کد خبر:۲۲۴۲۵۴
روزشمار انقلاب اسلامی ایران-2

محمدرضا پهلوی: همین پدرسوخته‌ها سقوط مرا فراهم کردند

فریده دیبا می‌گوید: محمدرضا در برابر اصرار همه ما برای تقاضای پذیرش از انگلستان گفت همین پدر سوخته‌ها وسایل سقوط مرا فراهم آوردند حالا ...
محمدرضا پهلوی: همین پدرسوخته‌ها سقوط مرا فراهم کردند

گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»-سیده حنانه حسینی؛ امروز، 27 دی‌ماه 1357 است، شاه و همراهانش در اولین مرحله از سفر بدون بازگشت خود وارد آسوان مصر شدند و به هنگام ورود به مصر مورد استقبال رسمی و تشریفاتی انورسادات، رئیس‌جمهور این کشور قرار گرفتند.

 

سادات، میهمانان را به هتلی در یک جزیره مصنوعی در وسط رود نیل انتقال داد. شاه 5 روز در این هتل اقامت کرد. سپس در دوم بهمن  1357 با بدرقه رسمی سادات، مصر را به قصد مراکش ترک کرد.

 

در آستانه‌ انقلاب اسلامی نیز بسیاری از اموال محمدرضا پهلوی توسط امین اموال و مسئول امور مالی او، محمدجواد بهبهانیان به خارج منتقل شد و بلافاصله مدیریت همه اموال منقول و غبر منقول بر عهده خود شاه قرار گرفت.

 

خانواده‌ پهلوی مدعی بود اموال آن‌ها در خارج از کشور فقط 3 میلیارد دلار است، اما مطبوعات آمریکایی اموال و دارایی شاه را تا 35 میلیارد دلار برآورد کرده‌ بود.

 

پس از سقوط رژیم، محمدرضا پهلوی، هوشنگ انصاری، وزیر سابق اقتصاد را مسئول اداره امور املاک خود در آمریکا نمود، انصاری یک نظام اداری برای رسیدگی به سرمایه‌گذاری‌های خانواده‌ پهلوی در آمریکا تأسیس کرد که همه کارکنان آن آمریکایی بودند.

 

پهلوی؛ خیانت، فرار، دربدری

 

فریده دیبا، مادر فرح در قسمت دیگری از کتاب خود می‌گوید: زاهدی به محمدرضا گفت که دمکرات‌ها از زمان پرزیدنت جان-اف-کندی با او دشمن بوده‌اند و این احتمال وجود دارد برای نجات جان گروگان‌هایشان کلک محمدرضا را بکنند! محمدرضا برای معالجه نیازمند سفر به آمریکا بود، اما قبل از آن باید توجه داشت که زندگی دوم همه ما در آمریکا قرار داشت... املاک شخصی ما در آمریکا بود. دارایی‌های ما در آمریکا بود. دوستان و فامیل ما در آمریکا اقامت داشتند. حالا آمریکا از ما می‌خواست به اردن برویم و یا در مراکش و مصر فقیر بمانیم!

 

تقریبًا هیچ کشوری حاضر به پذیرفتن شاه ایران و ما نبود. دنیای به این بزرگی جای کوچکی برای پناه دادن به ما نداشت. از همه مسخره تر اینکه ما تقریبًا در اکثر نقاط جهان دارای خانه و املاک شخصی بودیم و از نظر حقوق بین الملل می توانستیم به این کشورها که مایملک ما را در خود جای داده بودند برویم.(ص 423)

 

دیبا همچنین می‌نویسد: محمدرضا که بی‌نهایت از بی‌وفایی آمریکاییان و ناسپاسی آن‌ها به یک دوست صادق و صمیمی ناراضی بود به کیسینجر گفت: سرنوشت من مسلمًا درس عبرتی برای سایر رهبران خاورمیانه و کشورهای جهان سوم خواهد شد تا به ایالات متحده دل نبندند، من نمی‌خواهم زحمات آقای کیسینجر در مسافرت شاه به آمریکا را نادیده بگیرم، اما همین آقای کیسینجر هم سهمی از ثروت خانواده شاه را به یغما برد(439ص)

