به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از رشت، در بیانیه بسیج دانشجویی دانشگاههای استان گیلان با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص دانشگاه بودن صدا و سیما که فرموده است: «آنچه در این دانشگاه باید تدریس شود عبارت است از پیام ها، پایه ها، مفاهیم، و درس های اسلام انقلابی و اسلام واقعی. این، آن چیزی است که در صدا و سیما ایده آل است.»، آمده است: عزت الله ضرغامی بلافاصله پس از تمدید حکمش از سوی «رهبر معظم انقلاب» شعف درونی خود را از تمدید حکم ریاستش با گفتن جمله «ما را بیرحمانه نقد کنید» عیان ساخت و انتظار این بود مدیران این رسانه در استان ها هم همین گونه درهای رسانه خود را بسوی انتقادهای دلسوزان نظام بگشایند که متاسفانه صدا و سیمای گیلان بر خلاف انتظار، با ایجاد فضایی بسته و بایکوت کامل نقدها، راه را برای هرگونه اصلاح این رسانه محلی بسته است .
این بیانیه می افزاید: انتظار ما این بود بعد صدور اولین بیانیه پنج تشکل دانشجویی، مدیر کل صدا و سیمای گیلان ضمن استقبال از انتقادات دانشجویان نسبت به پاسخگویی و رفع نواقص موجود اهتمام می ورزیدند.
در این بیانیه خطاب به نصر پور، مدیرکل صدا و سیمای گیلان آمده است: آقای مدیرکل! اکنون که قریب به پنج سال از مدیریت شما بر مسند مدیرکلی صدا و سیما می گذرد، آیا وقت آن نرسیده برای یکبار هم که شده عملکرد خود را مرور کنید؟ خوابآلودگی چشمان غفلتزده صدا و سیمای گیلان، فضای بکری را برای شبکه های ماهواره ای مهیا کرده است تا بتوانند در فقدان برنامه های اصیل و فاخر صدا و سیما در عرصه رسانه ها یکه تازی کنند، به راستی درصد رو به تزاید استفاده کنندگان ماهواره در استان گیلان، دلیلی بر ضعف عملکرد صدا و سیمای گیلان نیست؟ برای تنویر ذهن جنابعالی و بیان برخی از ضعف ها و نواقص موجود به موارد ذیل به شکل موردی و مصداقی اشاره می شود.
الف) محافظه کاری مدیریتی و عقب افتادن از سواد و تکنیک های روز رسانه؛
آنچه از رسانه شما پخش می شود با آنچه شما در حضور پررنگ خود در مجامع خصوصی و عمومی اذعان دارید تفاوتی فاحش دارد، شما از یکسو مدعی دفاع از انقلاب و ارزش های نظامید؛ اما از طرفی با دعوت از یک چهره تکنوکرات و رد صلاحیت شده و حامی جریان انحرافی الگویی منحرف را به جوانان این مرزو بوم معرفی می کنید! آیا چهره ای که شما از استاندار اسبق گیلان ترسیم کردید با واقعیت موجود منطبق است؟
ما حاضریم در مجالی مناسب با دلیل و ارایه سند، ثابت کنیم که دوران مدیریت قهرمانی یکی از ضعیف ترین دوران های مدیریتی پس از انقلاب بود.
در بخش دیگری از این بیانیه آمده است: ما از شما انتظار نداریم که در چالش های موجود سیاسی استان، از نیروهای ارزشی و انقلابی حمایت کنید که اساسا صدا و سیمای گیلان را فاقد این ظرفیت و جایگاه میدانیم. بلکه حداقل انتظار ما این است که در چنین شرایطی همچون گذشته بی طرف و خنثی عمل کنید.
این بیانیه می افزاید: صدا و سیمای گیلان به جای اینکه پیگیر مطالبات مردم باشد، رویکردی را دنبال می کند که گویا مخاطبینش، تعدادی از مسئولان استان هستند و برنامه های این شبکه را به سمتی سوق می دهید که رضایت خاطر مسئولان را فراهم کنید.
به راستی چرا شبکه باران به اندازه یک روزنامه کوچک محلی در استان تاثیر گذار نیست؟! چرا امروزه مدیران استان از صدا و سیمای گیلان حساب نمی برند و نسبت به رسانه که در واقع باید صدای مردم باشد پاسخگو نیستند؟ تاثیر دست های نفوذ و صاحبان قدرت، در اکثر برنامه های صدا و سیمای گیلان مشهود است!
