.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.