به گزارش خبرنگار«خبرگزاری دانشجو» از کرمان، حجت الاسلام مصطفی پور محمدی عصر امروز در همایش «نقش دستگاههای نظارتی در کشور، ارتقاء سلامت نظام و مقابله با فساد» در دانشگاه شهید باهنر کرمان با اشاره به سالروز وحدت حوزه ودانشگاه، شهید دکتر مفتح را از پیشگامان وحدت و حوزه دانست.
وی با اشاره به هفته پژوهش گفت: پژوهش بستر توسعه است و هفته پژوهش می تواند فرصتی برای ترویج فرهنگ پژوهش و تحقیق در کشور باشد.
پور محمدی تصریح کرد: آنچه که در افکار انسان ها ترویج شده است اینکه دین حوزه تعبد، تقلید، پذیرش و تمکین، عبادت کردن وبندگی کردن است.
وی حوزه علم را حوزه تحقیق، پژوهش و سوال عنوان کرد و گفت: حوزه دین و علم دو ساحت متفاوت هستند و با هم ارتباط چندانی ندارند. هر کدام برای تأمین یک سری نیازهای انسان در تلاش هستند.
هرچه قدر حوزه علم جلوتر می رود فاصله آن با حوزه دین بیشتر می شود
پور محمدی با اشاره به ارتباط علم و دین گفت: هرچه قدر حوزه علم جلوتر می رود فاصله آن با حوزه دین بیشتر می شود زیرا علم پرسش و تحقیق است و حوزه دین حوزه ثابتی است.
وی تصریح کرد: بشر در مسیر حرکت، توسعه و دانش ورزی با سرنوشت فاصله گرفتن از دین دچارمی شود. دین یک بخش محدودی می شود که در آن علم وجود ندارد و جای دین تنگ می شود.
هر چه قدر انسان ها به محیط علمی نزدیک تر می شوند از دین فاصله می گیرند
رئیس سازمان بازسی کل کشور در ادامه با اشاره به اینکه هر چه قدر انسان ها به محیط علمی نزدیک تر می شوند از دین فاصله می گیرند گفت: انسانهای گذشته گرایش آنها به دین بیشتر بوده است اما انسانهای امروزی به دلیل پیشرفت علم فاصله زیادی با ایمان دارند.
پورمحمدی افزود: بسیاری ای انسان ها رویگردان از مسائل دینی هستند زیرا نگاه توسعه و پیشرفت و حرکت علمی چنین پیامی را در بطن و متن خودش قرار داده است.
وی در ادامه افزود: کسانی که از دین رویگردان می شوند امروز یک فریب مغالطه اساسی را می خورند و بخش بزرگی از سرمایه ها و اندوخته هایش را از دست می دهد.
رئیس سازمان بازسی کل کشور با اشاره به آموزه ها و نوع نگاه دین اسلامی افزود: متون دینی بشر را به تحقیق و پژوهش دعوت می کند و فضای تعقل، تدبر، تفکر و تآمل را ترویج می کند و در بالاترین حوزه دین که اصول اعتقادات است از هیچ کس تقلید نمی پذیرند.
وی با اشاره به احکام اسلامی افزود: اگر کسی توحید را از روی تقیلد قبول کند اسلام آن را قبول ندارد باید با استدلال اسلام را قبول داشت و معاد را با تأمل و بصیرت بپذیریم.
تثبیت دین در حوزه عقل و معرفت پیام حوزه و دانشگاه است
پور محمدی با بیان اینکه اساس دین بر تفکر است افزود: پیام حوزه و دانشگاه این است که دین در حوزه عقل و معرفت تعمیق پیدا می کند و تثبیت می شود.
وی با بیان اینکه اسلام آمد یک تمدن علمی در جهان ایجاد کرد افزود: پیام انفلاب اسلامی این است که دین و عقل در یک حوزه هستند. دین، معنویت و علم، عقلانیت راپشتیبانی می کند.
