به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، حسن زاده امروز در همایش توجیهی - تخصصی «پدافند غیر عامل در زمینه دفاع سایبری» که با حضور مسئولان استان خراسان رضوی در دانشگاه آزاد مشهد برگزار شد، با بیان تاثیر اینترنت ملی در زمینه امنیت فضای مجازی در مقابله با حملات سایبری گفت: سازمان هایی که نیازمند استفاده همزمان اینترنت ملی و شبکه جهانی هستند، بهتر است با روش های فیزیکی یا به کمک راه های منطقی و نرم افزاری شبکه ها را از هم جدا کنند.
در ادامه همایش، کاهانی، مدیر فناوری اطلاعات دانشگاه فردوسی مشهد و رئیس آزمایشگاه تخصصی فناوری اطلاعات (آپا) به بررسی روند تهدیدهای امنیتی فضای سایبری پرداخت و تاکید کرد: با توجه به اینکه حجم داده های دیجیتال بسیار بالاست و همچنین روند حملات سایبری بشدت در حال افزایش است، باید بستری مناسب برای امنیت اطلاعات دیجیتال ایجاد شود.
وی با بیان اقدامات آپای استان خراسان رضوی خاطرنشان کرد که خراسان رضوی، اولین استانی است که در زمینه آموزش های استانی قدم گذاشته است.
بهرام زاده، مسئول دفتر فناوری اطلاعات استانداری خراسان رضوی در اهمیت حفظ اطلاعات دیجیتال، از ایجاد چار چوبی برای پروژه های این حوزه خبر داد و گفت: ممیزی و ارزیابی نرم افزاری پرتال ها و سامانه ها به گونه گردیده است که تنها سامانه هایی اجازه به کارگیری آن را دارند که از آزمایشگاه های تخصصی فناوری اطلاعات (آپا) مجوز لازم را اخذ کرده باشند.
در انتهای همایش، قنبری، جانشین پلیس فتای استان در تشریح نقش افراد در حفظ اطلاعات خود بیان داشت: تخلفات صورت گرفته در حوزه سایبری بیشتر ناشی از ناآگاهی در زمینه فضای مجازی و حملات سایبری است.
وی با ذکر این موضوع که پلیس فتا 150 عنوان جرم را مورد بررسی قرار می دهد، تاثیر فضای سایبر بر همه حوزه های فرهنگی، اخلاقی، اجتماعی و... را دلیل تعدد عناوین جرایم سایبری دانست.
کارشناسان بر این باورند که با آگاهی بخشی به مسئولان فناوری اطلاعات، سازمان ها و ادارات و به روز کردن اطلاعات آنها در زمینه تهاجمات و حملات سایبری، گامی مهم در زمینه حفظ و حراست اطلاعات دیجیتالی کشور برداشته خواهد شد.