به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از یزد، قاسمی شب گذشته در مراسمی که با حضور آیت الله ناصری امام جمعه یزد به منظور تجلیل از نخبگان بسیج دانشجویی استان یزد برگزار شد، با اشاره به اقتصاد جمهوری اسلامی در شرایط کنونی گفت: در اقتصاد ما تقاضا زیاد است و از طرفی نیز منابع محدود می باشد که با تحریم هایی که صورت گرفت این منابع محدودتر شد که شاید در این راه علم اقتصاد دیگر زیاد جواب ندهد، بلکه همانطور که مقام معظم رهبری بیان کردند نیاز به اقتصاد مقاومتی است.
وی بیان کرد: ما الان در مرحله تحریم هوشمند قرار داریم که در این زمان نفت و بانک مرکزی ما تحریم هوشمند هستند و با توجه به بررسی هایی که شده پیش بینی شده که در سال جدید 15 میلیارد بودجه ای که حاصل از درآمد است، کاهش یابد؛ اما با مدیریت هایی که تاکنون شده در صورتی که این روند مدیریتی ادامه یابد حتما آنها را جبران خواهیم کرد و هیچ اثری بر ما نخواهد داشت.
این کارشناس مسائل اقتصادی تصریح کرد: ما به مدت یک سال و نیم است که تحریم هوشمند هستیم؛ به نحوی که این تحریم ها آنقدر دقیق است که در ابتدا به مردم آسیب نمی رساند؛ اما در ادامه باعث نارضایتی افراد جامعه شده و مردم را به کف خیابان ها خواهد کشاند و فلج کننده است؛ اما ما باز این را همچون تحریم های گذشته به فضل الهی و مدیریت پشت سر خواهیم گذاشت.
قاسمی خاطرنشان کرد: ما تحریم های متعددی را از جانب غرب به صورت یک طرفه تجربه کرده ایم که اولین مورد آن تحریم شخصیت ها بوده است که 144 نفر از شخصیت های کشور ما تا به امروز در دو جنبه انسداد دارایی و سفر خارجی تحریم شده اند و سعی دارند که به مردم القا کنند که مسبب این فشارها این افراد هستند و به هر نحوی سعی دارند انفکاک مسئولان و مردم به وجود بیاید.
وی ادامه داد: تحریم بعدی اخلال در دیپلماسی کشور جمهوری اسلامی بود؛ به صورتی که ایران نتواند در مجامع بین المللی سخنی بگوید که از جمله کارهای آنها تحریم سوخت هواپیماهای ما بود که در این راستا نیز در اقداماتی متقابل در فضای هوایی خود، این تحریم آنها را در عمل بی اثر کردیم و با وجود آنکه این تحریم هنوز برداشته نشده؛ اما هیچ کشوری نیست که به ما سوخت هواپیما به قیمت جهانی آن نفروشد.
کارشناس مسائل اقتصادی افزود: در مرحله بعد نیز آنها با درماندگی به تحریم کشتی های ما پرداختند که باز با عمل مقابله ای با آن ناوگان خود را افزایش دادیم و تا کنون هفت کشتی وارد کردیم و تا عید نیز13 مورد دیگر نیز وارد خواهیم کرد و همچنین در این راستا نیز 82 شرکت نیابتی زدیم که این نیز تبدیل به فرصت شد.
قاسمی بیان کرد: ما باید از موضع قدرت در معادلات منطقه ای وارد شویم و نه از موضع ضعف، بلکه مقابله به مثل کنیم تا پیروز میدان شویم.
وی خاطرنشان کرد: آنها باز به این تحریم ها ادامه دادند و برای فلج شدن ایران نفت و بانک مرکزی ایران را نیز تحریم کردند؛ ولی باز با درایت کامل از این مرحله نیز عبور کردیم تا جایی که الان نفت خود را با قیمت جهانی می فروشیم و علی رغم اینکه برخی شبهه افکنی می کنند که نفت خود را به چین و برخی کشورها ارزان می فروشیم، این طور نیست و ما فقط به یک شرکت داخلی به نام نیکو این نفت را ارزان تر می فروشیم و در بقیه موارد به هیچ عنوانی ما ارزانتر از قیمت جهانی نمی فروشیم.
این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: این آخرین قسمت از تحریم ها بود که آمریکایی ها با آن همراه شدند؛ اما باز اتحادیه اروپا می خواست که تحریم های جدیدی را یکجانبه اعمال کند و با توجه به اینکه این تحریم ها باید با تصمیم اجماعی باشد و چهارکشور در این میان این تحریم ها را امضا نکردند هنوز اعمال نشده است و تصویب نشد.
قاسمی افزود: ما تحریم های قبلی را به فرصت تبدیل کرده ایم و این برای همگان ثابت شده است؛ بنابراین در ادامه نیز این صورت خواهد پذیرفت و با توجه به اینکه ذهن ایرانی ها پس از فشار فعال می شود که یک نمونه آن در نفت است؛ با این وجود ما هر تحریمی را می توانیم به فرصت برای خود تبدیل کنیم.
وی گفت: ما در ادامه این تحریم ها باید برای مدیریت آن از بیانات مقام معظم رهبری مبنی بر اقتصاد مقاومتی توجه کنیم و شاید دیگر نتوانیم از علم اقتصاد کمک بگیریم که اولین بیانات ایشان در خصوص ارز بود که با مدیریت آن و اقدام های صورت گرفته عمل های بسیار مناسبی صورت گرفت.
کارشناس مسائل اقتصادی افزود: در اولویت بعدی مقام معظم رهبری بر کالاهای لوکس و دسته بندی آن اشاره کردند که این بار نیز با مدیریت آن توسط دولت و عدم تخصیص ارز به برخی از کالاها بخشی از این کاهش درآمد جبران شد که این کار زودتر باید انجام می شد.
قاسمی ادامه داد: بهترین فایده اقتصاد مقاومتی تشخیص حوزه های فشار بوده است که اگر مردم حمایت کنند ما اقتصاد مقاومتی را بهتر انجام خواهیم داد و تحریم ها را به فرصت تبدیل خواهیم کرد.
وی در پایان گفت: این بخش از اقتصاد مقاومتی که انجام شد مربوط به بخش اول آن بود و در ادامه نیز باید با توجه به بخش های دیگر آن مانند دانش بنیان بودن این مدیریت را به بهترین نحو انجام دهیم.