به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از شیراز، امینالله قربانی کشکولی شب گذشته در آیین شب شعر عاشورایی عشایر جنوب کشور در شیراز با بیان اینکه جامعه ولایتمدار عشایر ظرفیت ها، پتانسیل و توانمندیهای زیادی دارد، تصریح کرد: شناسایی و معرفی آنها به جامعه و بهرهگیری از آن، حداقل کاری است که لازم است انجام گیرد.
وی افزود: عشایر با مبارزات طولانی و سرسختانه و تقدیم هزاران شهید گرانمایه، وفاداری و عمق اعتقادات خود به اسلام را به نمایش گذاشتهاند و همیشه جزو علمداران عملی و مدافعان جان بر کف حکومت علوی بودهاند.
مشاور استاندار فارس در امور عشایر با اشاره به اینکه برپایی نخستین شب شعر عاشورائی عشایر گوشهای از ارزشها، هنجارها و رویکردهای فرهنگی مذهبی آنها را به نمایش گذاشت، بیان داشت: از آن جا که جامعه ولایتمدار عشایر از بنیانگذاران و مبلغان اسلام ناب و شیعه علوی در کشور هستند، تا کنون بهترین مدافع و محافظ اسلام، ولایت و کشور بوده و سابقهای بسیار درخشان، شفاف، غرورآفرین و نیک از خود بهجای گذاشتهاند.
قربانی کشکولی به برگزاری نخستین کنگره شب شعر عاشورایی عشایری که سال گذشته نیز در شیراز برگزار شده بود، اشاره کرد و ادامه داد: در سال گذشته با شروع زمزمه برپایی نخستین شب شعر عاشورایی عشایر، اندک اندک شاعران گمنام و فراموش شده، حرکت رو به سوی خیمهگاه حسینی را آغاز کردند و پای در راهی گذاشتند که هم استعدادها، علائق و صفای درونی خود را به نمایش گذاشتند.
وی تصریح کرد: توجه و خدمت به ذخائر انقلاب که مورد تأکید و تأیید امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری بوده و هستند، مزیتهای متعدد اجتماعی و فرهنگی دارد که میتوان آنها را به عنوان الگوی برتر و موفق در جامعه و حتی جهان معرفی کرد و مورد توجه قرار داد.
دبیر دومین کنگره شب شعر عاشورایی عشایر جنوب کشور، ولایتمداری، اتحاد و همدلی، تلاش صادقانه، انجام بهترین تولیدات ملی و کسب روزی حلال را از بارزترین ویژگیهای عشایران برشمرد.
قربانی کشکولی در ادامه سخنان خود با اشاره به دومین کنگره شب شعر عاشورایی عشایر جنوب کشور گفت: 50 نفر از شاعران عشایر، 114 شعر را به دبیرخانه این کنگره ارسال کردند که از این میان 37 نفر در سال جاری به این کاروان پیوستهاند.
وی با یادآوری اینکه 38 نفر از شاعران، برادر و 12 نفر خواهر هستند، افزود: از مجموع شعرهای ارسالی در سال جاری تعداد 54 شعر به زبان ترکی قشقایی، هفت شعر به زبان لری و 53 شعر به زبان فارسی است، البته نکته قابل توجه اینکه، از 46 شاعری که در سال گذشته برای ما شعر ارسال کرده بودند، امسال فقط 17 نفر برای مراسم، شعر ارسال کردهاند و تعداد شعرهایی که در بانک اطلاعات شعرای عشایر جنوب و مرکزیت کشور به ثبت رسیدهاند به 89 نفر و تعداد اشعار موجود به 199 شعر رسیده است.
مشاور استاندار فارس در امور عشایر به نحوه انتخاب و قرائت شعرها اشاره کرد و ادامه داد: در این کنگره تلاش شد تا اولویت نخست به شعرهایی با زبان و گویش محلی داده شد، شعرهایی که متناسب با موضوعات عاشورا و کربلا بودند، شعرهای که از کیفیت و محتوای غنیتر برخوردار بودهاند و اینکه از اشعار همه شاعران شرکت کننده از استان های دیگر نیز بهره ببریم.
قربانی کشکولی تصریح کرد: در این کنگره شعرهایی که قواعد و قوانین ادبی و شعری را بهتر رعایت کرده و با احترام به شعرایی که در سال گذشته شعرهایشان را قرائت کردند، امسال به دیگران میدان داده شد.
وی افزود: در این مراسم 17 نفر از هفت استان کشور به شعرخوانی خواهند پرداخت و دو مرثیه لری و ترکی نیز اجرا میشود.
دبیر دومین کنگره شب شعر عاشورایی عشایر جنوب کشور گفت: 50 شاعر 114 اثر را به این کنگره ارسال کرده که از این تعداد 37 نفر در سال جاری به این کاروان پیوسته اند.
قربانی کشکولی ادامه داد: 38 نفر آقایان و 12 نفر بانوان هستند و از مجموع شعرهای ارسالی 54 شعر به زبان ترکی قشقایی، هفت شعر به زبان لری و 53 شعر به زبان فارسی است.
وی تصریح کرد: تعداد شعرایی که در بانک اطلاعات شعرای عشایر جنوب و مرکزیت کشور به ثبت رسیده اند به 89 نفر و تعداد اشعار موجود به 199 شعر رسیده است.
دبیر دومین کنگره شب شعر عاشورایی عشایر جنوب کشور در پایان سخنان خود در خصوص نحوه انتخاب و قرائت شعرها گفت: اولویت نخست با شعرهایی با زبان و گویش محلی و به ترتیب متناسب با موضوع عاشورا و کربلا، کیفیت و محتوای غنی، اشعار افراد شرکت کننده از استان ها دیگر، قواعد ادبی و شعری و احترام به شعرای سال گذشته در نظر گرفته شده است.