کد خبر:۲۰۳۸۲۶
صفار در طرح ولايت قزوين:

خاتمی گزینه اصلی ادامه راه هاشمی بود/ تحليل صفار از عملكرد اصولگرايان براي انتخابات 92

عضو مجمع تشخيص مصلحت خاتمی را گزینه اصلی ادامه راه هاشمی دانست و گفت: اکثر وزرای هاشمی در دوره خاتمی به کار گرفته شدند و این چنین شد كه ...
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از قزوین، صفار هرندی عصر دیروز در دوازدهمین روز از اردوی طرح ولایت استان قزوین اظهار داشت: انتخابات سال 92 را باید با توجه به 32 سال عقبه انتخاباتی بررسی کنیم و در این بین به نکاتی می رسیم که دقت بیش از پیش ما را می طلبد.
 
وی افزود: با آنچه که در سال های اخیر تثبیت شد، ادغام زمانی دو انتخابات مهم را داریم که پس از این، انتخابات هر دو سال یکبار برگزار خواهد شد و این تجربه را برای اولین بار در سال 92 خواهیم داشت.
 
مشاور فرهنگی فرمانده کل سپاه پاسداران بیان داشت: در انتخابات ریاست جمهوری سال 88 به دلیل کم طاقتی و عدم تمکین عده ای در برابر قانون و فریب خوردگی آنان، نتیجه انتخابات به تلخی رقم خورد و امروز با آن تجربه یکی از پرسش های مهم اینست که آیا باز هم شاهد آن فضای ضد امنیتی خواهیم بود یا نه.
 
صفار هرندی ادامه داد: از طرف دیگر نوع رقابت های انتخاباتی مهم است. در گذشته و بخصوص در دهه 60 یعنی دوره پس از جنگ و رحلت امام، برگزیدگان ملت نمایندگان جبهه وفاق ملی بودند.
 
این تحلیلگر سیاسی اضافه کرد: فضای دهه 60 کاملا متفاوت از امروز بود. زمان ریاست جمهوری مقام معظم رهبری ملت همه می دانستند که ایشان منتخب به حق مردم هستند و هر کس در مقابل ایشان قد علم کند از نظر مردم مطرود است. در این بین، خود رقبا نیز به این مسئله واقف بوده و به نفع گزینه برتر کناره گیری می کردند.
 
وی گفت: در میانه دهه 60 تحرکاتی رخ داد که بنا داشت این فضا را بر هم بزند که به تدبیر حضرت امام (ره) بر طرف شد. در این ماجرا یک گروه افراطی متعلق به جریان های خارج از دانشگاه تصمیم گرفتند با ادامه نامزدی رهبر انقلاب در دوره دوم مخالفت کنند و لایه هایی از فعالیت را در دانشگاه ها آغاز کردند. در این بین امام توسط آیت الله موسوی اردبیلی به این گروه هشدار دادند که دست از این کارهایشان بردارند و فرمودند: آقای خامنه ای بهترین فرد برای تصدی ریاست جمهوری است و این فضاسازی ها درست نیست و خوشبختانه دانشجویان حکم امام را پذیرفتند.
 
هرندی ابراز داشت: در دوره تصدی هاشمی، یک جور وفاق جمعی در مورد به دست گرفتن سکان اجرایی کشور به دست هاشمی صورت گرفت، اما در دوره دوم انتخابات ریاست جمهوری مسئله تکرار دوره آقای هاشمی در ذهن بسیاری بود و ما در آنجا رقابت جدی انتخاباتی را تجربه کردیم.
 
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: اصلی ترین رقیب هاشمی، توکلی بود که با کسب 4 میلیون رای شوک ذهنی بزرگی در دیگران ایجاد کرد که چطور یک رقیب توانسته است این تعداد رای به دست آورد.
 
وی اذعان داشت: در سال 76 ما اوج رقابت انتخاباتی را در سطحی بسیار بالا شاهد بودیم. در واقع انتخابات دوقطبی شد و دو جریان به وجود آمد که از گزینه های خود حمایت می کردند. از آن سال به بعد مسئله انتخابات ریاست جمهوری با حساسیت های تازه تری مطرح شد، اما قطبی شدن جامعه در هنگام برگزاری این انتخابات و حواشی ای که این دو سوی معرکه ایجاد می کرد، عملا  جامعه را بسوی عنوان و نام فرد می برد نه نام تشکیلات. در آن دوره، کشور تنوع سلایق سیاسی را تجربه کرد و این مهم اساس جریانات سیاسی در سال های بعد شد.
 
صفار هرندی یادآور شد: در انتخابات سال 76 جریان منشعب شده از جریان اولی شورای اصل انقلاب در قالب اعتلاف چپ در مقابل اعتلاف نیروهای خط امام و رهبری بود. این اعتلاف نشانه ای بود از تقسیم آینده سیاسی کشور و به لحاظ عملیاتی باید گفت عنوان و نام افراد بسیار نقش آفرین بود.
 
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: در همان دوران عنوان و نام خاتمی با منش مردم مداری و مردم گرایی که از خود نشان می داد، مثلا با اتوبوس شهری به استان های مختلف سفر و تبلیغات می کرد، به کام مردم نشست و مردم احساس کردند مدیریت جدید قرار است اتفاقات خوبی را برایشان رقم بزند.
 
