کد خبر:۲۰۹۵۶۹

تشريح تحولات بحران ترکیه و سوریه در گفتگو با تحليلگر مسائل سياسي

یک تحلیلگر مسائل بین المللی با تشریح تحولات بحران ترکیه و سوریه اوباما سرگرم رقابت انتخابات خود است و در این میان کشوری که از این جریان متضرر می شود خود ترکیه است و با توجه به وضعیت سیاسی شکننده حاکم بر ترکیه احتمالا بعد از سوریه این بحران دامن این کشور را بگیرد.
غلامرضا صفرپور در گفت‌وگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در شیراز، با بررسی بحران ترکیه و سوریه گفت: ترکیه به دلایل اختلافات دیرینه ای که با سوریه دارد از جمله اختلافات مرزی و آبی و همچنین اهدافی مثل احیای امپراطوری عثمانی و افزایش جایگاه و نقش در منطقه خاورمیانه، پس از گذشت یک سال و نیم، با همه برنامه ریزی ها و توطئه های مشترک با آمریکا و رژیم صهیونیستی و برخی کشورهای مرتجع عرب، موفق به سقوط دولت بشار اسد و عبور مقاومت نشده است.
 
وی افزود: سرایت بحران سوریه به ترکیه و حضور علوی ها و معارضین کُرد در سوریه، رهبران سیاسی ترک ها را بر این واداشت که فرافکنی کرده و با حمله خمپاره ای که مشکوک به نظر می رسد و مظلوم نمایی، بحران را به شورای امنیت و ناتو بکشانند.
 
این کارشناس ارشد مسائل سیاسی بیان کرد: به زعم آنان، بر اساس اصل منشور ناتو، حمله به کشور عضو به منزله حمله به تمامی کشورهای عضو است؛ آنها می خواهند پای ناتو را به بحران سوریه کشانده تا مدل لیبی در سوریه تکرار شود.
 
صفرپور ادامه داد: چون با وتوی روسیه و چین، آمریکا نتوانست از طریق شورای امنیت ورود پیدا کند، با این بهانه وارد فاز نظامی با سوریه شد؛ قبلاً هم ترک ها همین اشتباه را در زمان ماموریت کوفی عنان انجام داده بودند، يعني با حمله هوایی که منجر به سقوط جنگ های آنان شد و طرح کوفی عنان را با شکست مواجه ساختند.
 
وی تصریح کرد: امروزه هم به نظر می رسد که با این حرکات نسنجیده و جنگ روانی می خواهند ماموریت اخضر ابراهیمی و گروه چهارجانبه با حضور ایران که درصدد حل و فصل بحران سوریه به صورت مسالمت آمیز (سوری- سوری) هستند، را بتوانند با شکست مواجه سازند.
 
این تحلیلگر مسائل بین المللی گفت: این در حالی است که کشورهای غربی به این نیز رسیدند که مناقشات سوریه راه حل نظامی ندارد و آن ها جایگزینی برای بشار اسد در گروه های معارضه نمی بینند.
 
صفرپور بیان کرد: اوباما سرگرم رقابت انتخابات خود است و در این میان کشوری که از این جریان متضرر می شود خود ترکیه است و با توجه به وضعیت سیاسی شکننده حاکم بر ترکیه احتمالا بعد از سوریه این بحران دامن این کشور را بگیرد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار