معاون پژوهشی وزیر علوم از راهاندازی منطقه ویژه علم و فناوری در استان یزد خبر داد و گفت: در هشتاد و پنچمین جلسه کمیسیون های دائمی شورای عتف با اصل راهاندازی این منطقه موافقت شد.
به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، محمد مهدینژاد نوری امروز در حاشیه هشتاد و پنجمین جلسه کمیسیون های دائمی شورای عتف كه در وزارت علوم برگزار شد، گفت: در جلسه امروز کمیسیون های شورای عتف با اصل ایجاد منطقه ویژه علم و فناوری در استان یزد موافقت شده که قرار است با انجام کارهای مطالعاتی و امکان سنجی، راه اندازی این منطقه به صورت قطعی انجام شود.
وی افزود: آخرین آیین نامه اصلاحی راه اندازی منطقه ویژه علم و فناوری سال 89 در هيئت دولت تصویب شد که در این آیین نامه مرجعیت تصویب مناطق ویژه علم و فناوری به شورای عتف اختصاص یافته است.
معاون پژوهشی وزیر علوم بیان داشت: راه اندازی مناطق ویژه علم و فناوری تاکنون در کشور ایجاد نشده بود؛ زیرا زیرساخت ها و زمینه هاي راه اندازی آن در کشور فراهم نبود که استان یزد با همکاری استانداری در حال حاضر اعلام آمادگی کرده است.
مهدینژاد نوري تصریح کرد: ریاست منطقه ویژه علم و فناوری با استاندار است که در استان یزد اعلام آمادگی برای راه اندازی این منطقه عنوان شده است.
وی اضافه کرد: منطقه ویژه علم و فناوری با هدف ایجاد تقابل و هماهنگی بین نهادهای مختلف تحقیقاتی، تولیدی، شرکت های دانش بنیان و بخش های خصوصی و دولتی برای ایجاد یک مجموعه ای با تولیدات دانش بنیان راه اندازی می شود.
معاون پژوهشی وزیر علوم تصریح کرد: هدف این است که در منطقه ویژه علم و فناوری تولیدات «های تک» و بازار کسب و کار مبتنی بر دانش در کشور پی گیری شود.
مهدینژاد نوري افزود: در این مناطق پارک های علم و فناوری، دانشگاه ها و صنایع و کارخانجات با یکدیگر هماهنگ می شوند.
وی تاکید کرد: در مناطق ویژه علم و فناوری علاوه بر پارک های علم و فناوری، دانشگاه ها و صنایع، پیش بینی می شود که بخش های تاسیسی راه اندازی شود.
معاون پژوهشی وزیر علوم تصریح کرد: بعد از طی مراحل بررسی و امکان سنجی، با راه اندازی قطعی منطقه ویژه علم و فناوری در استان یزد موافقت می شود.
مهدینژاد نوري با بیان اینکه قانون تعداد راه اندازی مناطق ویژه علم و فناوری را تعیین نکرده است، گفت: راه اندازی این مناطق براساس ظرفیت ها خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه شورای عتف مرجعیت راه اندازی مناطق ویژه علم و فناوری را دارد، گفت: در ابتدا راه اندازی منطقه ویژه علم و فناوری استان یزد با یک محور محدود پیگیری می شود و در صورت وجود آثار مثبت به مرحله های دیگر وارد مي شويم.