یک مدرس دانشگاه آزاد خرم آباد با اشاره به وجود تمایلات شیعی در آثار عطار نیشابوری گفت: اساس معرفت عطار نیشابوری بر اساس قرآن و فهم دین بوده است.
به گزارش گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، فتح اللهی پنجشنبه در مراسم بزرگداشت عطار نیشابوری که با همکاری اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و انجمن شعر و ادب خرمآباد برگزار شد، اظهار داشت: تمایلات شیعی در آثار عطار وجود دارد و این شاعر در اشعارش از تعابیر قرآنی بهره گرفته و اساس معرفت وی براساس قرآن و فهم دین بوده است.
وی با بیان اینکه عطار شاعری است که وجود پیامبر اکرم(ص) را مظهر تام و تمام حق تعالی میداند و خود را از وصف کرامات این انسان بزرگوار عاجز و ناتوان دانسته، خاطرنشان کرد: عطار در کتاب منطقالطیرش همه رذیلتهای اخلاقی را در نماد پرندگان توصیف کرده است و میتوان گفت عطار مرد مؤمن، مخلص و دینداری است که خداوند را از روی معرفت پرستش میکرده است.
این استاد دانشگاه آزاد برقراری پیوند و الفت میان فردانیت صوفیانه و تعهد اجتماعی را از ویژگیهای بارز عطار بیان کرد و ادامه داد: دیگر ویژگی عرفان عطار شخصیت دادن به زنان است و این شاعر هیچ تفاوتی بین زن و مرد قائل نیست و زنهای حکایتهای وی بسیار عفیف و پاکدامن هستند و این یک امر قابل ملاحظه در عرفان عطار است.
این استاد دانشگاه در بخشی از سخنانش با اشاره به اینکه عطار عقل را برای شناخت و معرفت حق تعالی ضروری میدانسته است، یادآور شد: شعر عطار شعر اندیشه است و نماد انگاری مشخصه بارز عرفان عطار میباشد.
فتح اللهی گفت: عطار از انسانهای نامآور تاریخ ایران زمین به شمار میرود که شعرش در بین ارباب سلوک اهمیت خاصی پیدا کرده است.
وی با بیان اینکه سخن عطار تازیانه شوق و اندیشه وی اقیانوس پر تلاطمی است که هر کس را با خود میبرد، افزود: از آثار عطار پیدا است که وی سالکی است که بر جاده طریقت بوده است.