ب) سهم حقیر روستاییان از رسانه و تحقیر گویش و فرهنگ روستایی؛
بیش از 55 درصد از جمعیت گیلان در روستا زندگی می کنند، این جمعیت عظیم با همه توانمندی های فرهنگی از چشم صدا و سیمای گیلان دور مانده، تحقیر روستا و روستاییان و بی اعتنایی به ظرفیت های عظیم رسانه ای آنها در اکثر برنامه های صدا و سیمای گیلان مشهود است.
وقتی شبکه باران به روستا و روستایی هم می پردازد غالبا همراه با تحقیر، توهین و صرفا جهت تفنن و سرگرمی شهرنشینان است!
ج) حجم گسترده سریالهای خارجی و ترویج خشونت و زندگی مجردی؛
نمایش صحنه های خشونت سرسام آور و آدم کشی، قتل و جنایت، دزدی و آدم ربایی از جمله کارکردهای فیلم ها و سریالهای خارجی است که شبکه باران مرتب از شبکه تلویزیونی خود پخش می کند! آیا می دانید این صحنه های خشونت بار چه تاثیری بر روح و روان جامعه باقی خواهد گذاشت؟ آیا نمی توان رشد قابل توجه خشونت های خیابانی، جرم و جنایت و سرقت های مسلحانه، طی چند ساله اخیر در گیلان را مرتبط با پخش این گونه فیلم ها و سریالها دانست؟
صهیونیسم بینالملل با ترویج خرافات و افسانه های دروغ از طریق این فیلم، به نوعی به جهانی سازی اسطورهای دست زده و قصد آن دارد تا باورهای خرافی خود در زمینه «شیطان»، «پایان دنیا»، «ظهور منجی یهود»، « سفر به سرزمین موعود»، «تشکیل امپراطوری جهانی» و «اسطوره های بنیانگذار سیاست اسرائیل» را به سایر اقوام و ادیان و ملل نیز تسری دهد.
د) عدم استفاده از ظرفیت رسانه برای ترویج و تعمیق اندیشه و گفتمان انقلاب اسلامی؛
تقلید از شبکه های ماهواره ای، فانتزی شدن ادبیات رسانه ای، حجم عظیم برنامه های ورزش حرفه ای، ساخت برنامه های خنثی و کم ارزش مناسبتی و بی اعتنایی به ظرفیت های عظیم فرهنگی استان نمونه هایی است که به عنوان نقاط ضعف صدا و سیمای گیلان می توان مطرح کرد. ظرفیت صدا و سیمای گیلان با بی انگیزگی کامل هرز می رود و در اغلب ساعات شبانه روز برنامه های کسل کننده و کم رمق را با هزینه های بالا ارائه می کند.
این بیانیه تصریح کرده است: آنچه از صدا و سیمای گیلان انتظار می رود تنها گماشتن یکی دو مدیر به ظاهر ارزشی نیست! بلکه ارائه برنامه های ارزشمندی است که باید در راستای تقویت دین و اخلاق و امید جامعه گام بردارد.
جناب آقای مدیرکل! لازم نیست برای نشان دادن حساسیت ها و اثبات التزام به رهنمودهای رهبر عظیم الشأن، دائما در جلسات مختلف سخن بگویید، بلکه باید برای رفع و رجوع نواقص و کم کردن فاصله صدا و سیمای گیلان با طراز انقلاب اسلامی، برنامه ریزی درست کرد و به دنبال آن به درستی اجرا کرد، این عریضه چند کلمه خودمانی بود تا نظر فرزندانتان برای هرچه بهتر شدن اوضاع صدا و سیمای مرکز گیلان به شما منتقل شود.
در پایان از صمیم قلب برای شما آرزوی توفیق داریم و دعا می کنیم در این مدت کوتاه باقی مانده از عمر مدیریتی خود در استان گیلان بیش از گذشته به اصلاح امور سازمان مربوطه بپردازید.
لازم به ذکر است، این بیانیه هفته گذشته بصورت خصوصی برای دفتر نصرپور ارسال و در آنجا اشاره شد که در صورت عدم توجه و نداشتن پاسخ، این متن در جراید و خبرگزاریها منتشر می گردد.