به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از خرم آباد، در مناظره دانشجویی «اصلاحات برای اصلاح چه» که بعدازظهر چهارشنبه، 22 آذر ماه برگزار شد، یکی از منتقدان جبهه اصلاحات گفت: به طور کلی اصلاحات دو معنی دارد: اول اینکه برای بهبود و اصلاح برخی قوانین که اشکالاتی بر آنها وارد است، اقدام کنیم و دیگر اینکه اصلاح را ترجمانی از رفرم بدانیم و هدفمان از دنبال کردن رفرم همان انقلاب باشد که عملکرد دولت هشت ساله اصلاحات در جهت تحقق معنای دوم بود.
این فعال دانشجویی با بیان اینکه اصلاح طلبان قائل به شکاکیت هستند و در قرآن هم شک می کنند، افزود: رئیس جمهور اصلاحات می گوید اگر آزادی در برابر اسلام قرار بگیرد، این اسلام است که محکوم به شکست است؛ به راستی کجای حرف خاتمی اصلاح است؟!
این منتقد اصلاحات با اشاره به فعالیت وزیر ارشاد دولت اصلاحات در موسسات انستیتو بروکینگز و جرج سوروس تصریح کرد: در کجای عملکرد مسئولان اصلاحات اصلاحی صورت گرفته است؟
این فعال دانشجویی گفت: اگر مدعیان دفاع از اصلاحات می گویند، اصولی را که بشر بنا نهاده است، اصلاح کنیم، چرا بزرگان اصلاحات مانند هاشم آغاجری به امام علی (ع) توهین می کند و می گوید، حکومت ایشان الهی نیست یا اینکه اکبر گنجی می گوید، ولایت فقیه نه از اصول دین است و نه از فروع دین و اگر مقبولیت نداشته باشد، فلان است، چرا می گوید، کجای ولایت فقیه بشری است و هیچ دلیل عقلی برای ولایت فقیه ارائه نشده است، در حالی که ولایت فقیه مبرزترین و بارزترین اصل حکومت اسلامی است و اگر چنین هم نباشد مگر نه اینکه مهمترین اصل قانون اساسی ما ولایت فقیه است؟ مگر آقای گنجی! شما به قانون اساسی رای نداده اید؟ اگر هم رای نداده اید، شما هم مثل سازمان مجاهدین خلق هستید؛ چون اینها هم به قانون اساسی رای ندادند.
این فعال دانشجویی اضافه کرد: سروش می گوید، امامان معصوم نیستند! آیا این اصلاح قانون بشری است؟ و می گوید، وحی بر پیامبر نازل نشده و قرآن هر چه هست حاصل تجربه های دینی پیامبر است و چون پیامبر در زمان عرب جاهلیت زندگی می کرده و فرهنگ زمان عرب جاهلیت از فرهنگ زمان الان پایین تر بوده پس تجربه های دینی من از تجربه های دینی پیامبر بالاتر است! کجای این اصلاح است؟
این منتقد اصلاحات با اشاره به نامه خاتمی به بوش در سال 2003 گفت: در این نامه، خاتمی به بوش نوشته بود که اگر ایران از لیست کشورهای محور شرارت خارج شود، در مقابل کشور ما هم از مسئله انرژی هسته ای و حمایت از مقاومت اسلامی دست می کشد، آیا زبون تر از این اقدام خاتمی کار دیگری وجود دارد؟
وی با رد مصونیت قضایی اصولگرایان گفت: مگر گناه مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه تهران که یکی از جوانان جبهه اصولگرایی است، جز انتقاد به رئیس مجلس چه بود که آن برخورد قضایی را با او کردند.
اصلاحطلبان ظلمی نکردهاند که لعنت شوند
یکی از دانشجویان مدافع جبهه اصلاحات نیز در این مناظره دانشجویی گفت: همه نیازمند به اصلاح هستیم و از ابتدای تاریخ تا الان هم همین بوده است و اگر جبهه ای به نام اصلاح طلب تشکیل می شود برای این است که می خواهد مردم بهتر زندگی کنند؛ چون می خواهد مطلوبیت مردم نسبت به زندگی بیشتر شود، هیچ کس مخالف با زندگی بهتر و برتر نیست و نمی تواند باشد، نمی خواهم سنگ اصلاحات به سینه بکوبم، می خواهم دانشجویی بگویم که اصلاحات نه برای الان و این دهه، بلکه برای طول همه زندگی ما نیاز است.
