حجت الاسلام عباس رضوانی نسب در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در قم، چهار عید قربان و فطر و غدیر و جمعه را از اعیاد بزرگ مسلمانان دانست و گفت: قربانی کردن در ایام حج برای حجاج واجب و برای مردم عادی مستحب است و ازحکمت های این عمل می توان به تقرب هر چه بیشتر به خدای متعال نام برد.
حکمت های قربانی کردن حیوان، در روز عید قربان
مدیر کل امور طلاب حوزه علمیه قم در خصوص برخی دیگر از حکمت های قربانی کردن حجاج گفت: دلیل دیگر این عمل متجلی کردن ایثار در راه خداست که حضرت ابراهیم هم با گذشتن از جان، مال، آبرو و فرزند خود در این مسیر، از خود گذشتگی خود را نشان داد.
رضوانی نسب با اشاره به اینکه ذبح حیوان در عید قربان بیانگر این نکته است که انسان همواره باید برای کشتن بعد حیوانیت خود تلاش کند، افزود: ابابصیر از امام صادق(ع) علت قربانی کردن را سوال کرد و امام در پاسخ فرمودند که با ریختن قطره ای از خون قربانی بر روی زمین خدا گناهان انسان را می بخشد.
وی افزود: جلب رحمت الهی، کشتن طمع و آز، یاد خدا و دست گیری از فقرا و مستندان جامعه از دیگر اهداف عمل قربانی کردن است که این دست گیری با دیگر اهداف و حکمت های قربانی کردن منافاتی ندارد.
معاون آموزش بنیاد علمی فرهنگی شهید مطهری در پایان با بیان اینکه هم حجاج و هم مردم عادی باید با قربانی کردن به اطعام گرسنگان بپردازند، خاطرنشان کرد: کسانی که توفیق حضور در حج را از دست داده اند، می توانند با قربانی کردن از ثمرات و فیوضات این ایام بهره ببرند.