صبا فخریه در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در رشت، با بیان اینکه هپاتیت B و C عامل 80 درصد سرطان کبد هستند، گفت: سرطان کبد جزو سرطانهای شایع و علت مرگ ناشی از سرطان در بیماران است.
وی با بیان اینکه مبتلایان به هپاتیت C شانس بیماری سیروز و سرطان کبد در آنها بالاتر است، گفت: مبتلایان به هپاتیت نوع C بیشترین بیمارانی هستند که در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان مصرف توکسینها در غذاها، بیماری های متابولیک و غیره را در ابتلا به سرطان کبد تاثیرگذار برشمرد و گفت: مبتلایان به هپاتیت B نیز از گروههای هستند که در معرض ابتلا به سرطان قرار دارند.
فخریه تصریح کرد: بدترین و بزرگترین ایراد بیماری سیروز و سرطان کبد این است که تا مدت زیادی بدون علامت هستند و این امر تشخیص بیماری را به تاخیر میاندازد و مانع از هرگونه اقدام سریع درمانی میشود.
وی آگاهی از عوامل بروز سرطان را یکی از ضروریات جامعه بیان کرد و افزود: در خصوص عوامل ابتلا به این سرطان باید در جامعه بخوبی اطلاعرسانی شود.
فوق تخصص بیماری های گوارش و کبد استان گیلان مهمترین علائم سرطان کبد را درد ناحیه راست فوقانی شکم، بیاشتهایی و تب بیان کرد.
فخریه با بیان اینکه در دنیا سه منطقه از نظر شیوع ابتلا به این بیماری وجود دارد، گفت: چین و آفریقا از کشورهایی هستند که شیوع این بیماری در آنها بسیار بالاست؛ به گونهای که از هر 100 هزار نفر 15 نفر مبتلا به سرطان کبد میشوند.