به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، محمود احمدینژاد صبح امروز در مراسم افتتاح پژوهشگاه جامع صنعت نفت، با اشاره به ذخایر هفتصد میلیارد بشکهای نفت شناسایی شده کشور و ظرفیت متوسط برداشت از این ذخایر اظهار داشت: اگر این پژوهشگاه فقط یک درصد متوسط ظرفیت برداشت نفت کشور را ارتقاء دهد حدود 7 میلیارد بشکه نفت تولید خواهد شد که برابر با ظرفیت حدود 5 سال صادرات کشور منهای مصرف داخل است.
احمدینژاد با تاکید بر اینکه پروسه ملی شدن نفت در کشورمان هنوز کامل نشده است، خاطرنشان کرد: در حال حاضر از 22 درصد متوسط برداشت از ذخایر نفت کشور، بیش از 30 درصد به عنوان هزینههای تولید به جیب دیگران می رود و اگر این مساله را در کنار تعیین سیاسی قیمت نفت قرار دهیم، حدود 70 تا 80 درصد قیمت واقعی نفت را پایین میآورد و چنانچه به آن گرانی تحمیلی محصولات تولید شده از نفت نیز افزوده شود، خواهیم دید که اگر همه صنعت نفت بومی و ملی شود چقدر در افزایش عایدات حاصل از نفت تاثیر خواهد داشت.
رئیسجمهور تصریح کرد: اگرچه اصلاح شیوه قیمتگذاری نفت تحت تاثیر سیاست، کار آسان و کوتاه مدتی نیست اما اگر همتها در داخل کشور هم افزا شود معادلات جهانی نیز قابل اصلاح خواهد بود و این مشکل نیز برطرف می شود.
احمدینژاد با تاکید بر اینکه در حال حاضر با اتکاء به مراکزی مثل همین پژوهشگاه جامع صنعت نفت میتوان هزینههای تولید نفت را به شدت کاهش داد، خاطرنشان کرد: در حال حاضر برای اجرای هر دو فاز از میدان گازی پارس جنوبی به طور متوسط 5 تا 6 میلیارد دلار هزینه می شود که حدود 35 درصد از این هزینه ها از کشور خارج می شود و اگر بتوانیم با توجه به حجم سرمایه گذاریهای سالیانه در این بخش این 35 درصد را به داخل برگردانیم رقمی در حدود 9 میلیارد دلار می شود که بسیار ارزشمند خواهد بود.
رئیسجمهور اتخاذ نگاه راهبردی به حوزه نفت را مورد تاکید مجدد قرار داد و گفت: نباید به نفت صرفا به عنوان یک منبع درآمد و صرف درآمدهای آن در بودجه کشور نگاه کرد و مرکزی که میتواند این نگاه را تغییر دهد وجود پژوهشگاه جامع اقتصاد نفت است که باید سریعتر راهاندازی شود تا همه عوامل موثر ناشی از توسعه صنعت نفت در پیشرفت کشور را به طور یکجا و متمرکز مورد مطالعه قرار دهد.
احمدینژاد با اشاره به اینکه پژوهشگاه جامع صنعت نفت نگاه کلان فنی در عرصه نفت و گاز کشور دارد، خاطرنشان کرد: باید پژوهشگاهی در کنار این پژوهشگاه ایجاد شود که همه مسائل اقتصادی و اجتماعی و سیاسی نفت را در کنار رابطه این صنعت با صنایع و بخشهای اقتصادی دیگر کشور به صورت متمرکز رصد کرده و مورد مطالعه قرار دهد و با مدیریت کلان، توانمندیهای نفت را از یک منظر راهبردی در خدمت پیشرفت کشور قرار دهد.
وی اظهار داشت: آنچه مورد نظر بنده از طرح ایجاد یک پژوهشگاه جامع بود، این است که همه مسائل مربوط به نفت و گاز کشور در آن متناسب با توانمندیهای بخشهای مختلف کشور مورد مطالعه قرار گرفته و متناسب با هر بخش به عنوان یک پروژه کاری تعریف و اجرایی شود.
احمدینژاد در ادامه از مدیران و دست اندرکاران پژوهشگاه جامع صنعت نفت خواست تا پس از مرحله فعلی که این پژوهشگاه در عرصه اقدامات تخصصی مختلف در صنعت نفت گواهی و لیسانس ارائه میدهد به تدوین استانداردهای ملی در صنعت نفت بپردازد و تصریح کرد: باید با همکاری سازمان استاندارد، استانداردهای ملی ایران در صنعت نفت را تعریف کنید و دولت نیز در کوتاه مدت استانداردهای شما را تضمین میکند تا هزینههای احتمالی برخی عدم موفقیتها در آغاز کار پوشش داده شود و متخصصان کشورمان بتوانند در این زمینه تجربه کافی کسب کنند.
رئیسجمهور خاطرنشان کرد: با وجود همه اقدامات ارزشمند انجام شده در صنعت نفت هنوز در ابتدای راه هستیم و ایران میتواند پایگاه دانش فنی نفت باشد به شرط آن که اندیشه خود را از این که برای پیشرفت باید راههای طی شده دیگران را بازپیمایی کنیم فراتر برده و به ابداع راهکارهای جدیدتر، کوتاهتر و کم هزینهتر بیندیشیم.
احمدینژاد با تاکید بر اینکه نباید نگاهها صرفا به بومی کردن راهکارهای موجود در دنیا باشد، گفت: پیشرفتهایی که تا به حال در کشورمان انجام شده بسیار افتخارآمیز بوده و از همه کسانی که برای این پیشرفتها زحمت کشیدهاند تشکر میکنم اما باید هر روز سرعت پیشرفت خود را افزایش دهیم چرا که ایمان دارم ایران میتواند در همه زمینهها در صدر قرار گیرد.
رئیسجمهور در ادامه با اشاره به دستاورد کم نظیر کشورمان در اعزام و بازگرداندن موجود زنده به ارتفاع فراتر از 120 کیلومتری زمین اظهار داشت: اگرچه این خبر آنچنان که باید داخل کشور انعکاس مناسب نیافت اما ایران امروز جزء انگشتشمار کشورهایی است که توانسته یک موجود زنده را به چنین ارتفاعی اعزام کرده و سالم به زمین بازگرداند و همه حالات او را در مسیر رفت و برگشت ثبت و ضبط کند.
احمدینژاد تاکید کرد: استعداد، همت، ایمان، پاکی و نگاه بلند ایرانی این امید را به انسان میدهد که میتوان در همه عرصههای دانش در سطوح اول قرار گرفت و ایران را به پایگاه صدور نیروی انسانی متعهد و متخصص و فناوریهای برتر دنیا تبدیل کرد و معتقدم صنعت نفت کشور میتواند در این عرصه پیشتاز باشد.
رئیسجمهور خطاب به مدیران و دست اندرکاران پژوهشگاه جامع صنعت نفت تصریح کرد: قدر مسئولیت و موقعیت خود را بدانید چرا که چنین پژوهشگاهی راهها را باز کرده و به انسان امید و اطمینان میدهد؛ از همه متخصصان و از همه پروژهها بطور قاطعانه حمایت کنید و توان دانشگاهها را نیز در این مرکز به صورت متمرکز به خدمت بگیرید تا ضمن جلوگیری از موازیکاری و اتلاف نیروها، این پژوهشگاه به یک نقطه مرکزی در جهت حمایت و هدایت توانمندیهای کشور در صنعت نفت تبدیل شود.