کد خبر:۲۰۵۰۲۳

حضور پررنگ دانشجویان فعال بسیجی استان مرکزی در مناطق محروم

بیش از یک دهه از فرمان مقام معظم رهبری مبنی بر تشکیل بسیج سازندگی و حضور جهادی بسیجیان در عرصه سازندگی و محرومیت‌زدایی از روستا‌ها می‌گذرد و هر روز بر میزان فعالیت‌ها و خدمات این مجموعه مردمی در قالب اردوهای جهادی افزوده می‌شود.
فصل تابستان به دلیل تعطیلی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی فرصت مغتنمی برای حضور علاقه مندان در عرصه سازندگی است و نخستین ماموریت بسیج سازندگی کمک به دولت برای محرومیت زدایی با اولویت مناطق محروم است و به کارگیری جوانان در سازندگی کشور نیز ماموریت دیگر بسیج سازندگی است که در یک دهه فعالیت هر روز بر ابعاد آن افزوده شده و موج دوم حرکت‌های جهادی از مساجد و محلات در حال شکل گیری است.
 
شهریور ماه فصل حضور اردوهای جهادی در نقاط محروم کشور از جمله استان مرکزی بود که امید است با ارائه این گزارش گوشه‌ای از تلاش جوانان این مرز و بوم را در محرومیت زدایی به تصویر کشید.
 
اردوهای جهادی برکات و ثمرات زیادی دارد و در این اردوها طی فرمایشان رهبر معظم انقلاب اسلامی با اهداف مهمی در طول سال بالاخص در تابستان در حال اجراست که این اهداف عبارتند از شکوفایی توانمندی‌های دانشجویی، آمادگی دانشجویان برای مبارزه در راه آرمان های انقلاب، پالایش فردی جهادگران، فرهنگ سازی، خدمت رسانی بی منت به مردم مناطق محروم و کم برخورداراست.
 
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از اراک، در بازدیدی از مناطق محروم در روستای آرزومند از توابع بخش خنجین شهرستان فراهان با حضور جمعی از خبرنگاران حضور پررنگ دانشجویان بسیجی و فرماندهان بسیج دانشجویی دانشگاه های استان مرکزی در این مناطق جای خرسندی دارد.
 
80 دانشجوي بومی و غیر بومی در این روستای محروم در فعالیت های عمرانی با نیت خالص و قربه الی الله و بدون هیچ چشمداشتی خدمت بزرگی به روستاییان این منطقه انجام می دهند و بدون هیچ امکاناتی در این روستا به کار عمرانی پرداخته و با جان و دل کار می کنند.
 
دانشجویان بسیجی گروه گروه در منازل روستاییان این منطقه حضور یافته و هر کدام با هدفی آمده اند تا کاری انجام دهند و با خستگی ناپذیری، از وقت خود می زنند و با هدف خودسازی و خدمت رسانی به این روستا و هموطنان خود کمک می کنند تا بتوانند بخشی از مشکلات این منطقه را با حضور رسانه های استان مرتفع كنند و درد روستاهای محروم را بچشند و آنرا به مسئولان استانی و نمایندگاه مجلس در استان انتقال دهند.
 
روستای آرزومند از توابع بخش خنجین شهرستان فراهان یکی از مناطق محروم استان است که توسط مسئولان بسیج دانشجویی استان شناسایی شده است که این روستا 120 خانوار جمعیت دارد که 60 در صد از آنان تحت پوشش کمیته امداد هستند و در حال حاضر فاقد آب آشامیدنی و افراد روستا به مدت 6 ماه از آب های بسته بندی شرب اداره آب و فاضلاب روستایی استان استفاده می کنند
 
دانشجویان بسیجی دانشگاه های استان قرار است ظرف مدت 15 روز در این مناطق حمام و اتاق هایی در منازل آنان احداث كنند.
 
دانشجویان دختر دانشگاه های استان نیز با کمبود امکانات و فضای فرهنگی مناسب در این روستا به انجام فعالیت های فرهنگی پرداخته و كلاس های خیاطی، گلدوزی، قرآن، زبان انگلیسی و احكام را برای علاقه مندان برپا كردند كه این كلاس ها با استقبال خوب زنان و كودكان روبرو بود.
 
دانشجویان سفیران سازندگی هستند
 
علی رجبی، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه اراک در گفت‌وگو با خبرنگار ما رسیدگی به مناطق محروم را وظیفه همه مردم دانست و گفت: دانشجویان سفیران سازندگی هستند.
 
وی افزود: جهاد با نفس، تربیت ‌نیروی‌ متعهد، متخصص و هم تراز برای آینده انقلاب اسلامی ایران، نقش آفرینی و کمک به حل مشکلات نظام، رفع بعضی از معضلات و مشکلات مناطق محروم، از اهداف عمده اردهای جهادی است.
 
این فعال جهادگر دانشگاه اراک دلیل انتخاب روستای آرزومند  را برای حضور و فعالیت‌های جهادی عمق محرومیت آن دانست و افزود: از یکی دو ماه قبل از اردو مسئولان بسیج دانشجویی استان این منطقه را شناسایی و گروه 80 نفره دانشجویی از دانشگاه های استان اعزام  و سعی می‌کنیم کارمان را در این منطقه متمرکز کنیم.
 
مسئولان از اردوهای جهادی بیشتر حمایت کنند
 
امید فقیهی یکی دیگر از دانشجویان بسیجی رشته کشاورزی دانشگاه اراک دغدغه اصلی خود را در این اردوها را خدمت رسانی به مناطق محروم عنوان کرد و گفت: عدالت خواهی، مطالبه گری و خدمت رسانی هدف اصلی دانشجویان بسیجی است که به همنوع خود کمک کنند.
 
وي با اشاره به اینکه ما آمده ایم که بگوییم در این مملکت نقش داریم، گفت: هر چند جوانان جهادگر در حقیقت با‌اخلاص و بدون هیچ توقع این فعالیت‌ها را انجام می دهند؛ اما ما به عنوان قشر فرهیخته جامعه انتظار داریم که مسئولان بیشتر از این اردوها حمایت کنند و همگام با جهادگران در شکوفایی مناطق محروم و برداشتن چهره محرومیت از رخ این مناطق، گام بردارند.
 
محمد رضا بهرامی از دیگر فعال بسیجی دانشگاه اراک به خبرنگار ما گفت: با عشق و علاقه و داوطلبانه در اردوی جهادی طرح هجرت ۳، شرکت کرده ام و خوشحال از لذت بخش بودن تجربه حضوری در اردوهای جهادی بسیج سازندگی هستم و سالهای آتی هم در این اردوها شرکت می کنم و از توفیق خدمت به محرومان راضی و به بسیجی بودن خود افتخار می‌کنم.
 
دانشجوی ممتاز مهندسی در حال کارگری است
 
علی دانایی، دانشجوی بسیجی و فعال دانشجویی دانشگاه اراک که در حال ساختن حمام برای محرومان است، گفت: بهترین روزهای عمرم را در کنار مردم صبور و باصفای روستای آرزومند سپری می‌کنم و خدا را شکر که افتخار جهادگری در عرصه سازندگی و محرومیت زدایی را نصیب من کرد.
 
کسی به فکر تعطیلی کار نیست
 
دیگر دانشجوی دانشگاه صنعتی اراک که در حال حمل فرغون سیمان در این فعالیت عمرانی است، گفت: هدف اصلی ما خدمت به مردم مستضغف جامعه است، روستاییان با شرایط سخت زندگی می کنند و ما باید به همنوع خود بانیت خالص برای رضای خدا و جهادگرانه و بسیجی وار کار خود را انجام دهیم و منتظر پاداشی نباشیم.
 
