دانشجویان دانشگاه پیامنور در راه تحصیل خود با مشکلاتی روبرو میشوند که مختص اين دانشگاه میباشد و متاسفانه! هیچ دانشجویی سعادت مواجه شدن با آنها را ندارد؛ اما ...
گروه علمي «خبرگزاری دانشجو»؛ سال تحصیلی جدید با ورود دانشجویان جدیدالورود به دانشگاه ها آغاز شده است و دانشگاهای دولتی، آزاد، غیرانتفاعی و پیام نور میزبان جمع کثیری از دانشجویان هستند و در میان همه این مراکز آموزش عالی، دانشگاه پیام نور به دلیل ویژگی هایی مانند جذب زیاد، غیرحضوری بودن، غنی بودن منابع درسی، شهریه پایین تر نسبت به دانشگاه های آزاد و غیرانتفاعی و... به عنوان گزینه دوم برای دانشجویان جدیدالورود مطرح است.
اما دانشجویان تنها یک ترم پس از ورود به دانشگاه پیام نور متوجه می شوند که دانشگاه پیام نور با این گستردگی دارای مشکلاتی است که باید حتما دانشجوی محترم دارای صبر ایوب بوده باشد تا بتواند بدون ابتلا به بیماری هایی نظیر آلزایمر و پارکینگسون! دروس مصوب دانشگاه را طی هشت ترم با موفقیت و البته معدلی نه چندان بالا به پایان برساند.
این مشکلات که مختص دانشگاه پیام نور می باشند و متاسفانه هیچ دانشجوی دیگری غیر از دانشجویان این دانشگاه سعادت مواجه شدن با آنها را ندارد، عبارت اند از: برگزاری منحصر به فرد آزمون های پایان ترم (طرح سوال از زیرنویس)، اجاره ای بودن دانشگاه و خانه به دوش بودن دانشجو، ساخت و ساز در دانشگاه همزمان با شروع کلاس، کلاس های 50 نفره (با حضور 45 دختر و 5 پسر) و ... که اگر بخواهیم این موارد را حتی به صورت موردی بیان کنیم، باید یک کتابخانه تخصصی را برای این امر اختصاص دهیم؛ البته این مشکلات در اکثر دانشگاه های پیام نور در سراسر کشور حتی در تهران هم وجود دارد.
ما قصد داریم در این گزارش به بررسی دانشگاه پیام نور مرکز استان مازندران که با جمعیتی معادل 15 هزار دانشجو که 4000 نفر از آنها در سال جدید جذب شده اند و یکی از پرجمعیت ترین دانشگاه ها در سطح استان می باشد، بپردازیم.
دانشگاه پیام نور ساری پس از چند سال سرگردانی دانشجویان به چندین ساختمان اجاره ای و همچنین صرف هزینه سنگین برای اجاره بها، تصمیم گرفت تا یک ساختمان آموزشی برای رفع این مشکلات احداث کند اما متاسفانه طی این چند سال نتوانست بموقع نسبت به اتمام این ساختمان اقدام کند و در حال حاضر دانشجویان در ساختمان در شرایطی درس می خوانند که دل هر بیننده ای را به درد می آورد.
ساختمان جدید دانشگاه پیام نور ساری در شرایطی افتتاح شد که هنوز دارای مشکلات بسیار زیادی می باشد، که عبارت اند از: نصب نبودن آسانسور و خطر سقوط دانشجویان، آب گرفتگی کلاس ها هنگام بارندگی، کلاس های فاقد درب و... که همه و همه باعث مشکلات بسیاری برای دانشجویان شده؛ لذا خبرنگار ما پس از اطلاع از این موضوع در میان دانشجویان حضور یافته و پای درد دل آنها در خصوص این وضعیت نشسته است.
ساختمانی که نمازخانه ندارد
امیر جعفری، دانشجوی رشته کامپیوتر می گوید: دانشگاه پیام نور که باید حامل پیام نورانیت باشد فاقد نمازخانه که یک مکان نورانی و محلی برای عبادت دانشجویان و نزدیک شدن آنها به خداست، می باشد.