این فعال دانشجویی اضافه کرد: شریعتی در کتاب ناکثین، مارقین و قاسطین خود می گوید، ما تشیع علی را با تملق اشتباه گرفته ایم و این است که شب و روز مدح علی(ع) می گوییم و علی(ع) به دادمان نمی رسد؛ چرا مردم باید تملق کنند؟ چرا آنچه که هست را نباید بگوییم؟ چرا باید به شایدها توجه کنیم، اما نسبت به بایدها بی اهمیت باشیم؟ چرا گروهی باید به حراست بروند و گروهی به ریاست؟
وی با بیان اینکه اصلاح طلبی یعنی قانونی که توسط بشر نوشته شده است را بتوانیم اصلاح کنیم، ادامه داد: هیچ کجای قرآن گفته نشده که مسلمانان باید همواره در تحریم باشند، می گویند پیامبر (ص) در شعب ابی طالب در تحریم بوده است، میخواهند به مردم تلقین کنند که باید همیشه تحریم را تحمل کرد.
18 حزب اصلاحات مخالف هم هستند
یکی دیگر از منتقدان اصلاحات در این مناظره دانشجویی گفت: طرفدار اصولگراها نیستم، اما فرق اساسی بین اصولگرایی و اصلاح طلبی این است که اصولگرایی مبنا و ریشه ای دارد که این ریشه اسلام، خدا، پیغمبر و امام است و هر شخصی که به اینها اعتقاد داشته باشد ما قبولش داریم در غیر این صورت قبولش نداریم.
این فعال دانشجویی با بیان اینکه چهار سال اول دولت احمدی نژاد را قبول داریم و ادامه آن را اگر کاری کرده، قبول نداریم، افزود: اصلاح طلبان بر شخص استوار هستند نه بر قاعده و قانون؛ یعنی اگر سران و نظریه پردازان اصلاحات بیایند و در جلوی جمع بگویند ما خدا را قبول نداریم، بقیه مجبورند اطاعت کنند.
این منتقد جبهه اصلاحات خاطرنشان کرد: در دوم خرداد 18 حزب گرد هم آمدند که 18 نظر مخالف داشتند؛ آنها دور هم جمع شدند و دولت اصلاحات را شکل دادند، با این وجود امکان ندارد که چهار نفر اصلاح طلب را ببینی که دور هم جمع شوند و بتوانند یک نظر هماهنگ بدهند.
این فعال دانشجویی تصریح کرد: در جبهه اصلاحات از سکولار گرفته تا سوسیالیست، پلولاریسم، نهضت آزادی، مجاهدین خلق، مارکسیست، معتقد به اسلام و ولایت فقیه، حجتیه، فاشیست و لیبرال وجود دارد؛ به همین دلیل است که نمی توانند یک نظر هماهنگ ارائه دهند.
اصولگرایان دچار شعارزدگی شدید شدهاند
یکی دیگر از دانشجویان مدافع جبهه اصلاحات در این مناظره دانشجویی با اشاره به اینکه اصولگرایان بشدت دچار شعارزدگی شده اند، گفت: مجلس اصولگرا در حال حاضر دچار چند دستگی شده و هر کس برای خودش است؛ البته ارائه آمارهای الکی نیز خوراک اصولگرایان می باشد و تورم اقتصادی هم به مردم فشار آوزده است.
این فعال دانشجویی تصریح کرد: همان طور که از اسم این مناظره برمی آید، معلوم است که برای زیر سوال بردن اصلاحات برگزار شده و هیچ شکی هم در آن نیست.
وی با بیان اینکه اصلاح طلبی آن گونه که تعریف شد، نیست، گفت: اصلاح طلبی یعنی اینکه قانونی که توسط بشر نوشته شده را اصلاح کنیم؛ براستی چرا روی قرآنی که توسط خدا بیان شده است، تفسیر می نویسند، مگر خومان نمی توانیم آن را بخوانیم؛ منظورم این است که هر چیزی نیاز به تعمیم و بروز شدن دارد.