یک پژوهشگر جنگ نرم گفت: اگر جنگی بین ایران و آمریکا راه بیفتد، آمریکا از ابرقدرتی پایین میآید.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از بندرعباس، احمد قدیری شب گذشته در جمع دانشجویان دانشگاه هرمزگان با موضوع جنگ نرم که به میزبانی بسیج دانشجویی این دانشگاه برگزار شد، گفت: اگر جنگی بین ایران و آمریکا راه بیفتد، آمریکا از ابرقدرتی پایین می آید.
وی در ادامه به علت روی آوردن دشمن به جنگ نرم اشاره کرد و بیان داشت: ورود غیرمستقیم دولت ها به جنگ، دست عاملان را پاک نگه می دارد و این باعث می شود وجهه آن دولت خراب نشود.
این پژوهشگر جنگ نرم کم هزینه بودن جنگ نرم نسبت به حملات نظامی و مواجهات مستقیم از دیگر دلایل مهم روی آوردن به جنگ نرم دانست.
قدیری افزود: در جنگ سخت، یک نیرو از دشمن می گیرید که یک امتیاز محسوب می شود، ولی در جنگ نرم یارکشی می کنید و علاوه بر اینکه نیرو از طرف مقابل می گیری، همان نیرو به شما اضافه می شود که این دو امتیاز به حساب می آید.
این تحلیل ر سیاسی بیان داشت: در انتقاداتی که از دولت آمریکا در حاشیه جنگ افغانستان بیان می شود، بحث بالا بودن هزینه های این جنگ مطرح می گردد.
وی در ادامه به باز کردن عملیات روانی رسانه ها در بیان اخبار و رویدادها پرداخت و با تاکید بر اینکه جنگ نرم مبتنی بر القاست نه اقناع، گفت: رسانه ها کاری می کنند که مخاطب خیال کند خودش به آن نتیجه ای که آن رسانه القا می کند، رسیده است.
قدیری با بیان اینکه در اخبار و رساندن پیام به مخاطب استفاده از عکس هایی که لحن عمل را می رسانند از ترفندهای این کار است، گفت: با عکس می توان عمل درستی را بد جلوه داد و یا شدت عملی را کم و زیاد کرد.
این پژوهشگر جنگ نرم با مهم شمردن نقش تیتر اخبار گفت: نه تنها اخبار مهم تیتر می شود، بلکه آنچه تیتر می شود مهم نیز جلوه می کند، بنابراین باید تمامی خبر را وارسی کرد تا پیام اصلی را گرفت؛ این در حالی است که متاسفانه بیشتر افراد به مطالعه تیترها می پردازند که این موضوع اهمیت تیترها را بیشتر می کند.
وی در پایان راه های مقابله با اخبار منفی برای درست تحلیل کردن را در شناخت هویت منبع، توجه به سابقه یک منبع، سندیت شناسی با مستند، عدم اکتفا به تیتر اخبار، رجوع به منبع مقابل، زدودن شبهات با یقینیات و توجه به پیامدهای مثبت و منفی اقدامات جایگزین را در بررسی اخبار و تحلیل ها دانست.