قائم مقام وزیر علوم در امور بینالملل گفت: رویکرد ایرانی – اسلامی به معنای نفی نظریههای غرب و جنگ با نظریات مختلف بینالملل نیست.
به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، ارسلان قربانی صبح امروز در نشست خبری همایش «صلح و روابط بینالملل رویکرد ایرانی- اسلامی» با اشاره به تاسیس انجمن علمی ایرانی روابط بینالملل گفت: تلاش ما طرح مباحث اساسی و کلیدی روابط بینالملل با رویکرد ایرانی- اسلامی است.
وی در این خصوص گفت: استراتژی اساسی انجمن تولید دانش بومی برای نیازهای کشور در رشته روابط بینالملل در راستای مطالبات نظام است.
قائم مقام وزیر علوم در امور بینالملل افزود: دو رویکرد اساسی برای تحقق این استراتژی رویکرد ایرانی و رویکرد اسلامی است.
قربانی با اشاره به برخی تبلیغات موجود در زمینه نظریه ایرانی – اسلامی صلح گفت: رویکرد ایرانی – اسلامی به معنای نفی نظریههای غرب و جنگ با نظریات مختلف بینالملل نیست، بلکه طرح مسائل علمی منطبق با نیازهای ایران در حوزه بینالملل از مهمترین اهداف ماست.
وی با اشاره به وضعیت صلح در جهان گفت: در آشفتهبازار سیاست بینالملل صلح جایگاه مناسبی ندارد.
قائم مقام وزیر علوم در امور بینالملل در ادامه در خصوص ضرورت برگزاری همایش «صلح و روابط بینالملل رویکرد ایرانی – اسلامی» اظهار داشت: متاسفانه تصویری کاریکتاتوری از صلح با رویکرد ایرانی – اسلامی در جهان وجود دارد؛ چرا که تبلیغات غرب نگاه اسلام در رابطه با صلح را نگاهی رادیکالی و غیره واقعی جلوه میدهد.
قربانی افزود: با توجه به شرایط موجود ضرورت کار ما تبیین مواضع اسلام در زمینه صلح و به چالش کشاندن نظریات معمول در جهان در رابطه با نگاه جنگستیز به اسلام است.
وی گفت: با توجه به مبانی نظری مورد نیاز در این حوزه، کار علمی ما در پی نظام بینالمللی است که صلح در آن گفتمان مسلط باشد.
دبیر علمی همایش «صلح و روابط بینالملل رویکرد ایرانی – اسلامی» در خصوص مقالات رسیده به این همایش بیان داشت: بیش از 300 چکیده مقاله به دبیرخانه رسیده است که تعداد 200 مقاله پذیرفته شدند.
قربانی ادامه داد: از میان 200 مقاله 80 سخنرانی در 11 نشست در چهار سالن برج میلاد به طور همزمان برگزار میشود.
وی افزود: هنگام ارائه مقالات، نظریات مخالف مدنظر قرار گرفته شده و بحث علمی نیز در جلسات صورت میگیرد.
لازم به ذکر است، برخی محورها و موضوعات پنجمین همایش صلح و روابط بینالملل رویکرد ایرانی – اسلامی عبارتند از: مبانی مفهومی و روششناختی صلح بینالملل، فرهنگ و صلح بینالملل، اقتصاد جهانی و صلح بینالملل، حقوق بینالملل و صلح بینالملل، قدرتهای بزرگ و صلح بینالملل، دولت و صلح بینالملل، سازمانهای بینالمللی و صلح جهانی، اسلام و صلح بینالملل، فرهنگ ایرانی و صلح بینالملل، انقلاب اسلامی ایران و صلح جهانی، اندیشهورزان ایرانی و صلح بینالملل و صلح و سیاست خارجی.