 

محمدرضا در پاسخ به این حرکت آمریکا گفت: من در جنگ ظفار به منظور حفظ امنیت دهانه خلیج فارس و عبور مطمئن نفت به سوی آمریکا جان ایرانیان را به خطر انداختم و سربازان ایرانی را به جنگ شورشیان ظفار فرستادم تا منافع آمریکا و جهان غرب حفظ شود . حالا آمریکایی ها حق ندارند با این توجیه که ممکن است پذیرش من جان چند آمریکایی بی ارزش را با مخاطرات احتمالی مواجه کند مرا نپذیرند و به آمریکا راه ندهند.(ص 427)

 

 ایران؛ غرق شادی و سرور

 

امروز میلیون‌ها نفر رفتن شاه را جشن گرفتند مردم با سردادن شعارهایی از جمله «ما بت ها را شکستیم خمینی منتظر تو هستیم خمینی» و «رفتن شاه یک حقه سیاسی است گول نخورید نهضت ما اساسی است» اظهار شادمانی می‌کردند.

 

در همین روز بود که از سوی رهبر انقلاب پیامی به مردم فرستاده شد که در آن همگان را به راهپیمایی بزرگ در روز اربعین حسینی دعوت کرده بودند. در این پیام مسئله خروج شاه بی‌اهمیت و پایان‌یافته فرض شده و طی 9 ماده توجهات و تذکراتی به مردم داده شده بود.


رضا پهلوی، ولیعهد هجده ساله ایران که در آمریکا تعلیم خلبانی می‌بیند، اعلام می کند: «اگر مردم بخواهند، ‌حاضرم کشور را اداره کنم.»

 

او ضمن اعلام بی‌خبری از تصمیم پدرش، در ضمن سخنانش بیان داشت که از فسادها و اشتباهات دوران سلطنت او به دور بوده است!

 

منابع:


1-من و دخترم فرح-فریده دیبا
2-روزشمار انقلاب اسلامی ایران-میرزا باقر علیان‌نژاد

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
قرباني
-
۲۸ دی ۱۳۹۱ - ۱۱:۵۵
وااااي من عاشق تاريخ اون موقع هستم...خواهش ميكنم ريزتر به قضيه نگا كنيد و حال خراب شاه را هم توصيف كنيد.و اينكه اشرف پدرسوخته تو اون روزها چه ميكرده...يا علي
4
1
نا شناس
-
۲۸ دی ۱۳۹۱ - ۱۱:۵۹
بابا بي خيال،تن اين بنده خدارو توي قبر نلرزونيد،اين همه خدمت كرد بهتون،اي نمك نشناس ها!
5
1
محمد
-
۲۹ دی ۱۳۹۱ - ۱۲:۴۴
آقا يا خانم ناشناس،به منبع خبر مراجعه كنيد!!!!!!!!!!!!اين اعتراف خود انهاست
1
0
سودابه
-
۲۹ دی ۱۳۹۱ - ۱۳:۰۶
خودش با زبان خودش اعتراف كرد كه انگليس كشور را اداره ميكرده نه مقامات ايراني!واقعا خنده داره...
4
1
مظفري نيا
-
۲۹ دی ۱۳۹۱ - ۱۳:۱۶
واسه اين مردم بي بصيرت همون شاه پدرسوخته خوبه كه خونشونو تو شيشه كنه...آخه اون چه خدمتي كرد؟؟؟جز اينكه چوب حراج به همه چيز ايران زد؟؟؟؟؟؟؟؟حجاب،حيا،نفت،عتيقه ها،دارايي؛همه رفت!!!
1
3
زهرا
۲۹ شهريور ۱۳۹۲ - ۲۰:۰۳
منظورونفهميدم کدوم وريه!!
اسمر
-
۲۹ دی ۱۳۹۱ - ۲۱:۵۵
باب ايول....تيترتون عالي بود،خيلي مطالبتون جالب بود.خسته نباشيد.
3
0
پربازدیدترین آخرین اخبار