رئیس سازمان بازسی کل کشور خاطر نشان کرد: در پیام انقلاب اسلامی دو حوزه دین و علم از یک مبدا سرچشمه می گیرند و به یک مقصد می رسند و هر کدام بخشی از بلوغ انسانی را قبول می کنند.
اگر حوزه دینی همپای تحولات علمی پیش نرود حوزه ناکارآمدی است
وی با اشاره رسالت مشترک حوزه و دانشگاه افزود: اگرحوزه دینی نتواند با علم حرکت کند با چالش روبر می شود و اگر حوزه دینی در فضای علمی و همپای تحولات علمی پیش نرود حوزه دینی ناکارآمدی است و حوزه علمی به قله کمال دینی منجر نشود هم بالعکس است.
پور محمدی با اشاره به پیام انقلاب اسلامی برای جامعه اسلامی علمی گفت: دانشجویان باید دو مقوله دین و علم را در تعامل نزدیک قرار دهند و محصول علم و دین را با هم ترکیب کنند تا این پیام عملی شود و این، صرفا یک شعار و وعده نیست بلکه فضای کاملا واقعی است.
رئیس سازمان بازسی کل کشور با اشاره به دستاوردهای حوزه و دانشگاه افزود: در این مسیر توسعه های خوبی پیدا کردیم. در این عرصه نظام دستاوردهای قابل توجهی داشته است.
وی در ادامه با اشاره به فضای مطلوب اجتماعی سیاسی فرهنگی مناسب در جامعه افزود: ما زمانی می توانیم از یک فضای مطلوب اجتماعی، فرهنگی مناسب برخودار باشیم که بسترهای مناسب این فضای تحولات فراهم شود و این بستر این تحولات در جامعه، ادارات و مدیریتی کشور است.
پور محمدی با تأکید به نظام دیوان سالاری وسرمایه های کشور افزود: ما دارای یک فرهنگ ایرانی اسلامی بسیار قوی و فرهیختگان فراوان و منابع مادی و طبیعی، ظرفیت اقتصادی فراوان و مردمی همراه و حقیقت طلب دنبال سلامت و اصلاح جامعه در کشور هستیم.
ضعف نظام اداری از چالش های مهم در کشور است
رئیس سازمان بازسی کل کشور با اشاره به آسیب شناسی نظام ادرای در کشور گفت: یکی از چالش های مهم ضعف نظام ادرای در کشور است و کارمندان و مدیران پرتلاشی در کشور وجود دارند اما خروجی دستگاه اداری مطلوب نیست به دلیل اینکه نظام دیوانی ما کارآمد نیست.
وی افزود: اگر فضای اداری یک فضای قانونمند، هدفمند باشد نتیجه آن رشد سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی خواهد بود و این نیازمند یک بستر سالم اداری و مدیریتی است.
نظام اداری همگام ما با فرهنگ انقلاب رشد نکرده است
رئیس سازمان بازسی کل کشور در ادامه تصریح کرد: نظام اداری ما همگام با فرهنگ انقلاب و تحولات بشری خوب رشد نکرده است.
نظام اداری به دلیل مدیریتی ضعف نتوانسته است از یافته های علمی و دینی بهره ببرد
پورمحمدی گفت: برای تأمین نیازهای جامعه باید از یافته های علمی و حوزه دینی بیشترین بهره مندی را برد؛ اما نظام اداری به دلیل ضعف نتوانسته است از این دو ساحت بهره کافی را ببرد.
نظام اداری کشور اصلاحات را در خود هضم می کند
وی با بیان اینکه سیستم نظام اداری باید در کشور اصلاح شود گفت: برای اصلاح این سیستم در کشور کار شده است اما این یک دستگاه پیچیده و پرهزینه است و به راحتی قابل اصلاح نیست و یک ساختار تثبیت شده بسیار مسلط در فضای اداری ما سایه افکنده است و این اصلاحات را در خودش هضم می کنند.
رئیس سازمان بازسی کل کشور با بیان اینکه ارتقاء سلامت اداری نیازمند تحولات زیر بنایی است گفت: هر اصلاحی بخشی را پیش برده است و در بقیه بخش ها ناکام مانده است.