آخرین اخبار:
کد خبر:۲۲۴۴۱۶
لنکرانی در گفت‌وگو با «خبرگزاری دانشجو»:

باید «پزشک خانواده» به عنوان یک طرح ملی در نظر گرفته شود

وزیر سابق بهداشت گفت: باید طرح پزشک خانواده را به عنوان یک طرح ملی در نظر گرفت و اختیارات کافی و بودجه متناسب را فراهم کرد.

کامران باقری لنکرانی در گفت‌وگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در شیراز، تصریح کرد: یکی از رکن‌های مهم در بحث اصلاحات نظام سلامت، پزشک خانواده است و هیچ کس نمی‌تواند آن را انکار کند.

 

وی ادامه داد: به هرحال مدلی که ما بتوانیم هم نیازهای مردم را به هنگام پاسخ دهیم و هم در پاسخگویی عمق بخشی داشته باشیم و خدمات را بالا ببریم، مدل پزشک خانواده است.

 

وزیر اسبق بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به مشکلات طرح پزشک خانواده گفت: مشکلاتی که اکنون در مورد اجرای این طرح به وجود آمده، مربوط به عدم هماهنگی بین بخشی، عدم وصول اعتبارات به هنگام و در نتیجه به نوعی فشل شدن این کار بزرگ است.

 

لنکرانی ادامه داد: این مدل تجربه شده در کشور ما، قابل دفاع است و نکته بارز اینکه برای اجرایی شدن این طرح بزرگ احتیاج به همکاری بین بخشی وسیع‌تری داریم و برای اینکه معضلات این کار به حداقل برسد نیاز است این طرح را به عنوان یک طرح ملی در نظر گرفت و اختیارات کافی و بودجه متناسب را فراهم کرد.

 

وی گفت: جا دارد که این کار بزرگ به عنوان طرح ملی مورد حمایت بیشتری در دولت قرار گیرد و همه وزارتخانه های مربوط از جمله معاونت برنامه ریزی و نظارت و راهبری ریاست جمهوری و سایر اجزای دولت از آن حمایت کنند تا کار به نتیجه برسد.

 

اجرای پزشک خانواده در فارس به عنوان استان پیشرو کشور آثار مثبتی داشته است

 

رئیس مرکز سیاستگذاری تحقیقات سلامت فارس خاطرنشان کرد: آنچه تاکنون می‌توان ارزیابی کرد اینکه انجام این طرح در استان فارس که تاکنون در کشور پیشرو بوده است و هیچ استانی این گستردگی را در اجرا نداشته، آثار مثبتی داشته است.

 

این استاد دانشگاه افزود: دسترسی بهتر به پزشکان در برخی نقاط، کاهش نیاز به خدمات پاراکلینیک و هزینه‌هایی که در این زمینه می‌شد و همچنین کاهش تزریقات، که به نوعی برخی افراد از تزریقات غیر ضروری گلایه مند بودند، از آثار مثبت اجرای طرح پزشک خانواده در فارس بوده است.

 

این پزشک متخصص تصریح کرد: طرح پزشک خانواده با معضلاتی هم روبرو بوده که از نمونه های بارز آن می‌توان به بحث ارجاع و دسترسی به متخصص اشاره کرد که برخی مواقع باعث نارضایتی بیمارانی با بیماری مزمن شده که نتوانستند به موقع خدمات خوبی دریافت کنند.

 

لنکرانی ادامه داد: زمانی که عنوان یک پزشک عمومی به پزشک خانواده تبدیل می‌شود، الزاماتی دارد و فردی که مسئولیت می‌گیرد، باید متناسب با مسئولیتش موضوع توانمندسازی علمی آنان نیز مورد توجه قرار گیرد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار