کد خبر:۲۰۵۰۳۰
یک مقام دانشگاه علوم پزشكي شيراز:
بيش از 12 ميليارد ریال در سال گذشته در نظام سلامت فارس صرفه جويي شد
مدير تحقيق و توسعه معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشكي شيراز گفت: در سال گذشته با كاهش 0.1 در ميانگين اقلام دارويي نسخههاي پزشكان فارس، بيش از 12 ميليارد ريال در نظام سلامت این استان صرفه جويي شد.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از شيراز، مصطفي قائمي نيا روز گذشته در همايش منطقه اي اقتصاد سلامت گفت: در سال گذشته با كاهش 0.1 در ميانگين اقلام دارويي نسخه هاي پزشكان استان فارس، بيش از 12 ميليارد ريال در نظام سلامت این استان، صرفه جويي شد.
وی بیان کرد: برنامه هاي آموزشي كميته تجويز و مصرف منطقي دارو در سال هاي گذشته با تاكيد فراوان بر لزوم كاهش ميانگين اقلام دارويي در نسخه هاي پزشكان، برنامه ريزي و اجرا شده است.
مدير تحقيق و توسعه معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشكي شيراز افزود: بر اين اساس با آموزش ها و اطلاع رساني دقيق و منظم به مردم و پزشكان، اين كميته موفق شد كه ميانگين اقلام دارويي نسخه هاي پزشكان استان فارس را از 3.08در سال 89 به 2.98 در سال 90 كاهش دهد.
قائمی نیا بیان داشت: ميانگين قيمت يك نسخه در سال 89 بيش از 44 ريال بوده كه اين ميزان در سال 90 به بيش از 51 ريال رسيد.
وی تصريح كرد: اگر فعاليت هاي اين كميته نبود و فرض را بر اين مي گذاشتيم كه ميانگين اقلام دارويي در سال 90 هم بدون 0.1 كاهش، همان 3.08 بود، بنابراين ميانگين قيمت يك نسخه به جاي بيش از 51 ريال، 53 ريال مي شد كه در حال حاضر با توجه به فعاليت هاي انجام شده، بيش از 12 ميليارد ريال ما به التفاوت اين اختلاف هزينه شده كه اين مبلغ در هزينه هاي سلامت صرفه جويي شده است.
مدير تحقيق و توسعه معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشكي شيراز گفت: اين آمار با بررسي بيش از هفت ميليون نسخه پزشكان در استان به دست آمده است كه نشان دهنده اهميت بالاي آموزش و اطلاع رساني مي باشد.
قائمي نيا افزود: ميانگين اقلام دارويي در نسخه هاي پزشكان، يك شاخص بسيار مهم بين المللي در نظام سلامت است، زيرا هر چه تعداد اقلام دارويي در يك نسخه كمتر باشد شانس بروز تداخلات دارويي، مسموميت هاي دارويي و مشكلات ناشي از آنها مانند مراجعه به بخش هاي اورژانس بيمارستان ها و ضريب اشغال تخت هاي بيمارستاني كاهش پيدا مي كند.
وي تاكيد كرد: مردم در زمان مراجعه به پزشك هرگز نبايد در مورد نوع و تعداد داروهاي تجويزي اصرار كنند و از اين طريق با اطمينان به پزشك خود، ضمن كاهش هزينه هاي سلامت، از مسموميت هاي دارويي، عواقب ناشي از تداخلات دارويي، نگهداري دارو در منزل و نظاير آن در امان بمانند.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.