به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از شیراز، شورای شهر شیراز امروز در جلسه خود دلایل تاخیر در اجرای سد تنگ سرخ شیراز را مورد نقد و بررسی قرار داد.
محسن معین، عضو شورای اسلامی شهر شیراز در نطق پیش از دستور خود تصریح کرد: پس از گذشت بیش از 9 ماه از کلنگ زنی سد تنگ سرخ مدیرعامل سازمان آب منطقه ای فارس آب پاک این سد را روی دست همه ریخته و اعلام می کند اجرای این سد وظیفه سازمان آب نبوده و اگر شهرداری نیز نسبت به تملک اراضی اقدام نکند قرار داد پیمانکار فسخ کرده و کار تعطیل می شود.
وی افزود: باید به مدیرعامل آب منطقه ای اعلام کرد که آیا نمی دانید مسیر رودخانه و حرائم آنها تعلق همیشگی به دولت داشته و حفظ و نگهداری دائمی آن به عهده سازمان آب است.
این عضو شورای شهر شیراز با بیان اینکه در زمان کلنگ زنی اجرای سد تنگ سرخ تمام اراضی محدوده با حضور صادق عابدین استاندار و معاون وزیر نیرو در حضور مطبوعات و مردم به طور مجدد و بدون هیچ حاشیه یا برای انجام کار تحویل سازمان آب منطقه ای فارس شد خطاب به مدیرعامل آب منطقه ای فارس گفت: اگر در صورتی که اجرای این سد وظیفه شما نیست و نمی خواهید کار را انجام دهید و یا توانایی حفظ کارگاه خود را از جمله عده ای ناشناس فرضی ندارید چرا در افکار عمومی و در مصاحبه ای رسانه ای اعلا م می کنید.
معین با طرح این سوال که چرا اینگونه با روحیه و استدلال حقوقی سایر سدهای استان را در بیبان های دو و نزدیک اجرا می کنید تصریح کرد: از استاندار، مسئولان قضایی، انتظامی و شهردار درخواست داریم در محقق شدن آرزوی دیرینه مردم شیراز در احداث سد تنگ سرخ همانند گذشته همکاری کرده تا هیچ بهانه ای برای امثال شورای شهر، شهرداری و سازمان آب برای کارنکردن باقی نماند.
شهرداری به تعهد خود در اجرای سد تنگ سرخ عمل کرده است
رئیس شورای اسلامی شهر شیراز نیز در سخنانی تاکید کرد: برای اجرای سد تنگ سرخ شهرداری به تعهد خود عمل کرده است.علی زحمتکش افزود: اعتباری به مبلغ 200 میلیارد ریال توسط شهرداری شیراز آماده و در اختیار قرار گرفته است و حق نیست تمام کاسه کوزه ها را سر شهرداری بشکنند.
زحمتکش با بیان اینکه شهرداری با همت تمام آماده اجرای سد تنگ سرخ است ادامه داد: از مسئولان ارشد استان درخواست داریم با تعامل و همدلی مشکلات را رفع کنند تا این طرح نیز در اولین فرصت عملیاتی شود.
نوسازی بناهای بافت فرسوده سریعتر عملیاتی شود
عضو شورای شهر شیراز گفت: سیاستگذاری و اقدامات شورای شهر باید به گونهای باشد که بناهای موجود در بافت فرسوده شیراز هر چه زودتر نوسازی شوند.
احمدرضا نقیبزاده نیز امروز در جلسه علنی شورای شهر شیراز بیان کرد: زلزلههایی که اخیرا شیراز را لرزاند تهدیدی جدی برای بافت فرسوده محسوب میشود و یکی از راهحلهای برونرفت از این شرایط تهدید، موضوع نوسازی است.
وی ادامه داد: مطابق مصوبه شورای شهر باید شرایطی ایجاد شود که مالکان خوشان مراجعه کنند و متقاضی تجدید بنا شوند و سیاست شورا باید به افزایش سرعت این روند کمک کند چرا که این اقدام از سوی شورای شکل گرفته اما مالکان بناها در مراجعه به شهرداری با رفتار و گفتاری متناقص مواجه میشوند.
عضو شورای شهر شیراز تصریح کرد: متاسفانه رفتار متناقص شهرداری در برابر مالکان بنا باعث انصراف آنها از نوسازی میشود و این مشکل در شهرداری منطقه سه بارزتر است.
نقیبزاده خاطرنشان کرد: به هر حال مصوبه شورای شهر پیرامون این موضوع باید به عنوان وحدت رویه مورد توجه قرار داشته باشد.
در ادامه پاکفطرت شهردار شیراز نیز با اشاره به طرح اعمال 50 درصد تخفیف عوارض بافت فرسوده اظهار کرد: برخلاف نظر اعضای شورا، بافت فرسوده شیراز یکهزار و 700 هکتار نیست بلکه در پهنهای به وسعت 3 هزار هکتار گسترده شده است و اگر قرار باشد تخفیفی برای عوارض بناهای این منطقه در نظر گرفته شود باید همه مجموعه را در برگیرد و منحصر به نقطهای خاص نباشد.
وی ضمن تاکید بر بررسی و کارشناسی دقیق پیرامون نوع پرداخت عوارض مالکان بافت فرسوده، گفت: تخفیف عوارض باید برای نقاط محروم بافت فرسوده در نظر گرفته شود البته نه 50 درصد بلکه 30 درصد تخفیف کفایت میکند.
شهردار شیراز اضافه کرد: نقاط برخوردار بافت نیز باید از تخفیف کمتری بهرهمند شوند تا در این زمینه عدالت رعایت شود.
گفتنی است: طرح اعمال 50 درصد تخفیف عوارض بافت فرسوده در خصوص یک طبقه تشویقی پس از بحث و تبادل نظر بیم اعضای شورا برای بررسی مجدد به کمیسیون معماری و شهرسازی بازگشت.
همچنین طرح اخذ عوارض حق مشرفیت املاک مسکونی بیش از چهار واحد مسکونی و املاک تجاری بیش از سه واحد و طرح پیشنهادی پیرامون نحوه نورپردازی شهری پس از بررسی در صحن علنی، مجدد به کمیسیونهای مربوط بازگردانده شد.
راه اندازی نخستین کارخانه تفکیک بازیافت زباله در مقصد
شهردار شیراز گفت: نخستین کارخانه تفکیک بازیافت از مقصد طی یک ماه آینده در برمشور شیراز راهاندازی میشود.
علیرضا پاک فطرت امروز در جلسه علنی شورای شهر شیراز تصریح کرد: نخستین کارخانه تفکیک بازیافت از مقصد با ظرفیت 250 تن در یک شیفت و 500 تن در دو شیفت در شیراز آغاز به کار میکند.
وی بیان کرد: شیراز پس از تهران ، دومین شهر کشور است که به این کارخانه و این سیستم بازیافت مجهز میشود.
شهردار شیراز با بیان اینکه در شیراز روزنامه بیش از هزار تن زباله تولید می شود خاطرنشان کرد: این کارخانه با اعتباری از یک میلیارد و 600 میلیون تومان راه اندازی خواهد شد.