وی با انتقاد از مسئولین دانشگاه بیان می کند: در ساختمان اصلی دانشگاه محلی برای نماز خانه در نظر گرفته نشده است و مسئولین دانشگاه یکی از کلاس ها را تبدیل به نمازخانه کردند.
اين دانشجوي دانشگاه پيام نور ادامه می دهد: البته این مشکل در تمام ساختمان های دانشگاه پیام نور مرکز استان وجود دارد، برای نمونه در ساختمان شماره 1 ابتدا نمازخانه در داخل ساختمان بسیار مرتب بود اما وقتی با کمبود کلاس مواجه شدند نمازخانه را تبدیل به کلاس کردند و مکانش را به گوشه حیاط دانشگاه که بسیار نامرتب بود، منتقل کردند.
جعفري افزود: وقتی یک مکان مقدس در حد یک کلاس با یک موکت تنزل می یابد، آنگاه دانشجویانی هم که در آنجا حاضر می شوند، به دنبال عبادت کردن و استفاده فضای معنوی آنجا نخواهند بود؛ تا جایی که این نمازخانه به خلوتگاهی برای مراوده دانشجویان دختر و پسر تبدیل می شود.
دانشگاه نه، آبگیر
حسین احمدی، دانشجوی معماری دانشگاه پيام نور می گوید: این ساختمان در شرایطی افتتاح شده که هنوز بخش های زیادی از آن به اتمام نرسیده است؛ به طوری که در یک روز بارانی، آب از سقف وارد کلاس ها شده و باعث تعطيلي کلاس ها شد.
وی ادامه می دهد: ما انتظار همه چیز را از این دانشگاه داشتیم اما این موضوع یک سورپرایز برای ما بود که مدیران پیام نور برای ما تدارک دیده بودند.
اين دانشجوی معماری دانشگاه پيام نور تاکید می کند: وقتی مدیریت ناکارآمد باشند و شما بخواهید کاری را بدون رعایت اصولش انجام دهید و به پایان برسانید، می شود این که دانشجو مجبور است سطل دست بگیرد و آب را از کلاس خالی کند.
سوء مدیریت در دانشگاه پیام نور مشکل اصلی آن است
یکی از اساتید دانشگاه نیز که خواست نامش فاش نشود با اعتراض به وضع موجود گفت: ما حاضر بودیم در همان ساختمان های اجاره ای در رفت و آمد باشیم اما با این مشکلات مواجه نشویم.
وی می افزاید: کلاس های دانشگاه فاقد در است که این امر موجب شده تا هنگام تدریس توجه دانشجویان متمرکز نباشد؛ البته به این موضوع سر و صدای محیط را هم اضافه کنید.
این استاد دانشگاه پيام نور ادامه می دهد: برای اساتید اتاقی در نظر گرفته شده که هیچ چیز در آن نیست و ما برای استراحت یا در کلاس می مانیم یا به ساختمان مجاور این مجتمع می رویم که مشکلاتی را برای ما به وجود آورده است.
وی هم مانند دانشجویان به ضعف سیستم مدیریتی اشاره می کند و معتقد است: وقتی ظرفیت آموزشی دانشگاه پایین است و دانشگاه اصرار به جذب دانشجویان بی شمار دارد، نتیجه این می شوند که هم دانشجو و هم اساتید دچار مشکل شوند و اما چون هیچ مرجعی برای نظارت نیست، مجبورند با این وضعیت کنار بیایند.
شایان ذکر است، دانشجویان بسیاری با ما در خصوص این وضعیت صحبت کردند که به دلیل وسعت مشکلات و همچنین خارج بودن از حوصله این بحث، از مطرح کردن آنها در اینجا خودداری می کنیم و تنها عکس هایی را که از این ساختمان آموزشی تهیه شده است در اینجا قرار می دهیم تا شاید مسئولان دانشگاه پیام نور خصوصا ریاست محترم آن آقای دکتر زیاری نسبت به مشکلاتی که به واسطه جذب بی رویه برای دانشجویان دانشگاه پیام نور به وجود می آید، به فکر چاره بیفتند.