کد خبر:۲۱۱۹۹۰
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد خبرداد:

2 برابر شدن تعداد مسمومیت‌های دارویی در مشهد در سه ماهه دوم سال نسبت به سال گذشته

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: شایع ترین علت مسمومیت در کشور ناشی از مسمومیت‌های دارویی است که این تعداد در سه ماهه دوم سال جاری نسبت به سال گذشته در مشهد دو برابر شده است.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، محمد رضا صابری امروز در نشست خبری هفته پیشگیری از مسمومیت ها تصریح کرد: متاسفانه فرهنگ غلط نگهداری دارو در منزل رایج شده است که گاهی اوقات از داروی معمول سرماخوردگی نیز فراتر میرود و افراد با عدم مراجعه به پزشک و خوددرمانی، داروها را بیشتر از مقادیر درمانی که پزشک تجویز می کند، مصرف می کنند و یا اشتباها دارویی  را مصرف می کنند که این خود سبب ایجاد مسمومیت دارویی می شود.

 

وی افزود: مسمومیت ناشی از دارو در کودکان و افراد مسن نسبت به بقیه اقشار جامعه بیشتر است؛ چرا که افراد در دوران سالمندی و با کاهش بینایی، شنوایی و فراموشی و از طرفی تشابه ظاهری شکل دارو، عدم اطلاع از نام دارو، بی سوادی و یا کم سوادی و یا حتی ناخوانا بودن مقادیر مصرفی دارو مندرج روی جعبه دارویی دچار مسمومیت می شوند.

 

صابری در این زمینه افزود: از طرفی کودکان بویژه کودکان زیر پنج  سال پرخطرترین گروه سنی از نظر بروز مسمومیت به علت در دسترس بودن دارو در منازل هستند.

 

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد از مراجعه 10 هزار و 648 نفر به علت بروز مسمومیت در آنان به بیمارستان امام رضا مشهد در 10 سال اخیر خبرداد و گفت: از این رقم 4557 مورد مربوط به مسمومیت ناشی از دارو بود و در سه ماهه دوم سال جاری شاهد افزایش دو برابری تعداد مسمومین نسبت به سال گذشته بودیم.

 

وی با اشاره به فرا رسیدن فصل سرما و استفاده از وسایل گرمایشی دومین عامل مسمومیت را ناشی از استنشاق گاز مونو اکسید کربن دانست و گفت: با توجه به توسعه گاز رسانی در روستاها بخصوص روستاهای خراسان رضوی و عدم آشنایی آنان با فرهنگ استفاده صحیح از بخاری و نیز عدم رعایت نکات ایمنی در این خصوص تعداد موارد فوتی ناشی از گازگرفتگی در سال 89 که 49 مورد بوده است به 92 مورد در سال گذشته در سطح استان و در سطح کشور از 661 مورد  به 845 مورد  افزایش یافته است.

 

صابری نظارت بر غذاهای صنعتی، تعیین محل احداث کارخانه تولید مواد غذایی به دور از انواع آلاینده ها، نظارت نسبت به برچسب های غذایی و تست نمونه ای از محصو لات غذایی در آزمایشگاه و نیز ایجاد جدول ارزش غذایی را از جمله اقدامات عملیاتی واحد غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی برشمرد.

 

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطرنشان کرد: نکاتی در خصوص توصیه های پیشگیری از بروز مسمومیت ها در قالب پوستر و بروشور تهیه شده  تا جهت  اطلاع رسانی از طریق آموزش و پرورش، دفاتر بسیج، انجمن داروسازان و دیگر سازمان ها به  آحاد مختلف در سطح استان  انتشار یابد.

 

وی از حضور 16 هزار رابط سلامت در سطح استان خبر داد و گفت: این رابطین بازوی توانمند در عرصه  ارائه خدمات بهداشتی از جمله اطلاع رسانی در این راستا هستند.

 

 صابری در پایان خاطرنشان کرد:  افراد می توانند با شماره تلفن1490 مرکز اطلاع رسانی دارو ها و سموم و نیز مراجعه به سایت WWW.MUMS.AC.IR/DRUG/FA/DRUG_INFO اطلاع بیشتری کسب کنند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار