کد خبر:۲۰۰۴۰۲
استاد حوزه و دانشگاه:
دشمنی ابوسفیان پس از فتح مکه از نوع جنگ نرم بود
یک استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به اینکه دشمنان پیامبر (ص) به صورت علنی به مقابله با او میپرداختند، گفت: دشمنی ابوسفیان پس از فتح مکه از نوع جنگ نرم و مقابله مخفی با پیامبر (ص) بود.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از قم، حجت الاسلام جوادی شب گذشته در مراسم شب نوزدهم ماه مبارک رمضان که در مسجد اهل بیت قم برگزار شد، با اشاره به اينکه در بخشي از قرآن کريم قصص انبيا آمده است، گفت: قرآن کريم کتاب قصه و داستان و رمان نيست و به عنوان کتاب جاودان هدفي داشته است و دنبال نتيجه اي مي گردد.
وي با تاکيد بر اينکه عوامل انحطاط، گمراهي، عذاب و نقاط حساس اقوام گذشته در قرآن بررسي شده است، گفت: امت پيامبر آخر الزمان از اين درس هاي گذشته بايد عبرت بگيرند و با دقت در دلايل عذاب هر قوم، آن عوامل را از قوم و ملت خود دور کنند.
اين استاد تاریخ حوزه و دانشگاه با بيان اينکه روح بعضي از کارها با احکام الهي مخالفت دارد ولي خود فعل آن خلاف نمي باشد، اذعان داشت: سنت خداوند قابل تغيير نيست و سنت هاي جاري شده بر اقوام گذشته را ببينيد و آن را چراغ راهتان كنيد.
جوادي با اشاره به اينکه داستان فتح مکه مبدا بسياري از اتفاقات مهم و حساس در مسائل اسلام شد، خاطرنشان کرد: در جريان فتح مکه جمعي به خاطر قدرت و بزرگي اسلام به آن گرويدند که سرکرده آنها ابوسفيان است و در مخالفت و عداوت وي با پيامبر (ص) و دين اسلام شکي نيست.
وي افزود: ابوسفيان و جماعت همراهش وقتي که اسلام به صورت علني معرفي شد به مخالفت مستقيم با پيامبر پرداختند که سنبل اين جريان بني اميه بود.
این استاد حوزه علمیه با بيان اينکه در تاريخ دوران پيامبر (ص) جنگي پيدا نمي شود که ابوسفيان و جريان همراه او در آن حضور نداشته باشند، تاکيد کرد: پس از فتح مکه اين گروه بايد يا مکه را ترک مي کردند يا مسلمان مي شدند.
جوادي با اشاره به اينکه ابوسفيان و بني اميه به لحاظ خبث طينت هيچ فرقي با ابوسفيان قبل از فتح مکه ندارد؛ مگر اينکه بدتر شده باشند، اظهار داشت: در قرآن آمده است که مسلمانان مراقب باشيد که به جاهليت دوم در نياييد که در ذيل اين آيه، روايت آمده است که اين جاهليت وارد اسلام مي شود.
وي ابوسفيان پس از فتح مکه را دشمني دانست که بسيار بدتر و اسلام شناس شده است، اذعان داشت: جنس جنگ ابوسفيان و بني اميه با اسلام پس از فتح مکه جنگ نرم بود.
اين استاد تاریخ حوزه و دانشگاه گفت: مسلمانان پس از اين دوران به اين رسيده بودند که براي حکومت بر مردم بايد به زبان اسلام و به اسم داعيه دينداري کارهاي خود را انجام دهند.
جوادي افزود: طبق آيات قرآن، فرعون هم به نام دين و حفظ دين مردم، جنگ نرم عليه دين و دينداري راه انداخته بود.
وي با اشاره به اينکه ابوسفيان در قبل از فتح مکه بت ها را علم کرده بود و همه چيز مشخص بود، خاطرنشان کرد: وقتي که ابوسفيان مسلمان شد و داعيه اسلام پيدا کرد، آيه نازل شد که پيامبر (ص) اطرافيان تو اين قدر ضعيف و عجيب عليه تو حمله مي کنند که با فهم انساني نمي توان با آن به مقابله پرداخت.
اين استاد تاریخ حوزه و دانشگاه گفت: در اين بخش از جنگ کار به جايي گره خورد که به علم، فهم و بصيرت مردم متصل مي شد و حضور و مقابله در اين جنگ بسيار مشکل بود.
جوادي با اشاره به اينکه سخت ترين دوران، در زمان پيامبر اکرم (ص) اتفاق افتاد، گفت: چون اين دوران به عقل، فهم، سواد، تدبير و بصيرت مردم گره خورد و فرق آن با دوران ديگر انبيا اين بود که ماندگار است، ياران آن بسيار کم است و تبليغ آن بسيار سخت تر مي باشد.
وي با بيان اينکه پيامبر در اين دوران در تدبير کارهاي خود واقعا به مشکل برخورد، خاطرنشان کرد: به همين دليل بود که حکومت و جانشيني امام علي (ع) در روز عيد قربان و در جمع بزرگ مسلمانان اعلام عمومي گردید؛ ولي به دليل اينکه شرايط اين اعلام مهيا نبود در روز غدير و با اصرار جبرائيل دوباره اعلام شد.
؟؟؟؟؟؟این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به اينکه وقتي در جنگ دشمن در لباس اسلام به مبارزه بپردازد مقابله با او بسيار سخت مي گردد، اظهار داشت: دشمنان در اوقات ديگر مثل ليله المبيت نتوانستند افکار خود را عملي كنند و کار خود را با امام حسين (ع) توسط فرزند اين ملعون تمام کردند و به قول خودشان انتقام بدر و حنين را گرفتند.
جوادی با اشاره به اينکه تاريخ به صورت سريالي ادامه دار مي باشد، گفت: اگر مي خواهيد تاريخ را بررسي کنيد نبايد آن را به صورت جدا از يکديگر تبيين كنيد و آن را از ابتدا و به صورت دنباله دار بررسي کنيد.
وي افزود: نتيجه اين تفکر که وارد اسلام مي شود اين است که قاتل امام علي (ع) کسي است که حافظ قرآن و نماز شب خوان و بزرگ شده این مکتب بوده و دليل قتل حضرت را عمل به يکي از آيات قرآن بيان مي کرد.
اين استاد تاریخ حوزه و دانشگاه گفت: در شرايطي که اسلام با بي ديني و نفاق تلفيق شده است، تنها بصيرت و نگاه عميق مي تواند نجات دهنده ما در اين شرايط سخت باشد.
جوادي با اشاره به اينکه تنها با تمسک به ولايت و اقتدا به او مي توانيم در فتنه ها و غبارها نجات یابیم، اذعان داشت: اگر در روز قيامت از ما دليل کارهايمان را بخواهند، مي توان گفت که به حجت خدا تمسک جسته ايم.
وي با اشاره به اينکه در زمان ما خاندان منافقان از بين نرفته اند و فشارها و دشمني هاي خود را به انجام مي رسانند، تصريح کرد: بايد در اين شرايط بهترين راه را براي عبور از اين فتنه ها انتخاب کنيم تا در آينده از دشمنان ولي خدا محسوب نشويم.
این استاد تاریخ دانشگاه با اشاره به اينکه علي بن ابيطالب را فقط روضه نکنيم، اظهار داشت: بايد در اين مراسم ها علت قتل حضرت را به دست مسلمانان متوجه شده و از تاريخ درسي براي زندگي خود بگيريم.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.