
کد خبر:۲۰۳۸۰۶
دستگاههاي اطلاعاتي در انگليس:
موج سفر بنيادگرايان تندرو به سوريه نگران كننده است
منابع انگليسي فاش كردند: دستگاههاي اطلاعاتي در اين كشور در حال كنترل و رصد سفر بنيادگرايان تندرو كه براي جنگ با نيروهاي دولتي به سوريه ميروند، هستند.
به گزارش خبرنگار حوزه بينالملل «خبرگزاري دانشجو» به نقل از القدس العربي، گزارش هاي منتشر شده در روزنامه هاي انگليسي حاكي از تلاش دستگاه هاي جاسوسي اين كشور براي ممانعت از سفر اسلام گرايان تندرو به سوريه است.
روزنامه انگليسي «ميل اون ساندي» فاش كرد: مسئولان دستگاه هاي اطلاعات داخلي انگليس (MI5) اعلام كرده اند كه از آنچه خود قوانين ضد تروريستي مي خوانند، براي ممانعت از سفر بنيادگرايان مسلمان به سوريه استفاده مي كنند.
به نوشته اين روزنامه مسئولان اطلاعاتي در انگليس از افزايش گروه هاي جهادي ضد غربي در سوريه با ادامه درگيري هاي داخلي در اين كشور به شدت ابراز نگراني كرده اند.
گفته مي شود: حتي تعدادي از مسلمانان در انگليس به اتهام ارتباط با گروه هاي بنيادگرا در سوريه در معرض دستگيري و بازجويي هستند.
پیشتر نیز منابع غربی نسبت به نقش و نفوذ جریان های افراطی و سلفی در سوریه ابراز نگرانی کرده بودند. از این رو تا چندی پیش نیز کشورهای غربی و حتی اسرائیل نسبت به سرنگونی بشار اسد موضع شفافی اتخاذ نکرده بودند. به باور آنها با سرنگونی اسد ثبات در سوریه از بین رفته و این کشور مامن امنی برای فعالیت گروه های تروریستی و وابسته به القاعده خواهد شد.
يك منبع اطلاعاتي در انگليس گفته است كه تاكنون تعدادي از بنيادگرايان ساكن در انگليس از اين كشور به فرانسه و از آنجا به تركيه و اردن رفته اند تا به گروه هاي وابسته به القاعده در سوريه بپيوندند.
منابع انگليسي همچنين فاش كردند تاكنون 100 تبعه انگليس كه اكثر آنان پاكستاني الاصل هستند، براي شركت در درگيري هاي مسلحانه به سوريه رفته اند.
كارشناسان و همچنين شخصيت هاي سياسي در انگليس نسبت به شكل گيري نسل جديدي از بنيادگرايان در انگليس در اثر حضور در درگيري هاي مسلحانه سوريه هشدار داده اند.
گفته مي شود كه گروه هاي مسلح وابسته به القاعده كه در سوريه با نيروهاي دولتي در حال جنگ هستند، از سوي دولت هاي عربي منطقه، بويژه عربستان و قطر حمايت مي شوند.
با وقوع انقلاب های موسوم به بهار عربی در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا، عربستان سعودی تلاش وافری برای هدایت این انقلاب هابه خرج داده است. مقامات ریاض با بهره گیری از دلارهای نفتی تلاش نمودند گرایش به جریان های سلفی را در این کشورها افزایش دهند. از این رو شاهدیم به طور نمونه با سقوط مبارک در مصر، فعالیت جریان های سلفی در این کشور بشدت افزایش یافته است تا جایی که آنها موفق شدند بیش از 25 درصد از کرسی های پارلمان را در این کشور کسب نمایند.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.