همایش علمی زیستشناسی با موضوع «اثر امواج بر حیات گیاهی» روز گذشته با حضور چهره ماندگار زیستشناسی در دانشگاه آزاد اشکذر برگزار شد.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از یزد، احمد مجد، چهره ماندگار زیست شناسی روز گذشته در همایش علمی زیستشناسی با موضوع «اثر امواج بر حیات گیاهی» که در دانشگاه آزاد اشکذر یزد برگزار شد، تصریح کرد: امواج و میدان های الکترومغناطیسی تأثیرات مثبت و منفی بر مراحل و بخش های متفاوت گیاهان و همچنین بر رویش بذر گیاهان و مرحله رویشی دارد.
وی افزود: موسیقی بر پدیده های متفاوت، جوانه زنی، رشد و نمو و تکوین گیاهان، پدیده های فیزیولوژیک مثل فتوسنتز و نیز زمان و میزان گل دهی و عملکرد گیاهان مؤثر است.
چهره ماندگار زیست شناسی کشور بیان داشت: موسیقی روی شاخص ها و پدیده های متفاوت زیستی گیاهان نوع و شدت اثرات متفاوتی دارد که اثر آن به گونه و نوع گیاهان و نوع موسیقی بستگی دارد.
محرابیان از اساتید دانشگاه در ادامه این همایش به موضوع «سین بیوتیک» پرداخت و گفت: غذاها شامل سه عنصر اصلی پروتئین ها، کربوهیدرات ها و چربی ها هستند که از این سه گروه، کربوهیدرات ها جزو ترکیبات پری بیوتیک هستند و به راحتی تخمیر می شوند.
وی افزود: منابع پری بیوتیک ها شامل میوه جات و سبزیجات هستند.
این استاد دانشگاه ضمن معرفی معروف ترین پری بیوتیک ها، فواید استفاده از آنها را بهبود عملکرد روده، افزایش تناوب مدفوع و وزن مدفوع، افزایش تولید اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه، ارتقاء سلامت دستگاه گوارش، کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ، کاهش فشار خون و بهبود عمل قلب و تحریک سیستم عصبی بیان کرد.
محرابیان تصریح کرد: استفاده از پری بیوتیک ها همراه با عوارضی است که اختلالات جزیی در دستگاه گوارش از قبیل یبوست، نفخ شکم و درد شکمی از جمله عوارض استفاده از پری بیوتیک ها می باشد و در صنعت نیز کودکان زیر پنج سال یکی از گروه هایی هستند که بیشتر در معرض ابتلا به عفونت های روده ای هستند و بهترین غذا برای یک کودک موز و میوه هایی هستند که پری بیوتیک ها را دارا هستند.
لازم به ذکر است، نمایش مستند زیست شناسی و پرسش و پاسخ در رابطه با دو موضوع فوق و همچنین بازدید از آزمایشگاه های زیست شناسی، میکروبیولوژی، شیمی، کشت بافت و سلول و آزمایشگاه تحقیقاتی و تعدادی از کلاس های درس از دیگر برنامه های مجد و محرابیان در دانشگاه آزاد اشکذر بود.