وی افزود: در اینجا کسی به فکر تعطیلی کار نیست، قرار است پروژه ساخت حمام در این روستا به خط پایان برسد؛ چراکه افراد این منطقه به روستای خنجین 30 کیلومتری روستا به حمام می روند و این روستا فاقد حمام است و باید توجه به روستاییان سختی کشیده را فراموش نکنیم.
 
اين دانشجوی دانشگاه صنعتی اراک تصریح کرد: با توجه به رشته دانشگاهیمان نه کارگری و نه کار فنی می دانیم، بلکه آنچه در توانمان داریم در طبق اخلاص برای روستاییان می گذاریم .
 
اردوهای جهادی تمرین سازندگی
 
افسانه وحدتی، یک دانشجوی تهرانی که بعد از فعالیت فرهنگی در خوابگاه خنجین ساکن می شود، گفت: بچه های این روستا از استعدادهای بسیار بالایی برخوردار هستند؛ ولی با توجه به کمبود معلم نمی توانند ادامه تحصیل دهند.
 
وی اردوهای جهادی را تمرینی برای خودسازی و سازندگی عنوان کرد و افزود: از مسئولان استان تقاضامندم که معلمان راهنمایی را برای دانش آموزان این روستا بفرستند تا از تحصیل نمانند و به تحصیل خود ادامه دهند.
 
تدریس در اردوهای جهادی زکات علم ماست
 
اکرم شهبازی، دیگر دانشجوی پیام نور خمین نیز بیان کرد: تدریس در این اردوها زکات علم ماست و ما منتی بر سر کسی نمی‌گذاریم، این وظیفه ماست که زکات علم مان را به بچه های روستا انتقال دهیم.
 
وی هدف از این اردوها را آشنایی با فقر و محرومیت و زندگی سخت روستائیان دانست و افزود: مردم این مناطق ساده و کم توقع هستند و به فکر زندگی راحتتر نیستند.    
                                                                            
مسئول بسیج سازندگی استان مرکزی محرومیت زدایی را مهم‌ترین فلسفه تشکیل بسیج سازندگی دانست و گفت: امروز فعالیت گسترده جوانان در اردوهای طرح جهادی هجرت، زمینه را برای شكوفایی استعدادها و تجربه آموزی این قشر بیش از پیش فراهم ساخته است.
 
احمد حاتمی پور بیان کرد: گروه های جهادی بسیج سازندگی این استان در قالب اردوی هجرت به 400 روستا اعزام در تابستان امسال اعزام شدند.
 
وی تصریح کرد: امسال پیش بینی می شود  43 هزار نفر دراین اردوهای جهادی و در سطح استان به کار گیری شوند و جوانان و نوجوانان با کمک رسانی به مناطق محروم در عرصه های مختلف آموزشی درمانی کشاورزی و فرهنگی فعالیت خواهند کرد.
 
مسئول بسیج سازندگی استان مرکزی اظهار داشت: این اردوهای جهادی در بخش دانشجویی 4000 نفر، در بخش دانش آموزی و فرهنگیان 9000 نفر و بسیج محلات و پایگاه های شهری و روستایی14000 نفر و بسیج مهندسین نیز 680نفر در سطح استان درسال جاری به کارگیری خواهند شد.
 
حاتمي پور بيان كرد: تا پایان شهریور ماه جاری با همکاری دانشگاه علوم پزشکی اراک 200 تیم پزشکی نیز به مناطق محرروم اعزام خواهند شد.
 
حسین آرزومندی، دهیار روستای آرزومند به خبرنگار ما گفت: در این روستا 500 نفر در قالب 120 خانوار زندگی می كنند و  مردم از زمان آغاز به كار دانشجویان در قالب اردوهای هجرت بسیار خوشحال هستند. 
 
وي بیان داشت: دانشجویان در این روستا با زندگی در شرایط سخت آشنا می شوند و روحیه كار جمعی آنان افزایش می یابد.
 
حاتمي پور ضمن ابراز خرسندی از دانشجویان استان مرکزی افزود: مردم با دیدن روحیه بسیجی دانشجویان بسیار خوشحال می شوند و در ساخت این واحدهای بهداشتی با آنان همكاری می كنند.
 
