به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، پیرو درج خبری با عنوان «زندگی در انباری خوابگاه دانشجویی امکان پذیر است!» دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری جوابیه ای صادر کرد که بدین شرح است:
به استحضار میرساند که تجمیع واحدهای دانشگاهی به عنوان یک دغدغه اساسی مدیران دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری در طی مدیریت قبلی و اخیر دانشگاه مطرح بوده؛ بنابراین به منظور اجرای تجمیع واحدها، در سال 1390 سازمان مرکزی دانشگاه از ساختمانی مستقر در خیابان طبرستان ساری و در سال 1391 پیرو مصوبه هیئت رئیسه و شورای دانشگاه دانشکده منابع طبیعی به مکان استقرار کلیه واحدهای دانشگاهی واقع در کیلومتر 9 جاده فرح آباد انتقال یافتند و در گامهای بعدی مرکز رشد و فناوری دانشگاه و مزارع آموزشی نیز به این مجموع انتقال خواهد یافت.
از طرفی دیگر مستحضرید که بخش عمدهای از هزینههای دانشگاهها و موسسات آموزش عالی و حتی سایرموسسات اجرایی از طریق درآمدهای اختصاصی آن واحد صورت میپذیرد.
در این راستا به منظور خلق فرصت جدید پیرو مصوبه شورای دانشگاه و متعاقب آن موافقت دفتر گسترش وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در مورخ 18/6/91 با استناد به وجود زیرساختهای مناسب نظیر فضای کالبدی مناسب، منابع انسانی کارآمد اعم از اعضای هیئت علمی و کارکنان مجرب، تجهیزات کارگاهی و آزمایشگاهی مورد نیاز و همچنین توان اجرایی و مدیریتی این دانشگاه با ایجاد پردیس بینالمللی این دانشگاه موافقت قطعی به عمل آمده است که پذیرش دانشجو در این پردیس به صورت ترکیبی از آزمون کتبی و مصاحبه تحت نظارت سازمان سنجش آموزش کشورانجام خواهد پذیرفت.
علاوه بر پرورش نیروی کارآمد متخصص، جلوگیری از خروج ارز و فرار مغزها با افزایش ظرفیت اشتغال به تحصیل و جذب دانشجویان متقاضی، کاهش دغدغههای علاقهمندان به تحصیل و خلق فرصت افزایش درآمدزایی خواهد شد.
نکته دوم در خصوص تغییر کاربری فضای خوابگاهی برادران دانشگاه به مکان استقرار دانشکده به عرض میرساند که در طی سالهای اخیر افزایش نسبت به دانشجویان دختر به پسر چشمگیر بوده، همچنین با پیگیریهای مجدانه مسئولان دانشگاه در مهر ماه 1390 دو باب خوابگاه با ظرفیت 260 نفر (یک واحد برای خواهران و یک واحد برای برادران) احداث و افتتاح شد؛ به طوری در 20 درصد ظرفیت خوابگاه پسران در سال 1390 خالی مانده بود.
با این توضیح و کاهش مجدد نسبت دانشجویان پسر در ورودیهای سال 1391، ضمن اینکه هیچ مشکلی برای اسکان خواهران دانشجو وجود نداشت، با افزایش تعداد دانشجویان در اتاقهای چهار نفره به پنج نفر کلیه دانشجویان پسر نیز ساماندهی شدند در مجموع اقدامات فوق کاهش هزینههای جاری سالانه تا بیش از 2 میلیارد تومان را دربرداشته که این امر میتواند در سال مقاومت اقتصادی راهگشای مهمی در مدیریت دانشگاه باشد.
لازم به ذکر است، که استقرار در مکان فعلی این دانشکده موقتی بوده و مکان اصلی استقرار دانشکده منابع طبیعی در حال ساخت بوده که بیش از 50 درصد پیشرفت فیزیکی آن نیز حاصل شده است که بلافاصله پس از اتمام ساخت مجموعه مذکور در آتیه انتقال دانشکده به سایت اصلی آن صورت میپذیرد.
در خصوص عنوان این نکته که انتقال دانشکده منابع طبیعی خودسر و در یک فضای امنیتی یک طرفه و بدون اخذ مشورت صورت گرفته است به عرض میرساند که بحث انتقال دانشکده در یک جلسه هماندیشی با اعضای هیئت علمی دانشکده در دهه اول شهریور و در نوزدهمین و بیست و پنجمین جلسات هیئت رئیسه دانشگاه و در چهارمین جلسه شورای دانشگاه مصوب گردیده است. از طرفی دیگر حضور مستمر اعضای هیئت رئیسه دانشگاه، تکریم ارباب رجوع و باز بودن درب اتاق مدیران دانشگاه بر روی اساتید، کارکنان و دانشجویان از ویژگیهای متمایز مدیریت اخیر است.
موضوع غضب بر اساتید دانشگاه مطرح شده که در مورد بازنشستگی دو نفر از استادیاران دانشگاه است که با استناد بر ماده 36 آییننامه استخدامی اعضای هیئت علمی دانشگاه مکلف است به بازنشستگی استادیاران بالای 30 سال سابقه خود اقدام کنند و در این راستا دانشگاه ضمن تقدیر از این همکار علمی که هر کدامشان بیش از 30 سال به خدمت علمی اشتغال داشتهاند، اقدام قانونی در خصوص این عزیزان را حتی قبل از طرح بحث انتقال دانشکده منابع طبیعی انجام داده است.
در خصوص درج مطالبی مبنی بر کمبود و فقدان امکانات کمک آموزشی پیرو انتقال دانشکده به استحضار میرساند دانشگاه با پیگیری مجدانه با احداث 12 کلاس مجهز به تجهیزات کمک آموزشی با ظرفیت مناسب بویژه برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی و ایجاد سایت رایانه مطلوب برای دورههای کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا و احداث آزمایشگاههای سنگین و بزرگ من جمله آزمایشگاههای فناوری برش، حفاظت و خمیر چوپ در دانشگاه احداث و مورد بهرهبرداری قرار گرفته شد.
خوشبختانه در نیمسال آموزشی اول حدود 10 درصد کلاسهای آموزشی خالی مانده و از دو کلاس درس 60 نفره هم هیچ استفادهای به عمل نیامده است.
در پایان به استحضار میرساند دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری اصل را برابری و برادری و سالم سازی فضای رقابتهای علمی و پژوهشی گذاشته و تلاش مینماید که در راستای منویات مقام معظم رهبری و پیشرفت و تعالی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران را تا رسیدن به قلعههای رفیع علمی دنبال کند.