صفار هرندی ادامه داد: در سال 76 مردم با شعارهای خاتمی ارتباط خوبی برقرار کردند، چون فکر می کردند این شخص احیا کننده آرمان های امام است و با تبلیغاتی که گروه چپ برای وی می کردند، مردم فکر کردند امنیت و ثبات و آزادی با نگاه به امام و رهبری فقط و فقط توسط خاتمی محقق می شود.
 
وی ادامه داد: در دوره قبل از خاتمی تشریفات بسیار زیاد شده بود و تعابیری همچون سردار سازندگی  ذائقه مردمی را که تحت فشار بوده و تورم 49 درصد را تجربه کرده بودند، دلزده کرده بود و خروج از این وضعیت برای مردم به یک آرزو تبدیل شده بود، زیرا در دوره هاشمی سیاست بر این بود که عده ای ناچارا در تنگنا بوده و زیر چرخ های توسعه له شوند. این ادبیات برای مردم بسیار تلخ و غیر قابل تحمل بود. مجموع این قضایا به شورشی تبدیل شد و رای 20 میلیونی را برای خاتمی به ارمغان آورد.
 
صفار هرندی تصریح کرد: خاتمی گزینه اصلی ادامه راه هاشمی بود و اکثر وزرای هاشمی در دوره خاتمی به کار گرفته شدند و این چنین دولت سازندگی به دوره اصلاحات وصل شد و این در حالی بود که دولت اصلاحات مردم را به تغییر و وقوع اتفاقات جدید نوید می داد.
 
وی خاطر نشان کرد: از پیچیدگی این دوره از انتخابات می توان به پیوند فعالان سیاسی با جریانات خارجی اشاره کرد. از اینجا ما شاهد بروز جریان هایی در محیط انتخابات هستیم و می بینیم که فضای داخلی آلوده به حضور اغیار شد.
 
مشاور فرهنگی فرمانده کل سپاه اضافه کرد: خاتمی با وجود اینکه جریان اصلاح طلب در مسیر تکاپوی چهار ساله خود دچار بهم ریختگی زیادی شده بود، به دلیل وجاهتی که داشت، در دوره دوم رای بیشتری آورد و این در حالی بود که دوم خردادی ها دچار پراکندگی و آشفتگی بسیاری شده بودند.
 
وی ادامه داد: نمونه این آشفتگی ها آنجا بود که در انتخابات شورای شهر تهران جریان آبادگران توانست 15 کرسی را بدست آورد و اصلاحات را شکست سختی بدهد. بالاترین رای را در این دوره یک نفر از حزب مشارکت آورد و آن هم رده شانزدهم بود.
 
صفار هرندی بیان داشت: در دوره بعدی مجلس، گروه آبادگران و اصولگرایان و بقایای گروه راست همگی موفق شدند که به کلی پرونده اصلاحات را ببندند، به طوری که جریان اصلاح طلب با ناامیدی به استقبال انتخابات 84 رفته و گزینه هایی همچون کروبی، هاشمی و معین را انتخاب کردند. اما بازهم خواست آنان تحقق پیدا نکرد و احمدی نژاد روی کار آمد.
 
وی گفت: هنر احمدی نژاد و جریان رسانه ای اصولگرایانی که نسبت به او کار می کردند و اقشار مختلف، این بود که می گفتند اگر به دنبال طرح نویی برای اداره جامعه هستید، باید بدانید که دولت هاشمی نمی تواند آن را محقق کند.
 
وزیر سابق ارشاد اظهار داشت: در دوره انتخابات ریاست جمهوری سال 88 شاهد بودیم که نگاه ملت به سمت گزینه ای بود که فکر می کردند آرمانش همان آرمان صدر انقلاب است و برای اداره کشور هم برنامه مشخصی دارد. همچنین در این دوره، بسیاری از اصولگرایانی که دل خوشی از احمدی نژاد نداشتند، باز هم به او رای دادند.
 
وی تاکید کرد: امروز به نقطه ای رسیده ایم که هم در میان اصولگرایان و هم در میان اصلاح طلبان شاهد نوعی بهم ریختگی و آشوب هستیم و سند آن انتخابات اخیر است که در آن عده ای از اصلاح طلبان رای ندادند و اصل نظام را زیر سوال بردند. عده ای از آنها ادعا کردند نظام فاقد مشروعیت است. عده ای هم همچون خاتمی با رای دادن اظهار ندامت کرده و معتقد به بازگشت بدون هزینه به نظام بودند. 
 
صفار هرندی افزود: مشابه این طیف در اصولگرایان نیز هست و آنها در حالی به استقبال انتخابات سال 92 می روند که هیچ برآوردی از وضعیت کشور ندارند، در حالیکه گروهی از زعما باید بنشینند و به جای انتخاب شخص، به راهبردها، استراتژی ها و اینکه چه طرحی برای اداره کشور دارند، بپردازند.
 
وی خاطر نشان کرد: در انتخابات سال 92 سوابق فعالان سیاسی نمود پیدا می کند و این کار انتخابات را پیچیده می کند. این انتخابات شخص محوری و لیست محوری است. امیدواریم که افراد برنامه خوبی برای آینده کاری خود ارائه دهند.
 
وزیر فرهنگ دولت نهم در پایان تاکید کرد: ما باید آگاه باشیم که چه جریانی را داریم رقم می زنیم و از گمانه زنی بپرهیزیم.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار