کد خبر:۲۱۵۹۰۶
بار بگشایید اینجا کربلاست؛
سخنی که اباعبدالله در لحظه ورود به کربلا گفت ...
امام در لحظه ورود به کربلا پرسیدن نام زمین و همین که شنید نام آن کربلاست، فرمود اللهم انی اعوذ بک من الکرب و البلاء سپس فرمود: ...
گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛
و عاشورا را چگونه باید دید؟
از کدام زاویه به این زمین و زمان باید نگرست؟
اگر حسین، مصباح است یعنی در تیرگیهای وحشت بار و تاریکیهای نفسگیر، تکیهگاه روشن و شفاف و اگر سفینه است یعنی در موجخیز حادثهها و خیزابهای هولناک، کشتی نجات؛ پس چرا عاشورای او را از منظر روشنگری و راهگشایی و به ساحلرسانی نبینیم؟
برخورد برشی با کربلا و عاشورا و تنها طرح برخی قطعات این رویداد عظیم – آن هم عمدتا از منظر سوک و مرثیه – باعث غفلت از دیگر ابعاد و اضلاع آن شده است.
اما باید دانست که اشک مقصد نیست، مقدمه گرهخوردگی عاطفی و قلبی ما با کربلا و عاشورا برای تبدیل آن به اسوه و سرمشق در زندگیاست؛ چرا که اباعبدالله الحسین (ع) خود در کربلا فرمود: لکم فی اسوه.
خداوند چشمهای ما را بصیرت زینبی عنایت کند تا کربلا را زیبا و عمیق و روشن در قاب قلبمان بیاییم و درمتن زندگیمان جستوجو کنیم.
امروز دوم محرم و کاروان در کربلاست:
ورود به کربلا: دوم محرم سال 61 هجری معادل 12 مهر ماه 59 شمسی
نخستین حادثه: اسب امام از ورود به کربلا پرهیز کرد (همانگونه که شتر پیامبر در حدیبیه چنین بود) نوشتهاند امام هفت اسب عوض کرد و وارد کربلا شد.
تعداد همراهان لحظهی ورود: 500 سوار (یاران واهل بیت) و صد نفر پیاده. امام همین که شنیدند این سرزمین کربلاست (باتوجه به سرانجام قافله در کربلا که در راه شنیده بودند) بسیاری بازگشتند.
اقدام امام در ورود به کربلا: پرسیدن نام زمین و همین که شنید نام آن کربلاست، فرمود اللهم انی اعوذ بک من الکرب و البلاء سپس فرمود: فرود آیید، اینجا بارانداز و قتلگاه و مدفن ماست و جدم رسول خدا همین را به من خبر داد.
ویژگیهای جغرافیایی کربلا: خاک نسبتا نرم، پستی وبلندیها و گودالهای متعدد، خارزار، دارای تپهماهورها و ارتفاعات اندک، نزدیک به رودخانه فرات و نخلستانهای تنک.
موقعیت جغرافیایی کربلا:در غرب رودخانه فرات، مجاور قبرستان که مسیحیها (نواویس) شمال شرقی ایران جنوب غربی حجاز، مجاور صحرا، حدود 60 مایلی جنوب بغداد، دجله در سمت چپ و فرات در سمت راست.
موقعیت اقتصادی: فاقد ارزش ممتاز اقتصادی.
موقعیت اجتماعی و سیاسی: زمینی ناشناخته و فاقد جمعیت که در چند کیلومتری آن بیاسد زندگی میکردند.
موقعیت تاریخی: نزدیک به سرزمین مشهور نینوا (پنج فرسنگیکربلا)، قتلگاه پیامبرزادگان، سرزمین نینوا در شرق کربلاست، نینوا امروزه منطقه مشهور به طویریج است.
وضع آب و هوا: داغ، خشک، کمباران، آفتابی و صاف.
نامهای دیگر کربلا: نینوا، عمورا، عقر، نواویس، غاضریه، ذوحسم، ماریه، طف، شاطیالفرات، حائر (حیر).
فاصله با آب: حدود 500-600 متر نزدیک یکی از شعبههای فرات به نام علقمه، زمین کربلا، معمولا با حفر زمین وکندن چاه به راحتی به آب میرسید.
پوشش گیاهی: نخلستان، گیاهان خودرو مانند حنظل، خارزار و علفهای هرز.
تعداد یاران در میانه روز: آمار گوناگون نوشتهآند: 50 مرد (همراهان)، 20 مرد مسلح و 19 نفر وی افزود: هل بیت. 45 سواره، 100 نفر پیاده.
گفت وگوی آغازین امام با یاران: اشاره به سرزمین کربلا، اشاره به شهادت، طرح فاجعه قتل پیامبرزادگان در کربلا و دستور برپایی خیمهها (امام به ابوالفضل العباس دستور برپایی خیمهها را داد.
اقدام شگفت: اما در هنگام ورود به کربلا، زمین و نواحی نینوا و غاضریه را به شصت هزار درهم خریداری کرد و مجددا به آنان (فروشندگان بنیاسد) صدقه داد و شرط آنکه زارئان را به مزار اباعبدالله راهنمایی کنندو از آنها سه روز پذیرایی کنند.
امام صادق (ع) چهار میل در چهار میل را خاک کربلا میداند و آن را بر فرزندان و دوستانش حلال و بر دشمنان حرام میخواند.
وضعیت نظامی: تدارکاتی و روحی یاران امام: امکانات نظامی حدود 45 اسب، تعدادی شتر، سلاحها شامل تیر، شمشیر،نیزه، سپر، کمان، خنجر، زره، کلاهخود و دیگر سلاحهای متداول و از نظر روحی مومن، مجاهد، شجاع و استوار، بصیر در دین، قاری قرآن، ذاکر، محب اهل بیت و شیفته شهادت.
وضعیت دشمن: با حدود هزار نفر نیروی مسلح به فرماندهی حرین یزید ریاحی و یک نفر مأمور و ویژه عبیدالله به نام مالک بن نسربدی که مراقب و نظرات بر رفتار حربن یزید را به عهده داشت. این شخص در بدو ورود به کربلا از طرف کوفه آمده بود.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
خيلي عالي بود
پاسخ