به گزارش خبرنگار « خبرگزاری دانشجو» از یاسوج، عشق حسین(ع) مرز و جغرافیا، فقیر و غنی، دورافتاده و نزدیک، برخوردار و غیر برخوردار نمی شناسد؛ دنبال دل های پاکی است که در اقصا نقاط کره خاکی به عشق حقانیت می تپند.
کهگیلویه و بویراحمد به عنوان استانی که می توان آن را به خاطر حضور امام زادگان بسیار و همچنین مرقد بی بی حکیمه خاتون(س) خواهر امام رضا(ع)، چهارمین حرم اهل بیت(ع) نام گذاری کرد، قریب به اتفاق مردم آن (بیش از 99 درصد ) را شیعیان دوازده امامی و عاشقان خاندان عصمت و طهارت تشکیل می دهند.
عشق به اهل بیت در هر کوی و برزن از این خاک به گوش جان شنیده می شود و مردم دورافتاده ترین و محروم ترین روستاهای این استان نیز قلبشان به عشق اهل بیت به تپش می افتد.
روستایی در این استان واقع است که اکثریت مردم آن به کربلای معلا و عتبات عالیات مشرف شده اند و کمتر کسی را در این روستا مشاهده می کنید که به زیارت امامشان نرفته باشند؛ کوچک یا بزرگ، پیر یا جوان، زن یا مرد، هیچ فرقی نمی کند.
روستای «کوخدان» از توابع شهرستان دنا، در دامنه های قله های سر به فلک کشیده دنای همیشه سفید و در میان باغ های انگور و سیب و گردو واقع است که مردم آن به کشاورزی، باغداری و دامداری مشغولند.
به گفته اهالی این روستا در حدود صد و بیست سال پیش 6 نفر از بزرگان روستا با پای پیاده از کوخدان به زیارت اباعبدالله مشرف شدند و این فتح بابی شد که از آن به بعد اهالی روستا این سفر را جزئی از فرهنگ روستای خود به حساب آورده و با خود به همراه داشته اند تا پیشوند نام هایشان واپه زیبای کربلایی باشد.
روستای کربلایی ها در 35 کیلومتری یاسوج قرار دارد که جمعیتی در حدود 600 نفر دارد و مردمانش در خاطرات شیرینشان سفر کربلا ثبت شده و سودای تشرف دو و یا چند باره را در سر می پروارنند.
چهار نفر از مدیران کاروان های زیارتی از اهالی روستای کربلایی ها هستند.
کوخدان در دوران دفاع مقدس نیز به عشق سید و سالار شهیدان دوازده شهید را تقدیم اسلام کرد.