آرزومندی در ادامه از مسئولان خواستار کمک و حمایت بیشتر برای کارهای عمرانی شد و تصریح کرد: مشکل بی آبی، نبود حمام و منازل مقاوم سازی نشده  مشکلات اصلی این روستاست.
 
نمایندگان مجلس و مسئولان استان پاسخگو باشند
 
عسگری، مسئول سازندگی بسیج دانشجویی استان مرکزی گفت: هدف اصلی از این اردوهای جهادی در جریان قرار دادن مسئولان استانی نمایندگان مجلس در استان است که مسئولان استانی و نمایندگان مجلس در جریان محرومیت ها قرار گیرند و از نزدیک با محرومیت ها آشنا شوند و گامی در جهت بهتر شدن زندگی روستاییان بردارند.
 
وي گفت: 30 نفر از دانشجویان دختر نیز در روستای خنجین شهرستان فراهان جهت فعالیت های فرهنگی و 80 نفر از دانشجویان برادر استان به فعالیتهای عمرانی اعزام شده اند.
 
مسئول اردوهای جهادی بسیج دانشجویی مرکزی مهمترین ثمره اردوهای جهادی طرح هجرت را توجه مسئولان استانی به اين امر عنوان کرد و گفت: مسئولان استان و نمایندگان باید در این مناطق بسیار محروم بازدید داشته باشند تا بتوانند به مشکلات آنان رسیدگی کنند.
 
عسگری یکی از ویژگی های حضور دانشجویان بسیجی در این مناطق را ایجاد شور و نشاط و دمیدن روح امید در مدت حضورشان در روستاها برشمرد.
 
وی گفت: امید است با بازدید رسانه ها در این روستا از نزدیک بتوان پای مسئولان را در این اردوها باز کرد و با ایجاد فضای رسانه ای مسئولان نیز باید در جریان کمیت و کیفیت اردوها باشند تا بتوان زیرساخت های لازم را برای رفع محرومیت های مناطق محروم روستایی توسط مسئولان فراهم كرد.
 
دانشجویان جهادی سفیران سازندگی هستند
 
میثم مرادی، مسئول فرهنگی بسیج دانشجویی استان مركزی دانشجویان را سفیران سازندگی و آیندگان جامعه دانست و گفت: دانشجویان در اردوهای جهادي، سفيران تفکر بسیج در مناطق محروم هستند که با عشق و دلدادگی به امام راحل و رهبر معظم انقلاب در عرصه آبادانی و سازندگی ایران اسلامی تلاش می کنند.
 
وي ادامه داد: آشنایی بیشتر جوانان با مهارت های شغلی، تقویت انگیزه مسئولیت پذیری، رشد و بالندگی و غنی سازی اوقات فراغت جوانان از مهمترین اهداف اجرای طرح هجرت است.
 
مرادي اجرای این طرح را در گسترش فرهنگ جهادی مهم عنوان کرد و گفت: دانشجویان و جوانان با شرکت در طرح اردوهای جهادی از نزدیک محرومیت‌ها را لمس کرده و با روحیه جهادی که به دست می‌آورند می‌تواند بهترین عامل در رفع محرومیت‌زدایی از روستاهای منطقه باشند.
 
مسئول فرهنگی بسیج دانشجویی استان مركزی افزود: امید است بتوانیم با همکاری و تعامل مسئولان استانی در جهت کمک به رفع مشکل روستائیان و کمک به رفع مشکلات دولت در توسعه سازندگی معنوی و مادی جامعه گام برداریم.
 
خاطرنشان می شود، خبرنگاران استان مركزی روزگذشته ضمن بازدید از روستای آرزومند از توابع بخش خنجین شهرستان فراهان از روند فعالیت های عمرانی و فرهنگی اردوهای جهادي 3 و هجرت 3 قرار گرفتند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار